Damernas fotbolls-VM: Sverige är favoriter

Den första och så viktiga matchen för damerna i fotbolls-VM spela idag på eftermiddagen. Colombia står för motståndet, ett lag som ingen riktigt vet vad man kan förvänta sig av. Men på pappret är Sverige det bättre laget och borde vinna detta. Spelbolagen favoriserar svenskorna som är stora favoriter. Kolla in de bästa oddsen och matchfakta.

Klockan 15:00 då gör svenskorna entré i fotbolls-VM 2011. Och matchen mot Colombia måste de vinna annars kommer det bli svårt att ta sig vidare. Övriga lag i Sveriges grupp är Nordkorea och USA, som kommer att möta senare på kvällen vid 18:15.

USA är favoriter att vinna grupp och Sverige kommer att få det tufft om de måste ta poäng av USA för att gå vidare. För att undvika denna situation gäller det nu att vinna mot Colombia.

Många unga spelare i Colombia

Sverige har aldrig tidigare möt Colombia i med a-laget vilket gör det svårt att veta hur bra Colombia är och vilket motstånd det kan bjuda på. Men om man tittar på Colombias trupp så är det många unga spelar som gått direkt från U20-landlaget med några få äldre spelare.

Sverige åkte dock ut ur U20-VM mot just Colombia förra året. Där deltog många av de spelare som nu kommer att möta Sverige. Sverige får se upp med 17-åriga Yoreli Rincon som är vass när hon är rättvänd med smart passningar i djupled eller farliga avslut, ofta på distans.

Sverige är det bättre laget

Sverige har dock fördelar med bättre fysik och snabbare spel. Om Sverige kan hålla ihop nerverna och spela sitt eget spel och pressa colombianerna borde tre poäng vara i hamn. Men inget är avgjort på förhand och Colombia har gått ut med att de kommer spela ett hårt fysiskt spel.

En spännande match har vi att vänta och avspark är som sagt 15:00 och ni kan se matchen i TV4.

Odds för Sverige – Colombia

Om man kollar på vad spelbolagen tror get :betsson: det bästa oddsen med 1.30 gånger pengarna vid en svensk vinst. :betsafe: ger dock hela 11.00 gånger pengarna om Colombia lyckas att ta hem en seger mot Sverige. Men för Colombias del så får de nog hoppas på ett kryss och då har :betfair: det bästa oddset på 5.70 gånger pengarna.

Odds för USA – Nordkora

I matchen mellan USA och Nordkorea är USA stora favoriter att vinna till bästa oddset 1.50 gånger pengarna hos :nordicbet:. Matchutvecklingen kommer troligtvis bli densamma som mötet mellan Sverige och Colombia. USA kommer att trycka på för att inte ge Nordkorea mycket att hoppas på . De bästa oddsen just nu, för detta möte, kan ni se nedan.