Elitserien: Skellefteå favorit att vinna SM-guld

Om några timmar är det äntligen dags för årets SM-finalserie att dra igång mellan Skellefteå AIK och Luleå HF. Ett spännande Norrlandsderby och kollar man på oddsen är Skellefteå favorit.

Skellefteå – Luleå

Matchstart: 16:00
TV: C More
Livestreaming: CSports
Odds (1-X-2): 2,10 -3,80 – 3,00
Vinnare av SM-guldet: 1,55 – 2,30

Spela hos William Hill >

Spelbolaget William Hill håller suveränerna Skellefteå som favorit i denna finalserie. Ett Skelleteå som vann grundserien i överlägsen stil och som har varit i två raka finaler, som de har förlorat, och nu är det tredje gången gilt om man ska tro oddsen.

I slutspelet har Skellefteå trummat på. Med åtta vinster och bara en förlust går de in i denna finalserie med bästa möjliga förutsättning. Trots det har de ett sparkapital i flera stjärnspelare, som Bud Holloway och Pierre-Édouard Bellemare, som har ännu mer att ge än det de visat hittills i slutspelet.

För Luleås del så är en av nyckelspelarna måvakten Johan Gustafsson samtidigt som Luleås offensiva spets i form av bland annat Niklas Olausson och Linus Klasen måste fortsätta att leverera. Dock är det sannolikt att det kommer vara ett mer defensivt Luleå som vi kommer att få se denna finalserien än tidigare under slutspelet.

Skellefteå favorit att vinna SM-guldet

Den första matchen i finalserien kommer att spelas under lördagen med start klockan 16:00 i Skellefteå Kraft Arena. Det är också inte helt oväntat hemmalaget som väntas ta tag i denna finalserie. William Hill ger oddset 2,10 gånger pengarna vid en hemmaseger till Skellefteå i det första mötet på lördagseftermiddagen. Ett spel på Luleå som segrare i mötet ger oddset 3,00 gånger pengarna.

Tittar man på oddsen för hela finalserien så håller William Hill också Skellefteå som klar favorit att vinna SM-guldet och finalserien till oddset 1,55 gånger pengarna.