Davis Cup: Schweiz favorit att ta sin första titel

Idag drar Davis Cup-finalen igång mellan Schweiz och Frankrike. Först ut är två singelmatcher och kikar vi på oddsen så är  Schweiz favorit att ta hem sin första Davis Cup-titel.

Schweiz oddsfavoriter att ta hem sin första Davis Cup-titel

Med två spelare på topp fyra rakningen, Roger Federer och Stanislas Wawrinka, är det inte konstigt att Schweiz är favorit att vinna Davis Cup-finalen mot Frankrike och därmed ta hem sin första Davis Cup-titel. För lagets stora stjärna Federer är finalen extra speciell eftersom det är den enda titel som han saknar. Ett spel på Schweiz som vinnare ger oddset 1,73 hos William Hill samtidigt som ett spel på Frankrike ger 2,00 gånger pengarna.

Frankrike har en bredare trupp

Frankrike har dock en större bredd i sin trupp med Jo-Wilfried Tsonga som den den högst rankade spelaren med en 12:e plats på ATP-rankingen och de övriga tre spelarna ligger topp 30 på rakningen. Förutom de två toppspelarna har Schweiz Marco Chiudinelli på 212 plats på rakningen och
Michael Lammer på 508 plats.

Schweiz är favoriter att ta ett grepp redan under fredagen

Det innebär att dags två inledande singelmatcher mellan Jo-Wilfried Tsonga – Stanislas Wawrinka vid 14:00 och Gael Monfils – Roger Federer vid 15:30 är oerhört viktiga att vinna. Kikar vi på oddsen är det också schweizarna Wawrinka och Federer som är favoriter till oddset 1,73 samt 1,44 gånger pengarna hos William Hill.

Turneringen kommer att pågå under hela helgen.

Kolla in oddsen William Hill

Frankrikes lag

Jo-Wilfried Tsonga, 12
Gael Monfils, 19
Julien Benneteau , 25
Richard Gasquet, 26

Schweiz lag

Roger Federer, 2
Stanislas Wawrinka, 4
Marco Chiudinelli, 212
Michael Lammer, 508

Att vinna Davis Cup 2014

Schweiz: 1,73

Frankrike: 2,00

Dagens singelmatcher

Dagens matcher 1 2
14:00 Jo-Wilfried Tsonga – Stanislas Wawrinka 2,10 1,73
15:30 Gael Monfils – Roger Federer 2,75 1,44

Oddsen är hämtade från William Hill

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 21 november, 2014