Europatipset 1/3 – tips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Vårens första dag bjuder tipparna i Moder Svea på en himla fin rad för Europatipset med nästan uteslutande Europaspelande klubbar. City går mot en ny titel, hemmasegrarna duggar tätt i Spanien och trubbel i Amsterdam – så mycket att uppleva, så många rätt att pricka in! En megajackpot på 6,5 miljoner innebär extra spänning! 

Spelstopp: 14:59

Till Europatipset

1. Everton – Manchester United 1

Avstamp på Goodison Park – en hemmaborg för Everton som torde fortsätta ge poäng till The Toffees. Inte sedan november har de blåklädda kammat noll i ligaspelet när hemmafansen haft ögonen på dem. Insatsen på Emirates (2-3) var trots nollpoängaren bra, och Portugals landslagsmittfältare Andre Gomes fick toppbetyg i sin comeback. Nedförsbacken började nästan direkt för United i torsdags mot Club Brugge (5-0). Med en man mer på banan redan från minut 22 hade Solskjaers manskap det enklare än hemma i Premier League. Anthony Martial har skadat sig på träning, och med Marcus Rashford också borta är det lite tunt längst fram för The Red Devils. Den intressanta värdespiken på dryga 30 procent blir valet!

2. Tottenham – Wolverhampton 2

Två förlorarlag i Europa, men det var bara Spurs nya nederlag mot tyskt motstånd i förra veckan som kändes. Leipzig utmanövrerade Tottenham (1-0), och i förra helgens match mot Chelsea satt det i då Chelsea vann derbyt (2-1). Rüdigers självmål betydde även att ingen vitklädd spelare nätat för sitt lag sedan numera skadade Son Heung-min avgjorde mot Villa (3-2) för två veckor sedan. Wolves hade 4-0 att gå på nere i Spanien och brydde sig inte nämnvärt om den sena 2-3-förlusten mot Espanyol. Endast försvararen Jonny saknas i Nunos led, och eftersom flera spelare vilade i Katalonien ska gästerna, som har ångan uppe, kunna tysta Londonpubliken. Tvåan blir X2 på mastigare system.

3. Aston Villa – Manchester City 2

Vårens första engelska titel, ligacupen, ska få en vinnare när Aston Villa och Manchester City gör upp på mäktiga Wembley Stadium. Att det är klar fördel City är en grov underdrift då The Citizens vunnit fyra av de senaste sex ligacupfinalerna, och är dessutom regerande FA-cupmästare efter att Watford slaktades med 6-0. Allt på denna arena. Vändningen i Madrid i onsdags (2-1), där Gabriel Jesus visar vilket fint komplement till Aguero han är, pumpar upp de ljusblås självförtroende ännu mer. Det är något Villa saknar då Dean Smiths mannar förlorat de tre kamper som följde avancemanget till denna final i slutet av januari. De skiljer för mycket för att det ska bli match och då skickas tvåan, lite överstreckad förvisso, in ensam.

4. Real Madrid – Barcelona 1

Ett “El Clásico” är en match där form och skador tenderar att spela mindre roll då det är så mycket mer på spel än bara tre pinnar. Dock är inget snack om att Real Madrid har ett bättre truppläge än katalanerna som saknar flera spelare, bland annat de långtsidsskadade Dembele och Suarez. Vill det sig illa är även Piqué borta. Dessutom var Barcelonas insats i Neapel (1-1) långa stunder slätstruken. 1-2 mot City var en missräkning för “Marängerna”, men rutinen i Zidanes trupp gör att värdarna absolut inte ska räknas bort. Real får storfrämmande, och just för att det ser lite mörkt ut plockar spelarna fram det bästa i sig. Börja med ettan som ska förstärkas i den mån det går.

