Damernas British Open inleds idag

Idag startar alltså damernas British Open på Sunningdale i London. Två svenskor hör till de som kan tänkas ro hem hela tävlingen, och det är inga mindre än Annika Sörenstam och den nyblivne mästaren Helen Alfredsson.

Annika Sörenstam har med åren blivit hela Sveriges golfare med sina smått otroliga 10 major. Hon har inte haft någon officiell förstaplacering under året men har spelat bra golf och ligger bra till exempelvis inspelade pengar under 2008. British Open blir Annikas sista stora tävling då hon sedan länge bestämt att det får vara bra med elitsatsandet i golf.

Vårt andra hopp i tävlingen är den nyblivna mästaren Helen Alfredsson som nu senaste i Frankrike spelade in smått otroliga 4,5 miljoner kronor för sin förstaplats i Evian Masters. Alfredsson är i högform och kan absolut vara en av dem som står som slutgilitig segrare i damernas British Open.

Favoriten i tävlingen, i alla fall om spelbolagen får bestämma, är Lorena Ochoa från Mexiko som spelat smått otrolig golf under året.

Odds för vinnare i British Open:

Lorena Ochoa
3,75 hos :888sport:

Annika Sörenstam
16,20 hos :Betfair:

Helen Alfredsson
51,00 hos :888sport:

Skribent: Stefan

Stefan Knutsson heter jag och är 25 år gammal. Spelar på hobbynivå och har börjat intressera mig allt mer för sport och spel. Lägger några vad i veckan och spelar på hobbynivå. Har en magisterexamen i ekonomi med inriktning mot logistik och tog den vid Växjö universitet. Bor idag i Växjö med min sambo och arbetar på ett IT-företag i Karlskrona.

Skriven den 31 juli, 2008