DN-Galan

Ikväll bjuds det på friidrott i världsklass då Stockholm bjuder upp till dans med sin del i IAAF Super Grand Prix, DN-galan. En hel del världsartister inom friidrotten visar upp sig och vill vässa formen inför det kommande Olympiska spelen.

Den mest intressanta kampen står nog mellan de två superlöparna på 100 meter, Usain Bolt och Asafa Powell. Powell hade världsrekordet men blev slagen av Bolt som nu är favorit inför OS.

Christian Olsson kommer till start i tresteget och frågan är nu hur bra formen är inför OS. Oddsen mot konkurrenten Valukevic är identiskt och det kan gå precis hur som helst.

Stefan Holm är storfavorit i höjdhoppet efter sitt personbästa på 2,37 nyligen. Det mest intressanta här blir att se om Holm fortfarande levererar och kan ge oss guldhopp i OS.

:Expekt: bjuder på lite roliga man-mot-man-odds till kvällen där det finns några intressanta spel.

Holm vs Jonas i Höjdhoppet:
1,10 – 5,80

Atkins vs Obikwelu i 100 meter:
1,95 – 1,75

Valukevic – Olsson i tresteg:
1,85 – 1,85

Kallur – Jones i 100 meter häck:
1,75 – 1,95

Världsrekord på 100 m på DN-galan:
Ja: 9,00
Nej: 1,04

Skribent: Stefan

Stefan Knutsson heter jag och är 25 år gammal. Spelar på hobbynivå och har börjat intressera mig allt mer för sport och spel. Lägger några vad i veckan och spelar på hobbynivå. Har en magisterexamen i ekonomi med inriktning mot logistik och tog den vid Växjö universitet. Bor idag i Växjö med min sambo och arbetar på ett IT-företag i Karlskrona.

Skriven den 22 juli, 2008