EM-kval play-off: Norge – Ungern

Norge och Ungern inleder EM-kvalets play-off när de möts på torsdagen. Kikar vi på oddsen är Norge klar favorit att vinna den första matchen på hemmaplan och är också klar favorit att avancera.

Matchstart: 12/11 20:45
TV: Kanal 9
Matchodds (1-X-2): 1,90 – 3,40 – 4,60
Att gå vidare: 1,58 – 2,40
Över/under 2,5 mål: 2,50 – 1,55
Att båda gör mål ja/nej: 2,32 – 1,59

Odds från Unibet

Tufft kvalgrupp för Norge

I kvalgrupp H så stod Norge för en stark insats men det var en tuff grupp med både Kroatien och Italien. Norge hade länge chansen att ta en direktplats med nådde inte hela vägen och slutade på tredje plats i gruppen med hela 8 poäng ned till fyran Bulgarien och med endast två poäng upp till Kroatien. Norge stod också för en stark avslutning av kvalet med en 1-2 förlust mot Italien i den sista omgången och med tre raka segrar dessförinnan.

Norge har revansch att utkräva i play-off-sammanhang och senast man var i ett play-off inför ett EM så blev det respass mot Spanien med siffrorna 1-5 inför Portugal-EM 2004.

Ungern imponerade inte i kvalgrupp F

Ungern hade långt ifrån en enkel resa i EM-kvalet och i kvalgrupp F. Man tog sig igenom kvalet genom många oavgjorda matcher och med uddamålssegrar, till och med mot Färöarna så mäktade man inte med att vinna med mer än ett mål. Viktigaste segrarna i kvalet var två 1-0 vinster mot Finland som slutade på fjärde plats i gruppen. Framför sig så hade Ungern Nordirland som toppande gruppen och Rumänien på andra plats. Ungern avslutade kvalet med att förlora mot gruppens nästjumbo Grekland, med 3-4.

Ungern har aldrig tidigare varit i ett play-off och det var länge sedan man kvalade sig vidare till ett EM, senast var 1976, vilket gör detta till ett historiskt play-off. Ungern har inte några direkta erfarenheter i dessa sammanhang och man kan tänka att det är mycket press på att Ungern äntligen ska nå ett EM igen.

Norge har inte förlorat mot Ungern på över 30 år

Norges facit mot Ungern är skrämmande bra och man har inte förlorat mot Ungern på över 30 år. De tre senast matcherna på norsk mark mot Ungern har slutat med två segrar till Norge och en oavgjord och utan ett enda mål för Ungern. Senast lagen möttes var i en vänskapsmatch i 2012, i Ungern, som Norge vann med 2-0.

Spelbolagen tror att Norge avancerar

Att göra ett bra resultat på hemmaplan är av yttersta vikt i ett dubbelmöte vilket sätter extra press på Norge. Kikar vi dock på oddsen så tror spelbolagen att Norge ändå tar hem den första matchen och Unibet ger låga 1,90 om Norge vinner mötet. Att Norge är klar favorit i detta play-off är spelbolagen också eniga om och Unibet ger låga 1,58 om de går vidare till EM.