Europatipset 14/6 – tips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Allsvenskan har äntligen fått grönt ljus att köra igång och det firar Europatipset med sju fajter från den högsta svenska serien. Det ska bli oerhört spännande att se vart lagen står efter en evighetslång försäsong. I övrigt är det Spanien, Tyskland och Danmark som ska tittas till på vägen mot 13 rätt. Häng med!

Spelstopp: 14:29

Till Europatipset

1. Real Madrid – Eibar 1

Real Madrid avslutade på ett väldigt tveksamt sätt innan La Liga-uppehållet. De vann bara e av sina fyra avslutande ligamatcher, men den viktorian var å andra sidan mot värsta rivalen Barcelona. Bakåt ser det stabilt ut med Mendy, Marcelo, Ramos och Varane framför Courtois, speciellt när Casemiro städar på mittfältet. 19 insläppta mål är klart bäst i serien. Däremot har Real gjort 14 baljor färre än Barcelona och Benzema är lite för ensam med att leverera. Eibar har bara vunnit en av 13 bortamatcher och slår givetvis ur underläge. Samtidigt har de under säsongen besegrat gäng som Sevilla, Villarreal och Atlético Madrid. Baskerna kommer inte lägga sig ner och dö här. Den stenhårt streckas ettan behöver garderas.

2. Real Sociedad – Osasuna 2

Med elva omgångar kvar att spela har Real Sociedad en Champions League-plats i sin hand. Det är dock oerhört jämnt kring platserna tre till sex så det gäller för de blåvita att fortsätta prestera. En som blickarna då vänds till är Alexander Isak som stått för sju ligamål. Sociedad har en väldigt hög högstanivå, men det är också ett lag som agerar ganska ojämnt. Bland annat har de tagit stryk av lag som Leganés och Levante under säsongen. Osasuna ligger elva inför omstarten och har plockat poäng i åtta av 13 bortamatcher. Gänget från Pamplona är väldigt välorganiserade och kan mycket väl skrälla här. Den lågt streckade tvåan är en av kupongens allra bästa tecken och är ett måste, även om det bör garderas.

3. Schalke – Bayer Leverkusen 2

Över till Tyskland där problemen fortsätter att hopa sig för Schalke 04. Visserligen tog de sin första poäng sedan återstarten när de spelade 1-1 mot Union Berlin, men Rabbi Matondo skadade sig och det är ett rejält avbräck för David Wagner som redan saknar Serdar och Harit. Bayer Leverkusen tog sig till cupfinal via en promenadseger mot lilla Saarbrücken i veckan och kämpar om Champions League-platserna i ligaspelet. Bredden i Kusen är enorm med offensiva lirare som Diaby, Paulinho, Alario, Demirbay, Wirts och Amiri. Trots att Havertz verkar saknas igen ska gästerna ses med bra chans att lösa en trea.

4. Mainz – Augsburg 2

Augsburg såg riktigt fina ut mot Köln förra helgen i Bundesliga och 1-1 var absolut inte orättvist, trots den sena kvitteringen. Bland annat hade Florian Niederlechner missat straff i den första halvleken. Positivt för gästerna är också att Alfred Finnbogason hoppade in mot Köln och mycket väl kan vara redo för 90 minuter här. Mainz besegrade Eintracht med 2-0 och skapade därmed ett gap på tre poäng ner till Fortuna Düsseldorf på kvalplats med fyra omgångar kvar att spela. Spelmässigt ser det dock fortsatt knackigt ut. Augsburg känns stabilare och tar minst en poäng.

5. Hammarby – Östersund 1

Så var vi då framme vid Allsvenskan och först ut är guldkandidaten Hammarby som tar emot Östersund. Bajen var extremt underhållande att titta på redan i fjol och nu har islänningen Jóhannsson kommit in mer i laget vilket gör offensiven ännu spetsigare. Tankovic, Kacaniklic och de andra har dessutom fått in en ny lekkamrat i Paulinho. Vilken uppställning! Östersund har tappat Tom Pettersson och Dino Islamovic från i fjol och väntas få en tuff säsong. Samtidigt är Simon Kroon skadefri och unge nigerianen Jordan Attah Kadiri kan bli ett av säsongens stora utropstecken. Det är inget snack om att ettan är troligast, men den streckas på tok för högt för att lämnas ensam. Gardera tidigt.

