Elitserien: Skellefteå och Färjestad kan bli semifinalklara

I kväll kan både Skellefteå och Färjestad bli klara för semifinal i elitserieslutspelet. Båda lagen har tagit tre raka vinster i kvartsfinalen och vinner de även den fjärde är det semifinal som gäller.

Brynäs IF – Skellefteå AIK

Matchstart: 19:00
TV: C More
Livestream: CSports
Odds (1-X-2): 4,50 – 4,20 – 1,65 (William Hill)

I mötet mellan Skellefteå och Brynäs har det varit en ensidig historia. Brynäs, som fick kämpa in i det sista för att ta sig till slutspelet, har det fortsatt motigt under våren. Skellefteå har tagit tre klara vinster i denna kvartsfinal och är stor favorit att även vinna kvällens möte trots bortaplan. Skellefteå har vunnit de tre mötena med klara 5-0, 7-3 och 4-1.

Ett spel på Skellefteå som vinnare i det fjärde kvartfinalmötet mot Brynäs ger låga 1,65 gånger pengarna. Ett spel på Brynäs, på hemmais i Läkerol Arena, ger 4,50 gånger pengarna hos William Hill.

Det mesta talar därmed för att Skellefteå vinner kvällens möte och tar sig vidare till semifinal.

MODO – Färjestad BK

Matchstart: 19:00
TV: Kanal9
Livestream: CSports
Odds (1-X-2): 2,50 – 3,75 – 2,50 (William Hill)

Färjestad kan även de bli klara för spel i semifinal efter kvällens möte med MODO. Trots att Färjestad har tagit tre raka segrar i denna kvartsfinalserie har MODO bjudit upp men haft marginalerna emot sig, med mängder av missa målchanser. Nu är det allt eller inget som gäller för MODO i kvällens fjärde möte med Färjestad där man måste visa upp ett effektivare spel och ta till vara på de målchanser man får.

Färjestad har vunnit de tre tidigare mötena i kvartsfinalen med siffrorna 4-2, 5-3 och 2-1. Men på hemmais i kvällens möte i Örnsköldsvik väntas det bli jämnt och William Hill ger oddset 2,50 om någon utav lagen avgör under ordinarie matchtid och 3,75 om det blir oavgjort i mötet.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 18 mars, 2013