Elfsborg favoriter i västkustderbyt

:ladbrokes-logo:Uppdelad omgång där andra delen spelas denna vecka. Onsdagen hetaste match är västkustderbyt i Borås där framtida Europa League platser står på spel. Elfsborg är favoriter i kraft av hemmaplan och spelas till oddset 2.00 hos Ladbrokes.

Onsdag 22/9
AIK-Kalmar 2,35-3,25-2,85
Uppåt i AIK för första gången på länge. Vinst och bra spel borta mot svårspelade Häcken trots flertalet ordinarie spelare borta. Bangura, Nisse Johansson och Turina ska alla vara tillbaka här. Hemma på Råsunda är AIK trots sin position fortsatt starka med storpublik i ryggen. Kalmar har lämnat den mest akuta bottenstriden och kan förhoppningsvis spela avslappnat här. Oviss match där Kalmar har mer kvalité men hemmaplansfördelen är stor. Kryss ligger nära till hands.

Elfsborg-IFK Göteborg 2,00-3,30-3,60
Västkustderby. Änglarna har haft stora problem på Borås Arena, och inte vunnit i Borås sedan 2005. Ett Elfsborg som å sin sida har stor revansch att utkräva sedan 1-5 förlusten på Ullevi i våras. 1-1 för Elfsborg borde varit en uddamålsseger senast mot TFF efter kraftiga missar på slutet. Får nu kämpa för att hålla jagande lag bakom sig i jakten på topp fyra. Inga stora problem i lagen och de är favoriter hemma på det för bortalagen svårspelade konstgräset. Etta.

Gais-Halmstad 2,15-3,25-3,30
Bottenmöte. Två lag med dålig form. Halmstad dessutom med avstängningar på Sise och Zvirgdauskas. Gais saknar hyperviktige Reuben Ayarna pga skada. Halmstad hade inte mycket att säga till om mot ÖSK men fick ändå med sig en poäng. Gais var chanslösa mot Kalmar. Halmstad är usla borta, men Gais på Ullevi är inte den svåraste bortamatchen i Allsvenskan. Två lag som kommer värna om utgångspoängen, och det här bli tight och målsnålt. Oavgjort.

Örebro-Gefle 1,55-3,75-6,00
En del att rapportera om. Bedoya och Wowoah avstängda medan Nordback är skadad för hemmalaget. Ett hemmalag som haft problem med avstängningar och skador på ordinarie spelare ett par matcher i sträck, och fått ändra om. Bortalaget kan sakna sin skyttekung Jakob Orlov pga skada. Två lag som båda är vana vid konstgräs, men där Örebro behärskar det bättre. Gefle behöver ha giftige Orlov hel för att lyckas med sitt kontringsspel då ÖSK kommer äga mycket boll. Hos ÖSK ligger Gerzic bakom det mesta. En på förhand klar etta då det skiljer minst en klass mellan lagen.

Aktuella odds ? Allsvenskan omgång 23

AIK – Kalmar  2,35  3,25  2,85 
GAIS – Halmstad  2,15  3,25  3,30
Örebro – Gefle  1,55  3,75  6,00
Elfsborg – Göteborg  2,00  3,30  3,60 

Fler odds