Europa League-kval: Inför tredje omgången

De svenska lagen tog sig vidare från andra omgången i Europa League-kvalet och i dag är det dags för dem att spela första matchen i den tredje kvalomgången. Oddsen talar för två relativt jämna möten, samt klar seger för Elfsborg och förlust för Brommapojkarna

16:00 FC Astana – AIK

Odds (1-X-2): 2,25 – 3,00 – 3,20 (William Hill)

AIK är på plats i Kazakstan för att ta sig an Astana. Mötet med Falkenberg i helgen blev uppskjutet på grund av regnet, vilket innebär att laget har haft en dags mindre vila inför kvällens viktiga möte. Matchen mot Falkenberg slutade dock med klar seger för AIK som vann med 3-0 och därmed tog revansch efter förlusten med 4-1. Att det slutar med seger för AIK även i dagens möte är spelbolagen osäkra på. FC Astana, som slog ut Hapoel Tel Aviv i andra omgången, är ett bra lag så AIK kan få det tufft i kväll.

18:00 IF Elfsborg – Hafnafjördur

Odds (1-X-2): 1,44 – 4,00 – 6,50 (William Hill)

Oddsen talar sitt tydliga språk: Elfsborg vinner i kväll. Laget möter isländska FH Hafnafjördur, som har slagit ut Glenavon och FC Neman i gruppspelet. Elfsborg vann i helgen mot IFK Norrköping med 3-0 och har med sig ett stärkt självförtroende på Borås Arenea. I andra kvalomgången slog man ut Inter Baku, efter att ha vunnit på straffar.

19:00 IFK Göteborg – Rio Ave

Odds (1-X-2): 2,25 – 3,20 3,00 (William Hill)

IFK Göteborg vann sina båda matcher mot Györ i den andra kvalomgången och spelbolagen håller IFK Göteborg som knapp favorit i kvällens match. Då möter laget Rio Ave, som kom på andra plats i portugisiska cupen. Rio Ave blev dock elva i ligan och detta blir deras första match i Europa League-kvalet. Blåvitt bär med sig en svidande förust mot Mjällby i helgen, ett möte som slutade 3-0.

19:00 Brommapojkarna – Torino

Odds (1-X-2): 7,50 – 5,50 – 1,29 (William Hill)

Torino kom på sjunde plats i Serie A, men fick överta Parmas plats i kvalet. Laget är klar favorit i kvällens möte mot Brommapojkarna trots att man väntas vila några av sina stora stjärnor. Brommapojkarna krossade Crusaders på hemmaplan i andra kvalomgången, en match som slutade 4-0. På bortaplan spelade man oavgjort då resultatet blev 1-1.  I Allsvenskan syns ännu inga större framgångar för Brommapojkarna som ligger sist i tabellen. William Hill sätter oddset 7,50 för seger till Brommapojkarna i kväll.

Se alla odds inför kvällens matcher i oddsjämförelsen

Skribent: Caroline_a

Skriven den 31 juli, 2014