bet365

Vem vinner Elitloppet 2023? Så säger oddsen

  • 1000 kr gratisspel
  • Minsta odds: 1.80
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.
em vinner Elitloppet 2023? Oddsen, favoriter & startordning

I helgen ska Elitloppet äntligen gå av stapeln på Solvalla. Favoriter inför årets upplaga är de två hästarna San Moteur och Don Fanucci Zet med de två välkända svenska kuskarna Björn Goop och Örjan Kihlström. Oddsen från Unibet talar för en mycket oviss utgång.

Don Fanucci Zet och Örjan Kihlström är ute efter revansch i helgens Elitloppet efter fjolårets snöpliga finalmiss. Då var Don Fanucci Zet stor favorit inför finalen men inför årets upplaga så talar oddsen från Unibet för en mer oviss utgång då ett annat svenskt ekipage med hästen San Moteur med Björn Goop leder just nu, om än knappt i oddslistan hos spelbolaget.

Vem vinner Elitloppet 2023? Ovisst enligt oddsen

San Moteur tippas just nu att vinna söndagen lopp till oddset 3.95 och det är inte långt ned till Don Fanucci Zet som spelas till 4.50 gånger pengarna hos Unibet. De hästar som är outsiders är Hail Mary, Hohneck, Önas Prince och Etonnant, som alla spelas kring 8.00 gånger pengarna och ges runt 10 procents chans att vinna. Med oddsen i åtanke så är det ett riktigt spännande lopp vi har framför oss på söndag. Och efter försöken så får vi en bra fingervisning vilken av ovanstående som verkar hetast inför finalen.

Heaten är lottade

Nu är det klart för startordningen i försöken under söndagen. De två heaten med alla hästarna och startordningen ser du här.

Oddsen på Elitloppet 2023

Nedan är de senaste oddsen på Elitloppet, hämtade direkt från Unibet. Vi kommer att löpande uppdatera oddsen i tabellen nedan på Elitloppet 2023.

Info om de 16 hästarna kuskarna i Elitloppet 2023

Nedan har vi samlat lite info om alla de 16 ekipagen som deltar i Elitloppet 2023.

San Moteur

San Moteur är en av de hetaste kandidaterna till att vinna Elitloppet 2023. En sexårig svensk hingst som har vunnit 15 av sina 20 starter och tjänat över 7 miljoner kronor. Han har ett imponerande rekord på 1.09,4 över 1640 meter med autostart och är känd för sin snabbhet och styrka. San Moteur tränas av stjärnkusken Björn Goop och med Jessica Jonsson som skötare. Goop har tre Elitloppet-vinster, senast 2017 med hästen Timoko.

Don Fanucci Zet

Don Fanucci Zet är bakom San Moteur en av favoriterna att vinna årets lopp. En sjuårig svensk hingst som har vunnit 23 av sina 41 starter och tjänat över 14 miljoner kronor. Han har ett enastående rekord på 1.08,9 över 1609 meter med autostart och är känd för sin klass och kapacitet. Vann loppet för två år sedan och hade snabbaste tiden i försöken förra året och var storfavorit i finalen, men galloperade innan starten. Succétränaren Daniel Redén och skötaren av Ellinor Wennebring står bakom Don Fanucci Zet framgångar. I sulkin är Örjan Kihlström, som har hela fyra vinster i Elitloppet i bagaget.

Etonnant

Etonnant är den regerande Elitloppsvinnaren som givetvis vill försvara sin titel. Han är en nioårig fransk hingst som har vunnit 21 av sina 85 starter och tjänat över 22 miljoner kronor. Etonnant har ett rekord på 1.09,1 över 1609 meter, med autostart, och med sinspurtförmåga och rutin kan han bli en utmanare i år igen. Etonnant tränas och körs av Richard Westerink och sköts av Étienne Clozier.

Vivid Wise As

Vivid Wise As är en av de snabbaste hästarna i Elitloppet 2023. Han är en nioårig hingst från Italien som har segrat i 30 av 76 lopp och dragit in hela 27 miljoner kronor, mest av alla hästar i årets upplaga. Han har ett otroligt rekord på 1.08,6 över sprinterdistansen med bilstart, vilket är den snabbaste tiden av alla hästar i Elitloppet 2023. Vivid Wise har en kämpaglöd och envishet som kan bli vägvinnande. Har en andra plats från 2021 på mertilistan. Han tränas av Alessandro Gocciadoro och tas om hand av Omar Ben Ahmam.

