Europa League-final: Benfica – Chelsea

Champions League-mästarna från i fjol, Chelsea, har nu chansen att ?rädda? den titellösa säsongen när man möter Benfica i kvällen Europa League-final. Och kollar man på oddsen är engelskmännen favorit i mötet men ännu är oddsen relativt höga.

Matchstart: 20:45
Plats: Amsterdam ArenA
TV: Tv4 Sport
Livestream: CSports

Odds Benfica – Chelsea

1-X-2: 2,85 – 3,20 – 2,55
1-2: 2,00 – 1,80
Över/under 2,5 mål: 2,10 – 1,70

Oddsen hittar du hos Paf

Näst sista matchen för Benitez

Kvällens Europa League-final mot Benfica är Chelseas tränare Rafael Benitez näst sista match vid rodret, efter att han temporärt tog över efter den tidigare sparkade tränaren Di Matteo efter att man åkt ur Champions League. Kvällens match är därmed extra viktig, dels för Benitez som kan avsluta med flaggan på topp men även för laget med tanke på den turbulenta säsongen och det snöpliga uttåget ur Champions League redan i gruppspelet.

Skador i Chelsea

Chelsea kommer att gå in i denna match med en del skador på bland annat mittfältaren Eden Hazard men även på den viktiga mittbacken John Terry som eventuellt kommer att missa matchen.

Formläget

Kollar man dock på formen så pekar det uppåt för Chelsea som på de senaste fem matcherna har fyra segrar, mot bland annat Manchester United, och en oavgjord. För Benficas del är formen inte lika bra och man förlorande helgens prestigemötet med Porto med 1-2.

Benfica kommer dock inte att göra finalen till någon enkel resa för Chelsea. Benfica har ett offensivt lag som kommer att bjuda upp och ska de inte underskattas. Så det kommer att bli en oerhört intressant möte att följa och sannolikt en böljande match.

Chelsea knapp favorit

Oddsen är som sagt till Chelseas fördel i detta möte och spelbolaget Paf ger i nuläget relativt höga 2,55 gånger pengarna och ett spel på Benfica 2,85 gånger pengarna.