Europatipset 12/8 – analyser, spelförslag & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Två av fyra kvartsfinaler i Champions League tar plats på veckans första Europatips som sträcker sig över två dagar. PSG och Atlético Madrid är favoriter men kan få det jobbigt. I övrigt är det Allsvenskan och Superettan för hela slanten som ska analyseras. 13 rätt är målet och vi inleder i Lissabon.

Spelstopp: 18.59

Till Europatipset

1. Atalanta – PSG X

Kupongen inleds med en riktig höjdare i Lissabon där Atalanta och PSG ska göra upp om en semifinalplats i Champions League i ett enkelmöte. Italienarna har varit härliga att skåda under hela turneringen och slog bland annat ut Valencia i åttondelen med totalt 8-4. Otroliga siffror. Viktiga Josip Ilicic saknas på grund av depression, men det är något som verkar ha svetsat ihop truppen ännu mer. Med Zapata, Muriel, Gómez och Malinovsky i laget finns offensiv kraft ändå. PSG har inte imponerat i sina cupfinaler mot St. Etienne och Lyon, även om det har slutat med två titlar, och får klara sig utan avstängda Di Maria. Dessutom är Mbappé skadad och ytterst tveksam till spel. 1X är allra intressantast men visst passar alla tecken bäst.

2. Djurgården – Mjällby X

Mjällby fortsätter att imponera i Allsvenskan. Hemma mot AIK var det Marcus Lantz grabbar som var det bättre laget och tog en rättvis 3-1-seger. Moses Ogbu glänste med två mål och har faktiskt nätat i fyra raka matcher. Med spelare som Moro, Löfquist eller Bergström bredvid känns Mjällbys offensiv svårstoppad. Sölvesborgarna kommer inte göra bort sig här heller. Djurgården torskade derbyt mot Hammarby med 1-2 och har vunnit färre än hälften av sina hemmamatcher hittills. Trots det streckas ettan närmare 70 procent och det känns inte alls korrekt. Värdet till höger lockar även om en helgardering är att föredra.

3. Malmö FF – Örebro 1

Malmö har fått upp farten i Allsvenskan och kommer närmast från sju raka trepoängare, ett facit som gör att de himmelsblå tronar överst i tabellen med fyra poäng ner till den oväntade tvåan Elfsborg. Mot Falkenberg hade MFF en del tur med stolpar och annat men lyckades ändå rida ut stormen, trots spel med en man mindre från matchminut åtta. Kiese Thelin och Christiansen är nu avstängda och det är lagets två kanske allra bästa spelare. Örebro är ett smålurigt lag med stjärnor som Besara och Gerzic samt unga talangfulla lirare som Seger och Larsson. Får närkingarna till en fullträff ska de inte räknas bort helt. Den extremt högt streckade ettan bör ha sällskap.

4. Brage – Norrby 1

Brage har något bra på gång, även fast Christian Kouakou har lämnat klubben. Gänget från Dalarna agerar dock oerhört ojämnt och åkte på en onödig förlust mot Västerås i den senaste omgången. Pllana stod då för Brages mål i 1-2-torsken och det var hans sjätte fullträff för säsongen. Bra läge att utöka den skörden ska finnas mot Norrby. Gästerna har bara vunnit en av sina åtta senaste ligamatcher och håller spelare för spelare inte alls samma klass som värdarna från Borlänge. Brage är starka på Domnarvsvallen och tar en övertygande seger. Ettan spikas trots lite väl hård streckning.

5. GAIS – Degerfors 2

Degerfors gör slarvsylta av Superettan för tillfället. Värmlänningarna tillhörde inte favoriterna inför säsongen men har tagit galna 22 poäng på de åtta senaste omgångarna. Närmast kommer DIF från en 5-0-kross av AFC Eskilstuna där allting fungerade. Det skiljer sex poäng ner till tredjeplatsen efter elva omgångar och visst känns lukten av Allsvenskan. GAIS har hämtat sig något efter sin usla start och har plockat poäng i fyra av de fem senaste fajterna där 0-0 borta mot Halmstad var starkt jobbat. Makrillarna har dock fortfarande förtvivlat svårt att göra mål och är faktiskt sämst i serien i den kategorin. Degerfors känns betydligt vassare och tvåan är, trots överstreckning, en bra spik.

