Detroit favoriter i sjunde finalmatchen

Det är upplagt för stor dramatik i nattens avgörande sjunde möte i Stanley Cup mellan de regerande mästarna Detroit Red Wings och utmanarna Pittsburgh Penguins. Oddsen talar för Detroit som är spelbolagens favorit i natt.

Det är precis så här det ska vara i idrott. Allt avgörs på ett enda tillfälle. En sjunde match där hela säsongen ställs på sin spets. När krutröken lagt sig tidigt lördag morgon vet vi. Försvarade Detroit Red Wings sin titel från i fjol, eller tar Pittsburgh Penguins revansch?

Spelbolagen tror på det förstnämnda. Henrik Zetterberg, Niklas Lidström och övriga svenskar i Red Wings är stora favoriter till ett odds på strax över 1,80 medan ett spel på Sidney Crosby och Jevgenij Malkins Penguins ger 3,40 gånger pengarna.

Mycket talar också för att det blir en målsnål historia. Skickliga målvakter, rädsla för att gå bort sig och inte alltför målrika inbördes möten i finalserien. Fyra av sex matcher har slutat med mindre än 5,5 mål. I natt ger :expekt: 1,75 på ett sådant spel. Ett överspel betalar 2,00 hos samma spelbolag.

Matchen sänds i Canal Plus Sport 1 och Canal Plus Sport HD, samt streamas på C-Sports med start 02.00.

Se oddsen på finalmatch 7 i Odds Onlines oddsjämförelse
Odds Onlines TV-guide