EM-kvalet: Oddsen inför play-off

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.

På söndagen lottades lagen som möts i play-off i EM-kvalet. Sverige ställs mot Danmark och kikar vi på oddsen från Unibet så kommer det att bli ett jämnt möte.

På söndagen så lottade vilka lag som kommer att mötas i play-off i EM-kvalet. Sverige åkte på en nitlott och kommer att möta Danmark, det lag man helst ville undvika. De övriga lagen som möts är Norge – Ungern, Ukraina – Slovenien samt Bosnien – Irland.

Sverige har en dyster statistik mot Danmark

Att möta Danmark är vanskligt av flera skäl. Först och främst så har Sverige fyra raka förluster mot Danmark och när lagen möttes i fjol så vann danskarna med 1-0. Sverige har haft svårt att få hål på Danmark och har inte nätat sedan 2007, då Sverige blev tilldelad segern efter att en dansk supporter gett sig på domaren vid ställningen 3-3. Zlatan, som kommer att bli Sveriges främsta vapen offensivt, har också en dyster svit och har aldrig nätat mot Danmark.

Det som talar till Sveriges fördel i detta möte är Danmark usel form. Danmark har haft svårt att göra mål under kvalet och gick mållösa ur de tre sista omgångarna, även om man gjorde ett mål i 1-2 förlusten i en vänskapsmatch mot Frankrike senast.

Sverige knapp favorit att avancera till EM

Det är mycket derbykänsla i detta möte mellan Sverige och Danmark, och vi vet ju att derbyn kan sluta hur som helst. Kikar vi på oddsen från spelbolaget Unibet så de försiktiga och ger otroligt jämna odds. Unibet håller Sverige som knapp favorit till oddset 1,80 samtidigt som man ger 1,90 gånger pengarna om Danmark skulle gå vidare till EM.

Så spelas Sveriges dubbelmöte mot Danmark

Play-off spelas i bäst av två matcher och Sverige kommer att inleda på hemmaplan på Friends Arena lördagen den 14 november klockan 20:45. Kikar vi på oddsen inför det första otroligt viktiga mötet så ger ett spel på svensk seger relativt höga 2,30 och en dansk seger 3,25. Reaturen kommer att spela på Parken i Köpenhamn klockan 20:45 den 17 november.

Kolla in spelschemat för alla play-offmötena

Oddsen inför mötena i play-off till fotbolls-EM 2016

Danmark – Sverige: 1,90 – 1,80
Irland – Bosnien: 2,18 – 1,65
Ungern – Norge: 2,35 – 1,57
Slovenien – Ukraina: 3,00 – 1,35

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 19 oktober, 2015