Dags för slutspel i Hockeyallsvenskan!

Grundserien har nu nått sitt slut, och det är dags att göra upp om kvalplatser till SHL och titeln Hockeyallsvenska mästare! Timrå och Leksand slutade högst upp i tabellen och kommer därför göra upp i den Hockeyallsvenska finalen som börjar redan ikväll – och i slutspelsserien ska sex lag spela om en plats i kvalet till SHL. 

Timrå kunde ohotat ta hem topplaceringen i tabellen vid grundseriens slut med 99 inspelade poäng, och det blev Leksand som knep den andra finalplatsen med 91 poäng. Finalserien inleds redan ikväll, med Timrå – Leksand i NHK arena klockan 19:00-

Under grundserien vann Timrå 3 av 4 matcher mot Leksand, vilket såklart talar till tabellettans fördel. Men Leksand är såklart hungriga på att knipa direktplatsen till kvalet för att klättra tillbaks upp i SHL, och med fler gjorda mål under säsongen talar statistiken till viss del till deras fördel. Hos Unibet ser oddsen inför första matchen i finalserien ut såhär:

1 – 2,35  X – 4,20  2 – 2,50

Slutspelsserien drar igång under morgondagen

Men det är inte bara Leksand och Timrå som jagar kvalplats till SHL, utan med dem även sex andra lag i slutspelsserien. Där kommer AIK, Almtuna, Björklöven, Pantern, Oskarshamn och Södertälje göra upp om vem som ska få spela mot finaltvåan för chansen att kvala upp till SHL.

De första matcherna i finalserien spelas i helgen, och detta är matcherna vi har att se fram emot:

10/3, 18:00 – AIK – Almtuna 

10/3, 18:00 – Björklöven – IK Pantern 

10/3, 18:00 – Oskarshamn – Södertälje 

10/3, 19:00 – Björklöven – Oskarshamn