Europatipset 1/7 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Det är ett häftigt Europatips vi har att sätta tänderna i under onsdagen. Ett gäng storlag överskattas rejält av det svenska folket där bland annat Milan och Chelsea ska garderas för chans på rejäl utdelning. Här kommer hela analysen, mot 13 rätt!

Spelstopp: 18:59

Till Europatipset

1. Arsenal – Norwich

Norwich kommer från en heroisk insats i FA-cupen mot ett pånyttfött Manchester United. Trots ett rött kort på mittbacken Timm Klose tog “Kanariefåglarna” matchen till förlängning där de föll först i slutminuterna. Här lär de ställa upp med samma frenesi då det fortfarande finns chans att rädda PL-kontraktet. Arsenal har två raka segrar, men spelet är fortsatt darrigt. Arteta har en lång skadelista att handskas med där bland annat givna förstamålisen Leno, Mari och Martinelli saknas samtidigt som frågetecken sätts kring Özil, Torreira och Luiz. I vintras var Norwich det bättre laget i detta möte, där Arsenal ändå lyckades sno en poäng (2-2). När ettan streckas upp alldeles för högt ska garderingar in om det finns plats i plånkan. 

2. Bournemouth – Newcastle

Skatorna från Newcastle flyger söderut när det vankas match på den engelska sydkusten. Steve Bruce ställde upp med bästa möjliga lag i cupen mot Manchester City i söndags och har kort vila här, en möjlig rotation är att vänta då kontraktet ändå är så gott som i hamn. Bournemouth har däremot kniven på strupen då “Körsbären” ligger under strecket på grund av sämre målskillnad än West Ham. Tung avstängning på bästa målskytten Callum Wilson och Joshua King går en kamp mot klockan med sin skada. Det finns dock kvalitet i spelare som Harry Wilson, Jefferson Lerma och Ryan Fraser. Piggare ben, större motivation och för låg streckning gör att ettan bör inleda. 

3. Everton – Leicester

Everton har inlett fint med fyra poäng på de två matcherna efter uppehållet, där The Toffees faktiskt var närmast segern i derbyt mot Liverpool. Att mittbacken Yerry Mina är skadad har inte märkts då Keane och Holgate hållit rent framför Pickford och framåt är duon Calwert-Lewin/Richarlison ett ständigt hot. Det gör inte Leicester som haft en tung återstart med tre raka utan vinst. Insatserna har inte alls nått upp i den nivån vi varit vana vid vilket bland annat syntes i 0-0-matchen mot Brighton. Här har “Rävarna” dessutom en tung cup-match mot Chelsea i benen från i söndags plus att viktige James Maddison dras med en skada. Ettan är en vettig utgång. 

4. West Ham – Chelsea

Frank Lampard har fått en trevlig återstart med tre raka segrar för sitt Chelsea. Det har dock varit tre tighta uddamålssegrar som inte kommit gratis och även Chelsea har en FA-cupmatch i benen från i söndags där formstarka Pulisic klev av skadad och lär vilas här. Nu ska det spelas London-derby mot ett minst sagt desperat West Ham som kämpar för nytt kontrakt. Soucek stod för ett olyckligt självmål senast när det blev torsk mot Tottenham, vilket varit lite systematiskt för hela säsongen. När stjärnor som Lanzini och Felipe Anderson får till en fullträff kan The Hammers dock hota alla lag i serien, vilket de också visade borta mot Chelsea där det blev vinst. Tvåan streckas alldeles för hårt, då ska skrällettan med tidigt i jakten på de stora pengarna. 

5. Bologna – Cagliari

Efter en fin start på säsongen har Cagliari haft det betydligt tuffare och halkat ner till en ljummen mittenplacering. Två rakar segrar har dock tagits, men mot lag på dekis i SPAL och Torino. Mot SPAL gjorde dessutom Robin Olsen troligen sin sista match för klubben och här är skadelistan lång för gästerna från Sardinien. Ett betydligt bättre truppläge återfinns i Bologna, med det svenska framtidslöftet Mattias Svanberg, som tog en bra seger borta mot Sampdoria i söndags. Här på Renato Dall’Ara har Bologna överlägsen statistik mot Cagliari, som trivs bäst hemma på ön. På en svår kupong kan ettan vara en smart spik. 