6. Jönköpings Södra – Dalkurd 2

Dzenis Kozica avgjorde Jönköpings hemmamöte mot Umeå med matchens enda mål. Det är smålänningarnas styrka, att det finns så många matchvinnare. Hamidovic, Omondi och Al Ammari är tre andra lirare som gjort det bra så långt. Nu blir dock J-Södra rejält övervärderade, Dalkurd är inga duvungar. Gästerna har fyra kryss på de sex senaste omgångarna och har en stekhet Cissoko i laget som dunkat in fyra baljor på dessa tillställningar. Över 70 procent av svenska folket tror på en hemmaseger här, men det kommer bli jämnare än så. Då är det bara att gå för värdet och spela X2!

Till Europatipset

7. Ljungskile – AFC Eskilstuna 1

Det är de två lagen som släppt in flest mål (23) som möts på Skarsjövallen och då är det bara passande att det är jumbon som ställs mot nästjumbon. Skillnaden mellan gängen är dock att Ljungskile ser betydligt giftigare ut i offensiv riktning. LSK har tryckt in 15 mål vilket bara ett lag på den undre halvan kan matcha. Jesper Westerberg nätade i 2-5-förlusten mot Sundsvall och är formstark. AFC Eskilstuna har bara hittat rätt tio gånger på de elva första omgångarna och har en tunn, svag trupp till förfogande. På naturgräset i Bohuslän lär AFC få det svårt. Ettan spikas.

8. Trelleborg – Västerås 2

Vilken insats Västerås stod för mot Brage. Efter fyra raka förluster tryckte de grönvita dit Borlänge-gänget med 2-1 efter att amerikanen Brian Span nätat för tredje matchen i rad. Med Karwan Safari och Ahmed Awad på topp finns det potential i VSK-truppen och här ska laget från gurkstaden ses med bättre chans på tre poäng än vad streckningen antyder. Trelleborg är verkligen inget extra och kommer närmast från två raka förluster mot Örgryte och Brage. Fatawu är lite för ensam med att prestera längst fram och kan bara Västerås hålla ghananen i schack är mycket vunnet. Spännande tvåa.

9. RB Leipzig – Atlético Madrid 1

RB Leipzig har redan tappat sin superstjärna Timo Werner till Chelsea under sommaren och nu ska det bli spännande att se hur Tjurarna klarar av att prestera utan den tyska landslagsmannen. Patrik Schick, vars lånekontrakt sträcker sig över mästarturneringen, lär starta på topp. I övrigt finns det många alternativ i offensiven då Dani Olmo, Yussuf Poulsen, Christopher Nkunku och Emil Forsberg alla håller hög klass. Med Sabitzer på skadelistan kommer annars stort ansvar läggas på Konrad Laimer som stundtals varit briljant under säsongen. Atlético Madrid är alltid tunga att möta och Diego Simeone kommer som vanligt få sitt lag att arbeta hårt. Spanjorerna har dock haft corona i laget och både Vrsaljko och Correa får stanna hemma. Frågan är hur det har påverkat truppen. Den lågt streckade ettan känns intressantast även om det gärna får garderas med ett kryss.

10. IFK Norrköping – Hammarby 1

Det vill sig inte för IFK Norrköping som åkte på andra raka bortaförlusten i och med 2-3 mot Helsingborg. Insatsen går dock inte att klaga på, IFK skapade mängder av målchanser och hade bara Nyman haft skärpan inställd hade anfallaren hittat nätet flera gånger om. Med Wahlqvist och Hallenius som nyförvärv känns truppen bredare än på länge. Hammarby tog en viktig derbyseger mot Djurgården men ska inte sväva iväg för det. Säsongen har inte varit bra hittills och nu är frågan vem som egentligen ska stå i mål. Både Ousted och Blazevic har varit slapphänta mot slutet. Norrköping har ännu inte förlorat på Östgötaporten under 2020 och Hammarby har inte vunnit en bortamatch mot Kamraterna sedan 2001. Ettan spikas.

