En riktig derbyhelg väntar

En riktigt intressant spelhelg väntar. Flera derbykamper i fotbollseuropa, men först ut är daladerbyt mellan Mora och Leksand i Hockeyallsvenskan.

Mora ramlade efter fyra säsonger ur elitserien i våras, och man har haft det relativt svårt under hösten. Leksand å sin sida toppar Hockeyallsvenskan och siktar på en återkomst till våren.

Ikväll möts de i det prestigefyllda daladerbyt. Matchen spelas i Mora, men Leksand är favoriter enligt spelbolagen. :Expekt: ger 1,90 på Leksand medan :Sportingbet: betalar 3 ggr pengarna på Mora.

Toppmöte i The Championship
Lördagen inleds med ett intressant derby i engelska andradivisionen, The Championship. Wolverhampton leder ligan före Sebastian Larssons Birmingham. Hemmalaget är favoriter, men matchen är mycket svårtippad. Här är oddsen på Wolverhampton-Birmingham.

Tre derbyn i Premier League
I Premier League är det nordostderby då Middlesbrough möter Newcastle, en match där mycket talar för oavgjort. Inte minst statistiken då de sex av åtta senaste mötena slutat just oavgjort.

På söndagen är det full fokus på Premier League. Först spelas det glödheta Manchesterderbyt där United kommer supertaggade efter fjolårets resultat då City vann bägge mötena. Här är oddsen på City-United.

Därefter smäller det i London. Chelsea tar emot Arsenal på Stamford Bridge i en match där pressen ligger på Arsenal. The Gunners har inte råd att förlora om man vill vara med i toppen, laget ligger redan tio poäng efter Chelsea och Liverpool.

Rycker Barcelona och Inter?
Missa inte heller det spanska toppmötet på lördagskvällen mellan Sevilla och Barcelona samt söndagens match i Serie A mellan serieledande Inter och fyran Napoli.