6. Hellas Verona – Parma

Två underdogs som stått för väldigt bra säsonger drabbar samman i norra Italien. Båda lagen har med sina 39 pinnar faktiskt fortsatt chans på en Europa-biljett. Verona stod för ett tungt poängtapp borta mot Sassoulo där 3-3 släpptes in i den 96:e minuten. Det är dock på Bentegodi-stadion de gulblå cementerat sin fina tabellplacering genom att vara ett av ligans bästa hemmalag. Ivan Juric har byggt upp ett riktigt fotbollskollektiv som lever på en trygg defensiv. Parma tappade ledning till förlust sista tio mot Inter där Kucka blev utvisad och får sitta på botbänken här. Ettan ska hållas högt och är ett bra singelstreck under 50 procent.

7. SPAL – Milan

Ett av de mest övervärderade lagen på detta Europatips är Milan som i nuläget nosar på en 80-procentig streckning. De inledande två ligasegrarna mot Lecce och Roma ihop med att de nu möter jumbon SPAL, ligger nog till grund för det. Sett över säsongen är Milan dock inget lag att hålla i handen utan de rödsvarta står titt som tätt för undermåliga insatser. Zlatan Ibrahimovic ryktas göra comeback här, men svensken lär i så fall knappast göra några 90 minuter då matchformen är obefintlig. SPAL stod för en rasande slutspurt i fjol som löste kontraktet, nu är de ute efter en repris. Det lilla laget från Ferrera har gjort en rad fina insatser mot storklubbarna under säsongen och kan absolut inte räknas bort. Stort värde på skrällettan! 

8. Valencia – Athletic Bilbao

Det är oroligt i Valencia som sparkade både sportchefen och tränaren i veckan. Anledningen är den mycket svaga uppstart Los Che fått efter återstarten där de nu kommer från två raka förluster utan att ens lyckats tröstmåla. Framför allt har det sett trögt ut spelmässigt och inte blir det bättre av att Piccini, Gayà och Garay alla saknas plus att rutinerade Diakhaby är tveksam till spel. Trevligare kurva för Athletic Bilbao som på fem matcher bara förlorat med uddamålet mot Barcelona på Camp Nou, men i övrigt sett gjort det bra med en bra pinne mot Atlético Madrid bland annat. Med sin solida defensiv ska det finnas bra chans till poäng mot ett skakat Valencia. När ettan dessutom blir överstreckad är X2 ett enkelt val. 

9. Real Betis – Villarreal

Villarreal har sett strålande ut sedan återstarten. 13 poäng på de fem matcherna gör “Den gula ubåten” till ett ligans formstarkaste lag bakom Real Madrid och Atlético Madrid. En stabil defensiv i kombination med trollgubbar som Cazorla, Alcácer och Moreno i offensiven har varit nyckeln. Real Betis, på en sval 13:e plats, har däremot varit en liten besvikelse både före och efter uppehållet och inte riktigt kommit upp i den nivå man kan förvänta sig. Senast föll laget ihop totalt borta mot Levante där andalusierna låg under med 0-4 efter en timmes spel. Tvåan streckas dock väl hårt då Betis trots allt gjort sina bästa insatser hemma i Sevilla. Den som har råd garderar med värdet på ettan. 

10. Valladolid – Levante

Svårtippat möte i La Liga. Valladolid har visat upp en otroligt solid defensiv och låter inte motståndarna komma till många chanser, vilket också borgat för målsnåla och täta matcher när brasse-Ronaldos gäng kommit till start efter uppehållet. 1-3-1 är raden där enda förlusten kom i den tuffa bortamatchen mot Atlético Madrid (0-1). Levante har gått fint efter uppehållet (2-2-1), där segern över Real Betis senast var övertygande. “Grodorna” gör sig dock bäst hemma i Valencia. Krysset får inleda då det osar delad pott i Kastilien och León.

