Europatipset 15/12 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Veckan avslutas på bästa möjliga sätt. Europatipset är alldeles ljuvligt denna söndag, särskilt för oss värdejägare som vill hitta de bästa skrällarna. Håll i hatten för nu kör vi full sula i jakten på 13 rätt med rejäl utdelning!

Spelstopp: 14.59

1. Arsenal – Manchester City 2

App, app, app. Ni behöver inte hålla i hatten än. Manchester City är med på kupongen så detta är en 12-rätters. Regerande mästarna har inte öppnat i samma takt som vi blivit vana vid, poängmässigt, men spelmässigt är City för det mesta dominanta. Arsenal har inte imponerat på något sätt överhuvudtaget, att Emery fått sparken är ett tydligt tecken på det. Fredrik Ljungberg lyckas inte heller få fason på det här virriga fuskbygget, även om The Gunners ryckte upp sig i andra halvlek mot West Ham senast. Kupongens första kamp är undantaget som bekräftar regeln om att denna kupong uppmanar till att strecka med vassa armbågar. Vi mjukstartar till ljudet av Guardiolas ljusblåa slåttermaskin som gör slarvsylta av Fredrik Ljungberg.

2. Manchester United – Everton 2

Den röda delen av Manchester befinner sig som vanligt i skuggan av den ljusblå. I förra helgens derby lyckades United slå City på fingrarna, att den vinsten med uddamålet var en stor skräll säger det mesta om vilken deformering som skett i Manchester detta decennium. Solskjaer och company ligger trots triumfen åtta pinnar bakom sin storebror, The Red Devils innehar en biljett till Europa League efter 16 omgångar. Everton inledde säsongen riktigt dassigt och Marco Silva har gjort en Emery, alltså fått sparken. The Toffees har trots allt sett klart förbättrade ut när hösten övergått i vinter, närmast kommer gästerna från en finfin 3-1-viktoria mot starka Chelsea. Senast United och Everton möttes vann de sistnämnda med hela 4-0. Tabelltittarna lär gå stenhårt åt ettan, då är det högläge att gå emot strömmen och plita ned krysset och tvåan!

3. Wolverhampton – Tottenham X

Även i den sista fighten från Premier League får vi ta del av en klubb som ingår i tränarkarusellen. Pochettino fick sparken från Tottenham till förmån för José Mourinho i mitten av november. Mister Mourinho har fått en trivsam start som liljevit boss, i senaste PL-fighten vann Spurs med 5-0 mot Burnley och vice CL-mästarna är även vidare i den ädlaste av turneringar. Wolverhampton har inte varit inne i nån karusell, Nuno Espírito Santo går från klarhet till klarhet som alfahanne i vargflocken. The Wolves ligger i Premier League och har avancerat till slutspelet i Europa League. Elva raka utan nederlag i ligan är grymt av Mourinhos adept från åren i Porto, Herr Santo. Ska vi tippa på att portugiserna kommer överens om en due-due? Kupongens bästa spikkryss!

4. Bologna – Atalanta 2

Till hela fotbollsfamiljens stora glädje var cancersjuke Sinisa Mihajlovic tillbaka på Bolognas tränarbänk när Bologna tog emot serbens gamla klubb, Milan. 3-2 i baken blev för de rödblåa då, förra helgen. Atalanta går som tåget för tillfället, att Bergamoklubben haft en del skadebekymmer tycks inte påverka den breda truppen. 3-0 mot Shakhtar i veckan innebär avancemang till slutspelet och i Serie A har de blåsvarta slagit Brescia och Verona på senare tid. Atalanta har vunnit sju(!) raka inbördes och bör vinna nu också. 

5. Milan – Sassuolo X

Sassuolo gick mot seger mot Cagliari förra helgen men Sardiniens stolthet svarade för en upphämtning till 2-2 där. Just det resultatet stod även på tavlan när Sassuolo senast lirade en bortamatch. Att bärga poäng borta mot Juventus är Zerbis zazzare ensamma om denna säsong. Kan man lugga Juve kan man självklart även lugga Milan. Detta rödsvarta manskap som är mil ifrån att leva upp till klubbemblemet ligger på tionde plats i Serie A. Dessa två illbattingar till lag kan ställa till med vad som helst, således är det läge att plocka fram den breda penseln!

6. Fiorentina – Inter 2

Det är inte svårt att föreställa sig hur det lät i Inters omklädningsrum efter den avgörande matchen i Champions League i tisdags. Att inte Inter fixade ett omotiverat, kraftigt roterande Barcelona på Giuseppe Meazza var en fruktansvärd missräkning för de blåsvarta. Antonio Contes stämband är nog inte i skrikbart skick ännu men han ska ändå inställa sig i Florens för ligamatch. I Serie A har Conte och company varit pålitliga, så pålitliga att gästerna nu toppar tabellen framför annars omöjliga Juventus. Fiorentina ligger i mitten av det italienska finrummet efter att ha svajat lite för mycket under hösten. Ena veckan håller Viola nollan mot Ronaldo och gänget för att i nästa veva släppa in fem bollar mot Cagliari. Sett till de senaste åtta inbördes i Florens har Inter bara vunnit en gång. Tvåan ska backas upp ögonaböj.

