EM-kval: Montenegro – Sverige

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.

På lördagskvällen kommer Sverige att gästa Montenegro på Gradski Stadion i Podgorica i EM-kvalet. Det kommer att bli en tuff match för Sverige men spelbolagen håller svenskarna som knappa favoriter.

Matchstart: 20:45
TV: 20:45
Odds (1-X-2): 3,50 – 3,35 – 2,20

Spela hos Unibet

Uppdatering: Sveriges startelva mot Montenegro – Zlatan med

Zalatan är tillbaka i Sveriges startelva efter sin skada. En annan överraskning är att Emil Forsberg tar plats brevid Zlatan i anfallet och petar därmed Sebastian Larsson, som tidigare varit given. Nyheten om att Zlatan startar mot Montenegro fick oddsen att dala något och Unibet sänkte oddset på Sverige från 2,35 till 2,20 gånger pengarna.

1 Andreas Isaksson
2 Mikael Lustig, 4 Andreas Granqvist, 3 Mikael Antonsson, 5 Pierre Bengtsson
8 Albin Ekdal, 9 Kim Källström, 21 Jimmy Durmaz
11 Emil Forsberg, 10 Zlatan Ibrahimovic, 22 Erkan Zengin.

Ersättare: 12 Kristoffer Nordfeldt, 23 Johan Dahlin – 6 Nabil Bahoui, 7 Sebastian Larsson, 13 Filip Helander, 14 Pontus Jansson, 15 Branimir Hrgota, 16 Pontus Wernbloom, 17 Oscar Wendt, 18 John Guidetti, 19 Alexander Kacaniklic, 20 Isaac Kiese Thelin.
På läktaren: Marcus Berg.

Grupp G oerhört jämn

Sverige har en seger och två kryss efter tre spelade omgångar i kvalgrupp G och tittar vi på tabellen är det jämnt. Österrike toppar grupp G med 7 poäng framför Ryssland och Sverige på fem poäng vardera och därefter har vi Montenegro på fyra poäng. I botten av tabellen hittar vi Luxemburg och Moldavien på en poäng vardera.

Givet förutsättningarna ovan är tre poäng av yttersta vikt för både Montenegro och Sverige. För Sveriges för att hänga med i toppen och för Montenegros del så är varje poäng på hemmaplan av yttersta vikt och förlust i kväll innebär en nästan omöjlig uppgift att plocka en plats i EM.

Ingen enkel match borta mot Montenegro

Att möta Montenegro på deras hemmaplan är inte enkelt, fråga Ryssland som fick med en poäng hem efter att ha spelat 1-1. Tar Sverige tre poäng skaffar man sig ett ypperligt läge i gruppen och eventuellt även i ledningen helt beroende på vad som händer i lördagens tidiga heta möte mellan Österrike och Ryssland. Montenegro har också ett bra läge att positionera sig i tabellen och gå om Sverige vid en seger och visa att man är att räkna med i detta kval. Inför lördagens heta drabbning är det dock klart att Montenegro kommer att få klara sig utan sin storstjärna Mirko Vucinic som är skadad.

Sverige oddsfavorit

Det kommer inte att bli en lätt match för Sverige och med den jämna tabellen är minst ett poäng av yttersta vikt, men givetvis helst tre. Kikar vi dock på oddsen från spelbolagen är Sverige given favorit, trots bortaplan, till 2,35 gånger pengarna hos Unibet. En seger till Montenegro ger oddset 3,20 hos spelbolaget.

Spännande trupp mot Montenegro

Till matchen mot Montenegro mönstrar Erik Hamrén en spännande trupp med flera nykomlingar och spelare som har presterat bra den senaste tiden. Från det Allsvenska mästarlaget Malmö FF, som spelar i Champions League, har Hamrén tagit in de två offensiva spelarena Emil Forsberg och Isaac Kiese Thelin samt även mittbacken Filip Helander. John Guidetti är äntligen tillbaka i landslaget och efter sin skada har han gjort succé i Celtic samt U21-landslaget och det ska bli oerhört spännande att de vad han kan åstadkomma framöver. Även mittbacken i Torino, och tidigare Malmö FF, Pontus Jansson har också blivit uttagen i denna trupp.

Oklart om Zlatan kan spela

Den stora snackisen inför matchen mot Montenegro är om Zlatan Ibrahimovic kan komma till spel eller inte. Han har under hösten dragits med en skada som hållit honom borta från spel både i EM-kvalet och i klubblaget PSG. Dock fick Zlatan tidigare i veckan hoppa in i 30 minuter för PSG men ännu är det oklart om han är fit for fight även mot Montenegro.

Sveriges trupp

Målvakt
Johan Dahlin, Genclerbirligi SK
Andreas Isaksson, Kasimpasa SK
Kristoffer Nordfeldt, SC Heerenveen
Backar
Mikael Antonsson, FC København
Pierre Bengtsson, FC København
Andreas Granqvist, FC Krasnodar
Filip Helander, Malmö FF
Pontus Jansson, Torino FC
Mikael Lustig, Celtic FC
Martin Olsson, Norwich City FC
Oscar Wendt, VfL Borussia Mönchengladbach
Mittfältare / Anfallare
Nabil Bahoui, AIK
Marcus Berg, Panathinaikos FC
Jimmy Durmaz, Olympiacos FC
Albin Ekdal, Cagliari Calcio
Emil Forsberg, Malmö FF
John Guidetti, Celtic FC
Branimir Hrgota, VfL Borussia Mönchengladbach
Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint-Germain FC
Alexander Kacaniklic, FC København
Isaac Kiese Thelin, Malmö FF
Kim Källström, FC Spartak Moskva
Sebastian Larsson, Sunderland AFC
Pontus Wernbloom, CSKA Moskva
Erkan Zengin, Eskisehirspor

 

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 15 november, 2014