Europa League-kvalet: Piast Gliwice – IFK Göteborg

IFK Göteborg kommer att möta Piast Gliwice på bortaplan i kvällens Europa League-kval och oddsen talar för en jämn match med oviss utgång.

Matchstart: 20:45
TV: –
Livestream: –

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):2,95 – 3,25 – 2,25
Vinner matchen (1-2):2,10 – 1,65
Över/under 2,5 mål:2,20 – 1,61
Att båda lagen gör mål ja/nej: 1,95 – 1,75

Odds från betway >

IFK Göteborg tog sig vidare till den andra omgången av Europa League-kvalet genom att vinna över walesiska Llandudno Town med klara 7-1 i den första omgången. Nu ställs man emot polska Piast Gliwice som överraskade förra säsongen när man slutade på andra plats i Ekstraklasa. Piast Gliwice har försökt att kvala sig till Europa League en gång tidigare, säsongen 2013/14, men då blev det direkt förlust mot Qarabag FK från Azerbaijan.

Båda lagen har bra form bakom sig. Göteborg har tre raka vinster och 7 matcher utan förlust och Piast Gliwice har inte förlorat på sex raka matcher. Det som talar till IFK Göteborgs fördel är att Piast Gliwice inte spelat en tävlingsmatch på länge medan IFK Göteborg har klara segrar i Allsvenskan och Europa League-kvalet bakom sig.

Jämna odds på mötet

Kikar vi på oddsen från spelbolaget betway så är de jämna med en viss fördel till IFK Göteborg. Ett spel på Göteborg som vinnare ger 2,25 gånger pengarna medan ett spel på Piast Gliwice ger 2,95 gånger pengarna. Men när IFK Göteborg gästade polska Slask Wroclaw i fjolårets kval så blev mötet i Polen mållöst och det är inte helt otänkbart att Göteborg satsar på defensiven och därmed är ett oavgjort resultat inte helt otänkbart och det ger oddset 3,25.