11. AIK – Östersund X

Bottenstriden i Allsvenskan är oerhört tät. Det skiljer bara två poäng mellan elvan IFK Göteborg och jumbon Östersund inför den 15:e omgången. Däremellan hittas AIK som bara har en poäng ner till ÖFK. Norling har fått ge vika för Grzelak och den spelmässiga revolutionen är skrotad. Det har dock inte gett utslag i poängmätaren då Gnaget närmast kommer från två raka förluster. Sebastian Larsson saknades mot Mjällby på grund av en skada och om inte landslagsmittfältaren kan delta här är det ett hårt slag. Östersund har varit betydligt bättre på resande fot än hemma på Jämtkraft Arena under säsongen och har spelat oavgjort på Friends tre år i rad. Ovisst bottenmöte där alla tecken behövs.

12. Kalmar FF – IFK Göteborg 2

Kalmar FF är ett svåranalyserat lag. Efter den katastrofala insatsen hemma på Guldfågeln där de blev överkörda av Örebro tog de revansch på sig själva när Häcken slogs tillbaka med 2-0, en match där KFF var riktigt bra. Nanne Bergstrands mannar är tunga att möta, speciellt på fasta situationer, och det är något som hemmalaget lär satsa hårt på mot Göteborgs ganska kortvuxna lag. Blåvitt har gjort många bra prestationer under året men helt enkelt varit för svaga i de båda straffområdena. Spelare för spelare är gästerna snäppet vassare och kan IFK bara skärpa till effektiviteten ska de hållas något högre. Alla tecken är dock säkrast.

13. Varberg – Häcken 2

Kupongen avslutas med en lurig match i Varberg. Häcken har fått in Pontus Dahlberg på lån från Watford och mycket tyder på att den 21-årige, före detta IFK Göteborg-spelaren, går rakt in i startelvan. Det är en målvakt med väldigt hög potential. Häcken behöver studsa tillbaka från den usla insatsen mot Kalmar, men har faktiskt ännu inte vunnit på resande fot. Två förluster och fyra oavgjorda är facit hittills. Varberg har slutat vinna matcher men har åtminstone tagit poäng i tre av de fyra senaste omgångarna. Selmani visade klassen mot Sirius med två mål och är en lirare att hålla ögonen på. Svårtippat helt klart där X2 är av högsta prioritet.

Till Europatipset

Bästa spiken!

Degerfors – GAIS har helt och hållet glömt av hur man gör mål medan Degerfors kör över allt motstånd i Superettan. Värmlänningarna röker Makrillarna utan större problem.

Kupongens luring!

Dalkurd – Dalkurd är hög kapacitet i truppen och mot J-Södra ska de absolut inte vara chanslösa. Tvåan ligger någonstans runt tio procent och är ett måstetecken på denna kupong.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Atalanta – PSG 1x
  2. Djurgården – Mjällby x2
  3. Malmö FF – Örebro 1x
  4. Brage – Norrby 1
  5. GAIS – Degerfors 2
  6. J-Södra – Dalkurd x2
  7. Ljungskile – AFC E. 1
  8. Trelleborg – Västerås 2
  9. Leipzig – A.Madrid 1
  10. Norrköping – Hammarby 1
  11. AIK – Östersund 1x
  12. Kalmar – Göteborg x2
  13. Varberg – Häcken x2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Atalanta – PSG 1×2
  2. Djurgården – Mjällby 1×2
  3. Malmö FF – Örebro 1x
  4. Brage – Norrby 1
  5. GAIS – Degerfors 2
  6. J-Södra – Dalkurd x2
  7. Ljungskile – AFC E. 1
  8. Trelleborg – Västerås 2
  9. Leipzig – A.Madrid 1x
  10. Norrköping – Hammarby 1
  11. AIK – Östersund 1×2
  12. Kalmar – Göteborg 1×2
  13. Varberg – Häcken x2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 11 augusti, 2020