5. Espanyol – Atlético Madrid 1

För självkänslan var hattrick-mannen Jonathan Calleris segerbalja mot Wolves på torsdagsaftonen betydelsefull. Katalanerna slogs ut, men har i och med 3-2-vinsten dödat den negativa sviten på tre raka utan vinst. Mot Mallorca på Cornellá-El Prat senast det var hemmakamp var det nyförvärvet Raúl de Tomás som avgjorde med matchens enda mål – blåvita på gång! Att Diego Simeones mannar ligger trea är nästan obegripligt vid en närmare titt på hur det går utanför Madrid; endast tre matcher har vunnits utanför Wanda Metropolitano, och en av dessa var i Madrid-förorten Leganes. Jan Oblaks sjukdom kommer skapa osäkerhet. I fem av de senaste sex kamperna mellan dessa randiga lag har det slutat med hemmajubel. Chansa in 1X!

6. Mallorca – Getafe 1

3-3 på Benito Villamarin var starkt, men om det är någonstans Mallorca triumferar är det hemma på Medelhavsön. Nu har Los Bermellones kontakt med lagen ovanför strecket, och har en trupp där i princip alla spelare finns tillgängliga. Tillgängliga är inte Getafes Marc Cucurella och Allan-Romeo Nyom, och även om den lilla klubben är lycklig efter det historiska avancemanget mot Ajax i Europa League sliter det på krafterna. Faktum är att El Geta har tre förluster på sina fyra senaste matcher. En ny bortaresa väntar, och det kan bli lite för mycket för Madrid-klubben. Strecka från vänster på Iberostar Stadium!

7. Bordeaux – Nice 1

Över till Frankrike och Ligue 1. Frånvaromässigt är det jämnt skägg mellan dessa kombattanter då båda lagen har varsin avstängd i form av Loris Benito (Bordeaux) och Hichem Boudaoui (Nice). Skadan på värdarnas Jimmy Briand är ett minne blott, men då han bara har ett par träningar under bältet får han troligtvis agera supersub i denna kamp. Nice tappade 2-0 till 2-2 hemma mot Brest efter bland annat ett självmål av Dante. För Le Gym är detta en motståndare som bjuder på få mål, vilket passar gästerna illa då offensiven är ojämn. Hemmalaget stod upp väldigt bra i Paris mot PSG (3-4) och känns tillräckligt tunga för att kunna knuffa omkull detta bortamediokra Nice. Ropet lyder “spika ettan!”.

8. Lyon – St. Etienne X

Stämningen på Groupama Arena var enorm när nederlagstippade Lyon dräpte den italienska jätten Juventus (1-0) i den första CL-åttondelsfinalen. Urladdningen kräver omladdning, och då PSG väntar i Coupe de Frances semifinal på onsdag är detta kanske inte rätt match för det. Viktig pinne mot Reims (1-1) för gästerna som är utvilade, allt mindre skadedrabbade och laddade. St. Etienne går in för att täppa till luckor och är mer än nöjda med krysset som ger betydande återbäring. 1X. 

9. Nantes – Lille 1

Den franska sejouren avslutas på den norra atlantkusten. Nantes uppnådde troligtvis säsongens höjdpunkt när Stade Velodromes publik gick hem med sänkta huvuden; 3-1 i Marseille ger inte bara de gulgröna en stjärna i protokollet utan även en chans till kontakt med gästerna på fjärde plats; vinner värdarna är det bara tre poäng upp. Lille bygger mycket av sina framgångar på hemmaspelet, vilket är ett måste sett till den magra poängskörden på resande fot. Elva poäng på tolv omgångar är inget vidare, och besökarna stora hopp Timothy Weah skadade sig i sin comeback. Ettan erbjuder gött värde och är en trevlig chansspik!

10. RB Leipzig – Bayer Leverkusen 2

Bundesliga hade fin jaktlycka ute i Europa när flertalet deltagande lag bortavann. Bayer Leverkusen var ett av dessa efter en imponerande prestation på Dragao i Porto (3-1). Triumfen var Die Werkselfs tredje raka, och extra glädjande var att gästerna visade att de klarar sig fint utan skadade Kevin Volland. En skön seger i London (1-0) mot Spurs gör att Leipzig har en fot i Champions Leagues kvartsfinal. Hur den något vingklippta truppen, som nu även saknar avstängde försvararen Konrad Laimer, klarar två fronter återstår dock att se. Formstarka Leverkusen är mycket spelbara, men ska självfallet förstärkas med alla tecken som går.