Just Believe

Just Believe är en historisk häst då han är den första från Australien att delta i Elitloppet. Denna åttaåriga valack har triumferat i 18 av 57 lopp och tjänat in över 4 miljoner kronor. Han har noterat ett fint rekord på 1.10,2 över en engelsk mil med bilstart och är känd för sin flexibilitet och stabilitet. Han är under Jess Tubbs regi och sköts av Greg Sugars.

Önas Prince

Önas Prince är en av de hetaste kandidaterna till Elitloppet 2023. En sexårig svensk hingst som har vunnit 26 av 41 lopp och inkasserat över 9 miljoner kronor. Önas Prince har ett lysande rekord på 1.09,2 över 1609 meter med autostart och är berömd för sin snabbhet och speed. Han tränas av Per Nordström och sköts av Emma Nordström.

Go On Boy

Go On Boy är en sjuårig hingst från Frankrike som har vunnit 13 av 38 lopp och tjänat in över 4 miljoner kronor. Han har ett strålande rekord på 1.09,2 över sprinterdistansen med bilstart och har potential att bli en framtida Elitloppet-vinnare. Han står i träning hos Romain Derieux och tas om hand av Caroline Logier.

Hohneck

Hohneck är en sexårig hingst från Frankrike som har segrat i 18 av 48 lopp och dragit in över 14 miljoner kronor. Han har satt ett imponerande rekord på 1.09,6 över en engelsk mil med bilstart. Hohneck är under Philippe Allaires regi och sköts av Ruben Hoguin.

Stoletheshow

Stoletheshow är en åttaårig hingst från Sverige som har triumferat i 23 av 73 lopp och inkasserat över 9 miljoner kronor. Han har noterat ett fint rekord på 1.10,0 över 1609 meter med bilstart och är känd för sin spänst och styrka. Han tränas av Frode Hamre och sköts av Amalie Børdal Lyssand.

Hail Mary

Hail Mary är en sjuårig hingst från Sverige som har en riktigt imponerande facit med 23 av 35 vunna lopp och har tjänat över 11 miljoner kronor. Banrekordet som Hail Mary har är 1.09,1 över 1640 meter med bilstart. Han står i träning hos Daniel Redén och tas om hand av Jenny Sundin.

Brother Bill

Brother Bill är en sjuårig valack från Sverige som har segrat i 13 av 41 lopp och dragit in över 8 miljoner kronor. Han har satt ett lysande rekord på 1.09,1 över 1640 meter med bilstart och är känd för sin jämnhet och rutin. Han är under Timo Nurmos regi och sköts av Fredrica Sandberg.

Vernissage Grif

Vernissage Grif är en nioårig hingst från Italien som har triumferat i 39 av 119 lopp och inkasserat över 13 miljoner kronor. Han har noterat ett strålande rekord på 1.09,2 över sprinterdistansen med bilstart och är känd för sin tuffhet och vilja. Alessandro Gocciadoro tränar Vernissage Grif och sköts om av Andres Boldura.

Ultion Face

Ultion Face är en sjuårig valack från Sverige som har vunnit 8 av 57 lopp och tjänat över 2 miljoner kronor. Han har ett enastående rekord på 1.09,1 över 1640 meter med bilstart och är känd för sin potential och utveckling. Ultion Face tränas av Adrian Kolgjini och tas om hand av Saga Scott.

Mister Hercules

Mister Hercules är en sexårig hingst från Sverige som har segrat i 17 av 36 lopp och dragit in över 6 miljoner kronor. Han har satt ett imponerande rekord på 1.09,7 över sprinterdistansen med bilstart och är känd för sin spurtförmåga och form. Daniel Redéns tränar Mister Hercules och hästen sköts om av Ninni Gardelin.

Usain Töll

Usain Töll är en sjuårig valack från Italien som har 14 av 67 vunna lopp med sig och har inkasserat över 6 miljoner kronor. Han har noterat ett makalöst rekord på 1.09,8 över sprinterdistansen med bilstart och är känd för sin snabba starter. Han tränas av Vitale Ciotola och sköts av Anu Intonen.

Best Ofdream Trio

Best Ofdream Trio är en sexårig hingst från Norge som har vunnit 18 av sina starter och tjänat in över en miljon kronor. Han har ett respektabelt rekord över sprinterdistansen med bilstart och han är känd för sin jämnhet. Han tränas av Erik Killingmo och sköts av Lise Johansen.

Mer info om hästarna hittar du här >

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 23 maj, 2023