EM-kvalet play-off: Bosnien – Irland

På fredagen inleds dubbelmötet mellan Bosnien och Irland i play-off till fotbolls-EM i Frankrike. Den första matchen kommer att spelas i Bosnien och oddsen talar för ett målsnålt möte med fördel för hemmalaget.

Matchstart: 12/11 20:45
TV: Kanal 9
Matchodds (1-X-2): 1,95 – 3,30 – 4,33
Att gå vidare: 1,80 – 2,00
Över/under 2,5 mål: 2,40 – 1,50
Att båda gör mål ja/nej: 2,15 – 1,61

Odds från betway

Bosnien inledde EM-kvalet otroligt svagt men säkrade en plats i play-off efter en bra avslutning med tre raka vinster, bland annat mot Wales. Lagets leds av storstjärnan Edin Dzeko som också är i bra form inför fredagens första möte. Med tanke på att detta lag varit väldigt upp och ned i kvalet är det svårt att säga hur bra Bosnien verkligen är.

Irland har till skillnad från Bosnien visat stabilitet i kvalet. I kvalgrupp D ställdes man mot svåra Polen och Tyskland samt rivalen Skottland. Under kvalets gång så slog man bland annat världsmästarna Tyskland på hemmaplan och fick dessutom med sig ett oavgjort på bortaplan. Man hade bara två förluster, mot Polen och Skottland på bortaplan, under kvalets gång och kunde ha nått en direktplats men Polen vann det avgörande mötet i den sista omgången.

Lagen har möts en gång tidigare, i en vänskapsmatch under 2012, och då vann Irland med 1-0 på hemmaplan.

Skadedrabbat Irland

Iralnd har en gedigen skadelista och kommer att sakna målvakten Keiren Westwood, David Meyler, Shay Given och David McGoldrick samt att anfallaren Shane Long, som gjorde matchens enda mål senast lagen möttes, kommer med stor sannolikhet att missa det första mötet.  Irland kommer även att få klara sig utan både John O’Shea and Jonathan Walters som båda är avstängda.

Bosnien kommer endast att sakna Muhamed Besic som är avstängd.

Bosnien är oddsfavorit i ett målsnålt första möte

Irlands tyngd och starka fysik har betalat av bra i kvalet men alla skador ställer det till inför mötet mot Bosnien. Kikar vi på oddsen så tror spelbolagen att Bosnien har en god chans att vinna fredagens första möte och betway ger 1,95 om Bosnien vinner och hela 4,33 om Irland vinner matchen.

Det väntas också bli ett målsnålt först möte. Oddset på att matchen slutar under 2,5 mål ger 1,50 och 1,61 om inte båda lagen nätar.

Jämna odds på vilket lag som avancerar till EM

Vilket lag som förväntas gå vidare är mer ovisst då betway ger oddset 1,80 om Bosnien för det och 2,00 om Irland går vidare.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 12 november, 2015