Euro Hockey Tour: Sverige – Finland

Det går väl inte säga annat att veckans första möte mellan Sverige och Finland i Euro Hockey Tour slutade med fiasko då matchen avbröts på grund av dålig is vid ställningen 1-0 till Finland. Finnarna kommer troligtvis att tilldelas segern och därmed är det av yttersta vikt att Tre Kronor vinner dagens retur med tanke på läget i tabellen.

Matchstart: 15:00
TV: SVT1/SVT2
Odds (1-X-2): 2,30 – 3,75 – 2,50

Odds från Ladbrokes >

Om Finland tilldelas segern mot Sverige, efter isfiaskot i Västerås senast, så innebär det att Ryssland och Finland båda toppar tabellen och är två poäng före Sverige. Ska Sverige ha en chans på titeln så måste man mer eller mindre vinna kvällens match annars kommer det bli oerhört svårt att ta i kapp försprånget som Finland skaffar sig samtidigt som man också måste hålla Ryssland bakom sig.

Matchen spelas i Globen

Denna match kommer inte att spelas i Västerås utan i Stockholm och i Globen, och ytterligare ett isfiasko är därmed inte troligt då man byter arena.

Jämna odds

Kikar vi på oddsen inför detta möte är de otroligt jämna. Sverige var klar favorit i det första mötet men i kvällens retur ger spelbolaget Ladbrokes 2,30 för en Sverige-seger och 2,50 om Finland skulle vinna matchen och dra ifrån i tabellen.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 8 februari, 2015