Drömlottning för Sverige i EM-kvalet

Grupperna i EM-kvalet till Fotbolls-EM i Polen och Ukraina är klara och Sverige fick en riktig drömlottning. Erik Hamréns landslag hamnade i grupp E tillsammans med Holland, Finland, Ungern, Moldavien och San Marino. Oddsen talar definitivt för svenskt avancemang.

Efter ett tufft VM-kval med Portugal och Danmark i gruppen väntar ett klart mer överkomligt motstånd i kvalet till EM i Polen och Ukraina 2012.

När Ukrainas Andrei Schevchenko drog lotten med Sverige under lottningen på söndagen stod det klart att Sverige hamnat i en riktigt gynnsam grupp.

När man sedan undvek lag som Spanien och Tyskland från den första seedningsgruppen och istället fick Holland kunde man konstatera att Erik Hamrén har god chans att kvala in till sitt första mästerskap som svensk förbundskapten.

Holland kan ni redan det mesta om. Laget spelar en fotboll som bygger på bredd och snabbhet, ett spel Sverige brukar ha problem med. Holland är förstås favoriter i gruppen.

Men andraplatsen ser definitivt ut som Sveriges. Och med tanke på motståndet i gruppen talar mycket för att Sverige kan bli bästa tvåa och slippa extrakval.

Jämför till exempel Finland med andra tredjeseedade nationer som Irland, Bosnien & Hercegovina och Bulgarien. Det kunde varit betydligt tuffare.

Ungern är som bekant lite av en favoritmotståndare för Sverige i kvalspelet. Även här kunde vi fått tuffare motstånd i form av Belgien eller VM-klara Slovenien.

Nej, det här klarar Sverige. Vi återkommer med odds på de enskilda grupperna, i väntan på dessa får ni hålla tillgodo med vinnaroddsen på EM 2012.

Odds vinnare Fotbolls-EM 2012 – :bet365:

Spanien – 6.00
Italien – 7.50
England – 8.00
Tyskland – 9.00
Holland – 9.00
Frankrike – 11.00
Portugal – 13.00
Kroatien – 17.00
Ryssland – 21.00
Tjeckien – 26.00
Ukraina – 34.00
Polen – 41.00
Turkiet – 41.00
Serbien – 41.00
Sverige – 51.00

Oddsen är aktuella och hämtade från spelbolaget den 8 februari 2010

EM-kval grupper till Fotbolls-EM 2012

Grupp A
Tyskland
Turkiet
Österrike
Belgien
Kazakstan
Azerbajdzjan

Grupp B
Ryssland
Slovakien
Irland
Makedonien
Armenien
Andorra

Grupp C
Italien
Serbien
Nordirland
Slovenien
Estland
Färöarna

Grupp D
Frankrike
Rumänien
Bosnien Hercegovina
Vitryssland
Albanien
Luxemburg

Grupp E
Holland
Sverige
Finland
Ungern
Moldavien
San Marino

Grupp F
Kroatien
Grekland
Lettland
Georgien
Malta

Grupp G
England
Schweiz
Bulgarien
Wales
Montenegro

Grupp H
Portugal
Danmark
Norge
Cypern
Island

Grupp I
Spanien
Tjeckien
Skottland
Litauen
Liechtenstein