EM-kvalet play-off: Danmark – Sverige

Sverige stod för en bra insats på Friends Arena i det första mötet mot Danmark i play-off till EM. På tisdagskvällen är det dags för returen och oddsen talar för att Sverige går vidare till EM.

Matchstart: 20:45
TV: Kanal 5
Matchodds (1-X-2): 2,20 – 3,30 – 3,20
Att gå vidare: 2,35 – 1,58
Över/under 2,5 mål: 2,23 – 1,68
Att båda gör mål ja/nej: 1,90 – 1,88

Odds från Unibet

Sverige höll i taktpinnen på Friends Arena och hade flera goda chanser att göra göra mål i den första halvleken. Men precis innan halvtid så gjorde Emil Forsberg 1-0 till Sverige på ett inlägg från Mikael Lustig på högerkanten. Forsberg skulle återigen vara i centrum när han ordnade en straff i den 50 minuten som Zlatan förvaltade på ett säkert sätt till 2-0. I slutet av matchen så kroknade Sverige och Danmark såg sin chans att jämna ut matchen och 2-1 kom i den 80 minuten på en hörna när man tappade markeringen på Nicolai Jørgensen som helt fri kunde stöta in ett otroligt viktigt bortamål.

Sverige borde dock ha gjort fler än två mål i denna match som man i stort sett kontrollerade på ett bra sätt och Danmark hade egentligen inte mycket att komma med. Bortamålet för Danmark innebär att man går vidare om man vinner hemma på parken med 1-0.

Sverige och Zlatan bröt den dystra sviten mot Danmark

2-1 vinsten mot Danmark innebär att Sverige har brutit den dystra trenden mot sin granne samt att Zlatan äntligen fick näta mot danskarna, även om det var på en straff. Danmark förlust är innebär också att man har tre raka förluster och fem matcher utan vinst. Dock ska tilläggas att Danmark har tre raka vinster på hemmaplan mot Sverige och med 4-0 i målskillnad.

Mittbacken Mikael Antonsson skadad

Mittbacken Mikael Antonsson skadade sig i det första mötet och de två tidigare U21-spelarna Filip Helander och Alexander Milosevic kallas in i hans stället. Man kallar in två spelar för att man tidigare endast hade tre mittbackar i truppen och den extra paltsen var öppen på grund av skadan på Pontus Wernbloom.

Sveriges startelva

Redan nu har det läckt ut hur Sverige kommer att ställa upp:

Andreas Isaksson
Mikael Lustig ? Erik Johansson ? Andreas Granqvist ? Pierre Bengtsson
Sebastian Larsson ? Oscar Lewicki ? Kim Källström ? Emil Forsberg
Zlatan Ibrahimovic ? Marcus Berg

Trolig startelva för Danmark

Kasper Schmeichel
Lars Jacobsen – Simon Kjaer – Daniel Agger – Riza Durmisi
Thomas Delaney – Pierre-Emile Höjbjerg
Yussuf Poulsen – Christian Eriksen – Nicolai Jörgensen
Nicklas Bendtner

Sverige favorit att avancera till EM enligt oddsen

Kikar vi på oddsen från spelbolagen så talar de för att Sverige kommer att reda ut detta och avancera till EM. Ett spel hos Unibet på att Sverige går vidare ger just nu oddset 1,58 och 2,35 på att Danmark går vidare. Matchoddsen på tisdagens drabbning ger dock Danmark en fördel till 2,20 mot 3,20 på Sverige som vinnare. Ett oavgjort resultat, vilket innebär avancemang för Sveriges del, ger oddset 3,30.