Elitserien: Skellefteå och Färjestad kan bli semifinalklara

I kväll kan både Skellefteå och Färjestad bli klara för semifinal i elitserieslutspelet. Båda lagen har tagit tre raka vinster i kvartsfinalen och vinner de även den fjärde är det semifinal som gäller.

Brynäs IF – Skellefteå AIK

Matchstart: 19:00
TV: C More
Livestream: CSports
Odds (1-X-2): 4,50 – 4,20 – 1,65 (William Hill)

I mötet mellan Skellefteå och Brynäs har det varit en ensidig historia. Brynäs, som fick kämpa in i det sista för att ta sig till slutspelet, har det fortsatt motigt under våren. Skellefteå har tagit tre klara vinster i denna kvartsfinal och är stor favorit att även vinna kvällens möte trots bortaplan. Skellefteå har vunnit de tre mötena med klara 5-0, 7-3 och 4-1.

Ett spel på Skellefteå som vinnare i det fjärde kvartfinalmötet mot Brynäs ger låga 1,65 gånger pengarna. Ett spel på Brynäs, på hemmais i Läkerol Arena, ger 4,50 gånger pengarna hos William Hill.

Det mesta talar därmed för att Skellefteå vinner kvällens möte och tar sig vidare till semifinal.

MODO – Färjestad BK

Matchstart: 19:00
TV: Kanal9
Livestream: CSports
Odds (1-X-2): 2,50 – 3,75 – 2,50 (William Hill)

Färjestad kan även de bli klara för spel i semifinal efter kvällens möte med MODO. Trots att Färjestad har tagit tre raka segrar i denna kvartsfinalserie har MODO bjudit upp men haft marginalerna emot sig, med mängder av missa målchanser. Nu är det allt eller inget som gäller för MODO i kvällens fjärde möte med Färjestad där man måste visa upp ett effektivare spel och ta till vara på de målchanser man får.

Färjestad har vunnit de tre tidigare mötena i kvartsfinalen med siffrorna 4-2, 5-3 och 2-1. Men på hemmais i kvällens möte i Örnsköldsvik väntas det bli jämnt och William Hill ger oddset 2,50 om någon utav lagen avgör under ordinarie matchtid och 3,75 om det blir oavgjort i mötet.