Damernas Fotbolls-EM: Sista kvartsfinalerna

Sverige har gått vidare i damernas Fotbolls-EM och kommer att möta Tyskland i semifinal på onsdag. Vilka lag som möts i torsdagens semifinal avgörs i kväll, då Norge möter Spanien och Frankrike möter Danmark i de sista kvartsfinalerna i damernas fotbolls-EM.

Matchstart: kl 18.00 (Norge-Spanien) och 20.45 (Frankrike-Danmark)
TV: Tv4 och Tv4Sport

Sverige besegrade Island med 4-0 och kvalificerade sig därmed till semifinal i damernas Fotbolls-EM, där ett möte mot Tyskland väntar. I torsdagen semifinal, kommer Norge eller Spanien att möta Frankrike eller Danmark. Sett till oddsen är det troligast att semifinalen kommer att stå mellan Norge och Frankrike.

Frankrike tar hem segern

Frankrike har briljerat i Fotbolls-EM, då man hittills har vunnit alla sina matcher. Detta gäller inte för danskarna, som kom till kvartsfinal på lottning och NordicBet sätter oddset till 1.47 att Frankrike tar hem segern, medan oddset för vinst till Danmark sätts till 6.50.

Sett till statistiken är utgången inte helt självklar då Danmark har vunnit sju gånger av lagens 15 tidigare möten, medan Frankrike har vunnit fem.

Norges självförtroende på topp

Norges tränare Even Pellerud menar att lagets självförtroende är väldigt högt efter tre bra prestationer. Flera spelare vilade i matchen mot Tyskland och Pellerud väntas ta tillbaka startelvan som öppnade turneringen. Alla spelarna är spelklara, vilket även Spaniens spelare är.

Spanien vill nå semifinal, vilket man bara har gjort en gång tidigare, och hoppas därmed ta damfotbollen i Spanien till en ny nivå. Det kan bli en spännande match, som NordicBet inte är helt övertygad om vem som tar hem. Oddset sätts till 2.30 för vinst till Norge och 2.70 för vinst till Danmark.