6. IFK Göteborg – Elfsborg 1

IFK Göteborg har en extremt tunn trupp, men nu börjar det surras friskt om återvändare. Pontus Wernbloom och Marcus Berg är två lirare som mycket väl skulle kunna ansluta under sensommaren. I så fall hade Blåvitt nästintill blivit en guldkandidat. Jakob Johansson har redan anslutit men är inte spelklar förrän mitten av juli. Det innebär att “Hasse” Yusuf och August Erlingmark lär lägga beslag på mittfältsplatserna medan Paka, Kharaishvili, Aiesh och Söder stormar framåt. Ett intressant lag helt klart. Elfsborg trivs bäst på hemmaplan vilket visade sig i vårens cupspel då de fick stryk borta mot Oskarshamn. Blåvitt har de inte besegrat i en allsvensk bortamatch på 17 år. Ettan singlas.

7. Örebro – AIK 2

Örebro SK avslutade fjolåret med en enda seger på de två avslutande månaderna i Allsvenskan. Nu är frågan vem som ska stå för målen för de vitsvarta när det inte finns någon Carlos Strandberg eller Filip Rogic kvar i klubben. Erik Björndahl öste in mål för Degerfors i fjol men är ett oprövat kort på denna nivån och Jack Lahne, som är inlånad till 31:a juli, har mycket att bevisa. Återvändaren Beshara innebär i alla fall klass och stommen är kvar från i fjol. AIK har fått in Ofori som säkerligen lär bilda mittfältspar med Sebastian Larsson. Det blir en svårpasserad duo. I övrigt känns AIK något överskattat och även om Gnaget får hållas som favoriter här är det inte alls säkert de lyckas lösa en trea i premiären. Utgå från tvåan, men gardera om resurserna finns.

8. IFK Norrköping – Kalmar FF 1

Trots sina återkommande skadeproblem har Rasmus Elm varit otroligt viktig för Kalmar FF. Nu har han lagt av, även om han sagt att han finns tillgänglig om det blir kris. En rejäl försvagning av laget som fick kvala sig kvar i Allsvenskan i fjol. Ska det bli bättre i år måste talanger som Nils Fröling och Isak Magnusson ta ytterligare steg i utvecklingen, men truppen ser på det stora hela ganska svag ut. IFK Norrköping är betydligt bättre spelare för spelare även om kulturbärare som Alexander Fransson och Christoffer Nyman behöver göra en bättre säsong än i fjol om de ska nå den absoluta toppen. Här får de i alla fall en praktstart. Ettan lämnas ensam.

9. Nordsjälland – FC Köpenhamn X

FC Köpenhamn har vunnit båda sina matcher sedan den danska ligan dragit igång igen, men insatsen mot Randers (2-1) var inget att skryta om. Där kunde Solbakkens huvudstadslag mycket väl fått stryka på foten. Med nio poäng upp till serieledarna Midtjylland blir det svårt för de vitklädda att ta ännu en serieseger och med Wind, Boilesen och N’Doye på skadelistan är inte FCK oslagbara. Nordsjälland har en spännande mix av unga spelare från Danmark och Ghana och har en hög högstanivå. Värdet till vänster verkar bli finfint och då är det 1X som är av högsta prioritet.

10. Bröndby – Aarhus 2

Bröndby är ett betydligt sämre fotbollslag än vad de var för ett halvår sedan. Otroligt viktiga polacken Kamil Wilczek har lämnat klubben och hans målskytte har inte de blågula lyckats ersätta. Säga vad man vill om Hedlund men någon Wilczek är han inte. Närmast kommer Bröndby från förlust mot Horsens. Aarhus ligger fem poäng före på tredje plats i Superligaen och besegrad Aalborg på bortaplan i senaste ligamatchen. I onsdags ställdes AGF mot samma motstånd i cupsemifinalen och förlorade då, men insatsen var återigen god. Backman och Eskelinen håller tätt bakåt medan Mortensen löser målen framåt. Fint värde på tvåan som är en spännande chansspik.