11. Werder Bremen – Eintracht Frankfurt 1

Bremen har varit lite av en slagpåse de senaste veckorna, men motstånd som Dortmund och Leipzig är inga dussingäng. Med Davie Selke som intressant lån från Hertha och massvis av vila jämfört med Eintracht som bortaspelade mot Salzburg i Österrike (2-2 och 6-3 totalt) på fredagskvällen är ettan aptitlig. April, september, januari; där är Frankfurts tre senaste bortavinster i Bundesliga, så om Die Adler, vars Bas Dost är tveksam, själva får välja hade alla matcher gått hemma i Hessen. Visst är Andre Silva och Filip Kostic i form, men oddsen är ganska jämna. Till slut fäller hemmafördelen avgörandet i form av en ensam etta!

12. Ajax – AZ Alkmaar 2

Tre tunga matcher för Ajax inom loppet av sex dagar. I torsdags spelade Amsterdamklubben 2-1 mot Getafe i Europa League vilket dock inte räckte till avancemang, och nu är värdarna i gungning. Seriefinalen mot AZ följs på onsdag upp av semifinal i Nederländska Cupen, så serieledarna måste verkligen portionera ut sina krafter om inte mer ska gå förlorat. Även Alkmaar blev utslagna ut Europa League i veckan, men går i alla fall bättre i ligan. Den egna produkten Teun Koopmeiners är inte bara en lovande mittförsvarare, utan även en säker straffskytt vilken han visade mot Zwolle (2-0) efter dubbla mål från elva meter. Gästerna vann mot Ajax i höstas (1-0), och skrällen ligger och lurar. Inled med besökarna!

13. FC Köpenhamn – Aalborg X

Slutstation Köpenhamn, och en och annan malt lär ha gått åt i torsdags när FCK tog en av sina tyngsta bortaskalper någonsin. 3-1 på Celtic Park och 4-2 totalt ger eko ute på kontinenten, och avancemangets organisatör får ändå sägas vara senegalesen Dame N’Doye som med ett mål i vardera match satte sin prägel. I Superligaen har dock värdarna inte lyckats segra under 2020. Det har däremot Ålborg, två gånger om dessutom. Kasper Kusk och Tom van Weert gjorde bägge två mål vardera i varsin match, och den sistnämnde var avgörande när Bröndby sköts ner (3-2). Ett nytt Köpenhamnslag väntar och ett kryss fyller på pengabörsen bra. 1X!

Till Europatipset

Bästa spiken!

Man City – Då Premier League-titeln är borta är viljan att vinna denna titel ännu större hos City. Villa har inte formen eller spelarna för att stå emot i 90 minuter. En ny buckla i Citys prisskåp således!

Kupongens luring!

AZ Alkmaar – Slagläge för AZ som kan ligga och kontra när Ajax måste kompensera debaclet i Europa League med en seger. Ungdomarna i Amsterdam-laget kan få svårt att palla trycket – gör det för oss, Alkmaar!

Speltips & spelförslag på 128 rader

  1. Everton – Man United 1
  2. Tottenham – Wolves 2
  3. Aston Villa – Man City 2
  4. Real Madrid – Barcelona 1x
  5. Espanyol – A.Madrid 1x
  6. Mallorca – Getafe 1x
  7. Bordeaux – Nice 1
  8. Lyon – St. Etienne 1x
  9. Nantes – Lille 1
  10. RB Leipzig – Leverkusen x2
  11. W.Bremen – E.Frankfurt 1
  12. Ajax – AZ Alkmaar x2
  13. FC Köpenhamn – Aalborg 1x

Speltips & spelförslag på 1296 rader

  1. Everton – Man United 1
  2. Tottenham – Wolves x2
  3. Aston Villa – Man City 2
  4. Real Madrid – Barcelona 1×2
  5. Espanyol – A.Madrid 1x
  6. Mallorca – Getafe 1×2
  7. Bordeaux – Nice 1
  8. Lyon – St. Etienne 1x
  9. Nantes – Lille 1
  10. RB Leipzig – Leverkusen 1×2
  11. W.Bremen – E.Frankfurt 1
  12. Ajax – AZ Alkmaar 1×2
  13. FC Köpenhamn – Aalborg 1x

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 29 februari, 2020