Europa- och Champions League-finalerna är spikade!

De senaste veckorna har bjudit på gott om dramatik och spännande slutspelsmatcher i både Europa- och Champions League. Nu är semifinalerna avgjorda, och vi vet vilka lag det blir som spelar i de avgörande finalerna. I Champions League kommer Real Madrid spela i finalen för tredje året i rad, och de kommer ställas mot Liverpool som är i sin första final på elva år. I Europa League blir det Marseille som kommer göra upp mot Atlético Madrid om ligatiteln. 

Den sista semifinalsveckan inleddes med en match mellan Bayern München och Real Madrid. Ställningen inför den avgörande matchen var 1-2 till fördel Real Madrid, så Bayern hade inget val annat än att jaga mål från start. Det blev en fartfylld match, och Bayern lyckades peta in matchens första mål redan i den tredje minuten. Utjämnat alltså, men närmre än så lyckades tyskarna inte komma. Matchen slutade 2-2, vilket innebar att slutresultatet blev 4-3 till Real Madrid – som alltså är klara för sin tredje raka Champions League-final.

Även semifinal nummer två blev en spännande historia, där Roma efter första matchen låg under med 5-2. På hemmaplan var förutsättningarna alltså likadana som mot Barcelona i kvartsfinalen, en vinst med 3-0 hade räckt till final. Men riktigt så enkelt skulle det inte bli. Det blev Liverpool som inledde målskyttet redan i den 9e minuten, och det såg mörkt ut för Romas del. Men i den 15e matchminuten kom repliken, och hoppet för italienarna tändes ännu en gång. Matchen var jämn, och efter en straff på stopptid var Roma bara ett mål från att ta matchen till förlängning. Men tiden rann dem ur händerna och slutresultatet blev 6-7 till Liverpool, som nu är klara för sin första Champions League-final på elva år.

Champions League-finalen mellan Real Madrid – Liverpool kommer spelas lördagen den 26 maj klockan 20:45, och Real Madrid har där chans på sin tredje raka Champions League-titel.

Marseille och Atlético Madrid tog sig hela vägen

I en av semifinalerna i Europa League tog Red Bull Salzburg emot Marseille i en match där förutsättningarna var 0-2 efter den inledande matchen. Salzburg spelade bra, och i den 65e minuten hade de utjämnat ställningen till 2-2 och tog matchen till övertid. Där skulle dock Marseille vara snäppet vassare, och inbytta Rolando kunde göra mål efter framspelning av Payet i den 116e matchminuten. Slutresultatet i semifinalen blev alltså 2-3 till Marseille som nu är klara för final.

Semifinal nummer två, mellan storlagen Atlético Madrid och Arsenal inleddes med ställningen 1-1 efter den inledande matchen. Det blev ännu en jämn match, även om Arsenal stundvis skapade hårt tryck mot Atlético. Några klara målchanser blev det dock inte, och det var istället Atlético som skulle komma att göra matchens enda mål genom Diego Costa i slutet av den första halvleken. Atlético Madrid till final alltså, och Arséne Wengers sista stora framgång med Arsenal uteblev.

Europa League-finalen mellan Marseille – Atlético Madrid kommer spelas onsdagen den 16 maj klockan 20:45.

Du hittar heta erbjudanden och riktigt bra odds på finalerna hos Unibet