11. Kalmar FF – Östersund

Efter sex poäng på de tre inledande, där förlusten kom mot serieledande Norrköping, var det med gott mod Kalmar FF tog sig an Djurgården i Stockholm. Smålänningarna fick dock åka hem med svansen mellan benen efter klara 0-5 och får sägas ha kommit ner på jorden. Dessutom blev viktige Romario utvisad i slutskedet vilket gör att brassen är avstängd. Östersund har fått en tuff inledning, men visat betydligt bättre gry mot slutet. En bra pinne borta mot Örebro och senast var jämtarna i ledning två gånger om mot Norrköping där poängen tappades först efter 90 spelade minuter. När favoritettan ser ut att landa över 65 procent är det bara att måla på för att få med det fina värdet till höger. 

12. Malmö FF – Djurgården

Jon Dahl Tomasson har inte fått pianot att rulla för Malmö FF. Sex poäng på fyra omgångar är knappt godkänt och laget har inte kommit upp i nivå. Upphämtningen mot AIK senast var dock stark, där framför allt den första halvlekens presspel var något att bygga vidare på. Nu kommer Allsvenskans bästa spelare, Anders Christiansen, tillbaka efter avstängning och här är det slagläge för skåningarna. Djurgården körde över Kalmar, men kom innan dess från två raka förluster och det råder lite turbulens i truppen då “stjärnorna” Kujovic och Ajdarevic fått nöta bänk. Håller sig ettan runt 55 procent är spiken aktuell.

13. IFK Norrköping – Elfsborg

Fyra matcher, fyra vinster. Norrköping har fått en flygande start och i stort sett fått maximalt betalt i matcherna mot AIK och Djurgården där “allt” gick in. Spelare som Haksabanovic, Thern och Nyman gör detta Peking till en guldfavorit för stunden. Det såg dock inte speciellt lätt ut mot bottenlaget Östersund, där IFK var illa ute. Nu väntar en tuffare uppgift mot ett Elfsborg där Jimmy Thelin, efter en trög förra säsong, ser ut att ha fått ihop pusselbitarna. Bortavinster mot Göteborg i premiären och Häcken i Svenska Cupen visar att det funkar bra även utanför Borås Arena. I 1-1-matchen mot Örebro var Elfsborg dessutom helt överlägsna, men fick inte in bollen. Efter Norrköpings fina start gör svenska folket hemmalaget till alldeles för stora favoriter mot vad oddsen säger. Fint värde till höger. 

Till Europatipset

Bästa spiken! – Malmö

Viktige Anders Christiansen är åter tillbaka i Malmö-elvan och det betyder massor, trots en trupp som även i övrigt är allsvenskans bästa. Skåningarna måste börja stapla trepoängare efter en halvknackig start och på en svår kupong är det läge att spika. 

Kupongens luring! – SPAL

SPAL har för vana att avsluta säsongerna starkt och har visat sig som bäst mot just storklubbarna under säsongen. Lazio och Atalanta har bland annat besegrats. Här är det läge för ett desperat hemmalag att lugga ett svajigt och rejält överstreckat Milan på poäng.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Arsenal – Norwich 1x
  2. Bournem. – Newcastle 1
  3. Everton – Leicester 1
  4. West Ham – Chelsea 12
  5. Bologna – Cagliari 1
  6. H.Verona – Parma 1
  7. SPAL – Milan 1x
  8. Valencia – A.Bilbao x2
  9. Real Betis – Villarreal 2
  10. Valladolid – Levante 1x
  11. Kalmar – Östersund x2
  12. Malmö – Djurgården 1
  13. Norrköping – Elfsborg 1x

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Arsenal – Norwich 1×2
  2. Bournem. – Newcastle 1
  3. Everton – Leicester 1
  4. West Ham – Chelsea 12
  5. Bologna – Cagliari 1
  6. H.Verona – Parma 1
  7. SPAL – Milan 1×2
  8. Valencia – A.Bilbao x2
  9. Real Betis – Villarreal 12
  10. Valladolid – Levante 1x
  11. Kalmar – Östersund 1×2
  12. Malmö – Djurgården 1
  13. Norrköping – Elfsborg 1×2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 30 juni, 2020