Europa League-kval: De svenska lagen är favoriter

All de svenska lagen ligger under inför returmötena i Europa League-kvalet som spelas ikväll. Elfsborg ligger under med 0-4, Häcken med 0-3 och Helsingborg med 0-1. Det som är positivt är att alla har hemmamatcher vilket alltid ger ett övertag. Oddsen från spelbolagen talar för vinster till de svenska lagen.

19:00 Elfsborg – Ålesund

Elfsborgs match spelas först och då vid 18:00 ikväll. Om Malmö FF gjorde en bragdmatch igår när de spelade lika mot Ranger och tog sig vidare till paly-off i Champions League, så kommer detta bli ännu svårare för Elfsborg.

Att ta igen fyra mål känns nästan som en ren omöjlighet och om Ålesund gör ett mål måste Elfsborg göra minst sex mål, så det ser väldigt mörkt ut för laget från Borås. Elfsborg är dock väldigt starka hemma vilket är nästan det enda som talar för att de ska kunna klara av en sådan bragd, men samtidigt så är David Elm samt Stefan Ishizaki skadad så det är två tråkiga avbräck för Elfsborg i en sådan viktig match.

Att Elfsborg vinner känns som en självklarhet, de måste nu visa framfötterna, spela offensivt och vara effektiva framför målet. Även om det inte bli någon målkavalkad för Elfsborg känns oddset 1.62 från :ladbrokes: säkert och kan då användas för att kombinera med andra spel.

19:00 Helsingborgs IF – Bnei Yehuda

Helsingborg får nu klara sig utan storstjärnan, och målkungen, Alexander Gerndt. Hittills har det gått bra och trots att de förlorade med 1-0 bort mot Bnei Yehuda så är de nu favoriter att vinna sin match och säkra ett avancemang.

Värmen i bortamatchen mot Bnei Yehuda, i Israel, tog hårt mot spelarna i Helsingborg och det syntes på plan. Nu kan svenskarna vara glada att de endast behöver ta igen ett mål och det på hemmaplan. Förutsättningarna är goda för att det blir ett avancemang för Helsingborg, som förövrigt visat en god form den senaste tiden. Dock gäller det för Helsingborg att vinna mittfältskampen och akta sig för farliga kontringar från Bnei Yehuda som har på förhand sagt att de inte kommer att backa hem som HIF gjorde i bortamatchen.

Helsingborg hålls som en stor favorit i denna match och bästa oddset hittar du hos :betfair: och :bwin: till 1.53 gånger pengarna.

19:00 BK Häcken – Nacional

BK Häcken är i ungefär samma sits som Elfsborg. Inför returmötet så ligger de under med 0-3 mot det portugisiska laget Nacional. Inför matchen så var inte Mathias Ranégie med på träningen och körde rehab istället. Mathias Ranégie är oerhört viktig för Häcken och han har smällt in många mål i Allsvenskan än så länge.

Att vinna mot Nacional är långt ifrån en omöjlig uppgiften men ta igen tre mål känns väldigt avlägset, men vem vet. Det är en jämn match att vänta och spelbolagen ger jämna odds för denna match. Men eftersom att Häcken spela på hemmaplan och är desperata efter mål så är oddse 2.57 från :betfair: intressant och spelbart. :nordicbet: och :888sport: ger 3.40 för oavgjort, vilket också är ett mycket intressant och tänkbart alternativ.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 4 augusti, 2011