11. Malmö FF – Mjällby 2

Det ska bli oerhört intressant att se Mjällby ta sig an denna säsong. Det var inte speciellt många år sedan som gänget från Sölvesborg var nära att trilla ner till Division 2 och nu är de återigen ett allsvenskt fotbollslag. Spännande spelare som Moses Ogbu och Mamudu Moro har tillkommit för att ge spets och Mjällby kan säkert överraska många lag under säsongen. Malmö FF är givetvis på en annan nivå men har en ny tränare i Tomasson som försöker implementera ett nytt spelsystem samtidigt som alla egon ska hållas på gott humör. I en premiär utan publik är en streckning närmare 90 procent lite väl mycket. Börja med superskrällen till höger och gardera efter storleken på plånboken.

12. Helsingborg – Varberg 1

Olof Mellberg har satt sin prägel på Helsingborg genom att rensa ut äldre spelare som Liverstam och Farnerud. Istället satsar skåningarna i mångt och mycket på ungt och eget där Gigovic kan bli hur bra som helst. Dessutom finns det fortfarande en rutinerad stomme i klasspelare som Andreas Granqvist och Rasmus Jönsson. HIF behöver en bra start för det kan bli en jobbig säsong. Samma sak gäller givetvis nykomlingarna Varberg som inga tror på. De grönsvarta gästerna har en guldklimp i Seljmani, men i övrigt är truppen tunn. Hyfsat värde på ettan som får stå ensam.

13. Falkenberg – Häcken 2

Kwame Kizito lär vara en av den allsvenska premiäromgångens allra mest taggade spelare. Ghananen lyckades aldrig riktigt i Häcken och har nu istället flyttat till Falkenberg där han lär få betydligt större förtroende. FFF löste nytt kontrakt i fjol via en magisk avslutning där ett mål på övertid gjorde att hallänningarna inte behövde kvala. Mycket mer än så kan inte fansen begära denna säsong heller. Häcken har värvat in Alexander Söderlund och satsar som vanligt högt. De har en betydligt starkare trupp är Falkenberg, men brukar ha svårt på naturgräs. Tvåan är en given utgång, men då den streckas lite väl hårt bör den garderas.

Till Europatipset

Bästa spiken!

Bayer Leverkusen – Schalke 04 har varit Bundesligas allra sämsta lag sedan återstarten och har en jobbig skadelista. Leverkusen har betydligt många fler alternativ och vinner detta enkelt.

Kupongens luring!

Mjällby – Visst, det är ett långskott, men Mjällby såg riktigt intressant ut i Svenska Cupens gruppspel där de bland annat besegrade Djurgården. Det är inte bara att ställa ut skorna för Malmö. Superskrällen ska med i Skåne!

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Real Madrid – Eibar 1x
  2. Sociedad – Osasuna x2
  3. Schalke – Leverkusen 2
  4. Mainz – Augsburg x2
  5. Hammarby – Östersund 1x
  6. IFK Göteborg – Elfsborg 1
  7. Örebro – AIK 2
  8. Norrköping – Kalmar 1
  9. Nordsjäll. – Köpenhamn 1x
  10. Bröndby – Aarhus 2
  11. Malmö FF – Mjällby x2
  12. Helsingborg – Varberg 1
  13. Falkenberg – Häcken x2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Real Madrid – Eibar 1×2
  2. Sociedad – Osasuna 1×2
  3. Schalke – Leverkusen 2
  4. Mainz – Augsburg x2
  5. Hammarby – Östersund 1×2
  6. IFK Göteborg – Elfsborg 1
  7. Örebro – AIK x2
  8. Norrköping – Kalmar 1
  9. Nordsjäll. – Köpenhamn 1x
  10. Bröndby – Aarhus 2
  11. Malmö FF – Mjällby 1×2
  12. Helsingborg – Varberg 1
  13. Falkenberg – Häcken x2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 12 juni, 2020