Damernas Fotbolls-EM: Pressat Sverige vinner i dag

I kväll sätts de svenska damerna på prov när de ska möta de regerande europamästarna. Men litar man till oddsen bör det vara svenskorna som går segrande ur matchen mellan Sverige – Tyskland och därmed går till final i damernas Fotbolls-EM.

Matchstart: 20.30
Tv: Tv4
odds (1 – x -2): 2.50 – 2.20 – 2.50 (Svenska Spel)

Alla spelare är i form för att möta Tyskland, även Kosovare Asllani. Pia Sundhage har sagt till Uefa att alla är spelklara och att det kommer att bli en match mellan två storlag. ?Det är ett privilegium att spela under press och vi välkomnar den?, säger hon.

Sundhage har studerat Tysklands spel och enligt spelboloagen är Sverige beredda att möta lagets snabbhet med bollen. Men det är ingen lätt match, Tyskland har vunnit över Sverige i final två gånger tidigare, så statistiken kan tala till Tysklands fördel. Men ännu är det inte klart om anfalleren Célia Okoyino da Mbabi kommer att spela för Tyskland på grund av skada. Dessutom spelar Sverige på hemmaplan med ett starkt publikstöd.

Ett spel på svenskorna hos Svenska Spel ger god utdelning vid en jämförelse mellan spelbolagen. Oddset är satt till 2.50 för vinst till såväl Sverige som Tyskland.