Djurgården – ett lag i kris?

Det går enkelt att dra paralleller till rubriken efter gårdagens praktfiasko på Råsunda där Djurgårdens IF bara fick 0 – 0 i Uefacupens kval mot FC Flora från Estland. Spelbolagen tror inte längre på resultat vare sig i Uefacupen eller i Allsvenskan.

Det är inte det Djurgården vi har vant oss att se de senaste åren. Utbuade av hemmapubliken och ett genant resultat är illavarslande för returen i Tallin. FC Flora är dessutom ett relativt starkt hemmalag. Stockholmarna borde dock inte ha några problem med att gå vidare, i alla fall inte om man ser på det hela teoretiskt. Att lyckas med det praktiskt är uppenbarligen en annan femma.

I takt med att resultatet på Råsunda igår blev ett faktum gick spelbolagen också ut med att de inte längre tror på att Djurgården kommer leverera några toppresultat det här året. Oddsen för en seger i Allsvenskan skjuter i höjden och inte ens oddsen för en top 3-placering talar för stockholmarna. :Bet365: ger spelarna 51,00 gånger pengarna för ett SM-guld till Djurgården och 12,75 gånger pengarna för en placering bland de tre främsta.

Kalmar gör egentligen raka motsatsen mot Djurgården. Igår slog Racing FC med klara 3 – 0. Dessutom var det bortaplan vilket talar tydligt att kalmariterna tar sig vidare till nästa omgång. Returmatchen spelas den 31 juli och oddsen för att Kalmar går vidare kommer inte vara speciellt höga, var så säkra.