Europa League play-off: Helsingborg får det tufft

Helsingborg får ett tufft möte, borta, mot Standard Liege i play-off matchen till Europa League. Oddsen talar för att det bli en vinst för Liege, som har en tung period bakom sig så och det öppnar för Helsingborg.

När Helsingborg möter Standard Liege på Maurice Dufrasne-stadion senare i kväll får de göra det utan stjärnanfallaren Alexander Gerndt som har flyttat till Utrecht samt utan Rachid Bouaouzan som är skadad. Hittils har det dock gått mycket bra för Helsingborg utan Gerndt och radar upp vinsterna. Inte minst den senaste Europa League-matchen mot Bnei Yehuda där det blev en bekväm 3-0 seger för Helsingborg.

Standard Liege är ett topplag i Belgien som har haft en turbulent tid. Först har de tappat 3 spelare samt att laget fick sin första förslust för i år i helgen mot Gent. Liege får även klara sig utan lagkaptenen Jelle Van Damme vilket ger Helsingborg ytterligare chanser att gå vidare.

Det finns en chans för Helsingborg

Om Helsingborg kan hålla sig på tårna och inte låta matchen rinna iväg, vilket det gjorde för Malmö FF igår, kan de avgöra på hemmaplan. Får Helsingborg in ett mål och lyckas hålla tätt bakåt har de ett guldläge inför returen.

Standard Liege är stora favoriter

Men spelbolagen ger inte Helsingborg goda chanser att vinna kvällen bortamatch. Standard Liege är ett mycket bättre lag och borde ändå vinna dagens match och :titanbet: ger det bästa oddset för en vinst till hemmalaget med 1.82 gånger pengarna. För Helsingborg ser det som sagt tufft ut och :Ladbrokes: ger hela 5.00 gånger pengarna HIF vinner.

Matchfakta Standard Liege – Helsingborg
Datum: 18/8
Start: 20:15
Sänds: Tv4 Sport

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 18 augusti, 2011