Damernas Fotbolls-EM: Sverige – Danmark

I kväll gör Sverige entré i damernas Fotbolls-EM på hemmaplan då man möter grannlandet Danmark vid klockan 20:30 och oddsen talar för en svensk seger i premiären.

Matchstart: 20:30
Tv: Tv4
Odds (1-X-2): 1,55 – 4,00 – 5,75 (betway)

Att vinna gruppen är nyckeln till ett lyckat mästerskap och därmed är det av stor vikt att det blir seger i dagens premiärmöte mot Danmark. Om Sveriges främsta utmanare om medaljerna, Tyskland och Frankrike, vinner sina grupper, vilket de väntas göra, kommer Sverige att få en enkel resa till finalen om man vinner grupp A. Vid seger i gruppen kommer Sverige sannolikt att undvika de stora nationerna i slutspelet vilket banar vägen för en final.

Danskorna förväntas spela ett tufft och tätt försvarsspel för att ge Sverige så lite utrymme som möjligt. Vilket innebär att Sverige måste utnyttja kanterna och pressa högt för att ta sig förbi och bakom de danska försvararna.

Caroline Segers kan delta mot Danmark

Viktigt för Sveriges del är att mittfältaren Caroline Segers skada inte var värre än att hon väntas delta i kvällens premiär.

Förväntad startelva

Kristin Hammarström
Jessica Samuelsson – Charlotte Rohlin – Nilla Fisher – Sara Thunebro
Olivia Schough – Marie Hammarström – Caroline Seger – Antonia Göransson
Lotta Schelin – Kosovare Asllani

Lagen har möts två gånger i EM-sammanhang under 2000-talet

Under 2000-talet har laget möts två gånger i EM-sammanhang: i semifinalen 2001 och i gruppspelet 2005. 2001 vann Sverige med 1-0 och 2005 blev det oavgjort. När lagen möttes i Algarve Cup 2011 blev det seger till Danmark med 3-1. Men sedan dess har mycket förändrats kring det Svenska landslaget och efter London-OS 2012, där men knep bronset, har Pia Sundhage tagit över som förbundskaptén.

Oddsen talar för en svensk seger mot Danmark

Hur det går för Sveriges del i dagens premiär är spelbolagen eniga om. En seger är att vänta och bland annat ger spelbolaget betway relativt låga 1,55 gånger pengarna vid en seger till Sverige och 5,75 om Danmark skulle vinna.