7. Valencia – Real Madrid 1

Mäktiga Mestalla tar vid när det vankas finbesök sent på söndagskvällen. Real Madrid har dock inte varit lika “fina” senaste tiden som de gjort sig kända för att vara. Även om Marängerna plockar sina förväntade pinnar i La Liga så har inte de vitklädda precis sett ut som de mesta CL-mästare de faktiskt är. Den som såg Real bli kölhalade i Paris är väl medvetna om detta. Valencia kommer från en formidabel prestation i Amsterdam, Rodrigos strut mot Ajax innebär att Los Ché vann gruppen och är vidare till slutspelet i Champions League. I La Liga har värdarna sin vana trogen varit beskedliga på bortabana men omutliga på Mestalla. Valencia har inte förlorat en hemmamatch i La Liga sedan i april. Senast Real Madrid var här fick Zidanes superstjärnor åka hem med tomma händer. Finfin etta som gott kan spikas!

8. Espanyol – Real Betis 2

Barcelona är nästa anhalt, närmare bestämt RCDE Stadium. Real Betis kommer gladlynta till Katalonien efter att ha vunnit tre raka matcher. Lirande legendaren Joaquin är still going strong i den grönvitrandiga dressen, där har Espanyol någon att hålla koll på under söndagseftermiddagen. Katalanerna brukar inte vara så bra på att hålla koll överhuvudtaget, förlust i sju av åtta hemmamatcher är bevis nog på den saken. Espanyol agerar jumbo när La Liga nått fram till omgång 17, hemmalaget har mindre än hälften så många poäng som gästerna. Inbördes möten talar också tydligt till Sevilla-lagets fördel. Betis är hårt streckade men det kan inte hjälpas på den här kniviga kupongen. Banka in tvåan och studsa vidare.

9. Sevilla – Villarreal X

Från ett Sevilla-lag till ett annat. Los Rojiblancos är trea i det spanska finrummet tack vare sin starka leverans på bortabana. Här hemma är Lopeteguis lag inte alls lika starka, det har blivit poängtapp för Sevilla i hälften av La Liga-duellerna på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Villarreal tuffar in på främmande territorium från sitt skvalpande i mittens rike. Den gula ubåten kommer närmast från en oavgjord historia mot Atlético Madrid. Gästerna har faktiskt plockat poäng vid sina senaste tre bortamatcher mot Sevilla och ska vi nypa jackpottmiljonerna vill det till att fälla den här typen av sönderstreckade ettor. Både krysset och tvåan rensar inbjudande!

10. Lyon – Rennes 2

Sista matchen i gruppspelet av Champions League. En match där det krävs poäng. Underläge med två bollar i halvtid. Upphämtning i andra halvlek och säkrad biljett till slutspelet i världens största turnering för klubblag. Låter som en härlig kväll? Inte för Lyon, klubben drabbades av inbördeskrig på kuppen. Spelarna och supportrarna slogs för öppen ridå. Sjukt men sant. Så moralen är inte precis på topp hos Les Gones. Rennes har inte slagits med någon på länge, förutom att slå fotbollar in i mål. Fyra raka tävlingsmatcher har de rödsvarta vunnit och nu befinner sig den gamla svenskklubben inom toppkvartetten. Lyon ligger tre placeringar bakom gästerna trots att Rennes har en match i handen. Lägg till att Niang och gänget vunnit vid sina senaste tre besök här på Parc Olympique Lyonnais. Trevlig skrälltvåa som får agera utgång i den goda moralens namn.

11. St. Etienne – PSG 2

Vilka leder Ligue 1? Det är en av de dummaste frågorna man kan ställa. Alla vet att Paris Saint Germain alltid leder Ligue 1. Även om parisarna tenderar att bli en aning mätta och loja i vissa matcher på grund av sin överlägsenhet. Exempelvis har PSG förlorat hemma mot Reims och borta mot dassiga Dijon. St. Etienne har för närvarande tre poäng upp till topp 3 som innebär möjlighet till spel i Champions League. De grönvita värdarna har bara förlorat en av åtta hemmamatcher i årets Ligue 1. PSG har stora skadebekymmer. Tvåan är svår att komma runt men den ska helst inte stå ensam. I den fulla sulan och den hårt hållna hattens namn målar vi tvärsöver i hopp om ännu ett stort ingrepp i kuponghögen!

12. Wolfsburg – Mönchengladbach 2

Tyska Bundesligas bidrag bjuder på den klassiska svenskklubben som har en hiskelig höst bakom sig. Borussia Mönchengladbach leder denna stenhårda liga och förra helgen var självaste Bayern München här och fick sig en 2-1-lavett. Wolfsburg ligger nia efter 14 rundor. Die Wölfe följde upp torsken hemma mot Bremen med att även förlora borta mot Freiburg. Till hunddjurens fördel skall sägas att se segrade med 3-0 i senaste mötet med Mönchengladbach. Den troliga tvåan irriteras av att värdet västerut är ofrånkomligt. Vad gör man då? Agerar gubbig garderare. Ettan och tvåan gifter sig fint på rad 12.

13. AZ Alkmaar – Ajax 1

En smaskig söndag ska självklart avslutas med en god bit ost. AZ Alkmaar, även kända som The Cheeseheads, bjuder in ett gamnackat Ajax till en söndagssamba på AFAS Stadion. Ostskallarna ligger tvåa i Eredivisie tack vare sin formidabla defensiv. Sex raka hållna nollor skulle kunna göra vilken bussparkerande portugis som helst avundsjuk. Ajax leder ligan med tre poängs försprång men fick 2-0 på näbben av Willem i Amsterdam förra helgen. Gästerna från huvudstaden lider av Lyon-sjukan, alltså en brutal baksmälla efter Champions League-gruppspelet. Förra säsongens CL-succé åkte i veckan ur mästarturneringen med buller och bång efter ett nesligt tapp hemma mot Valencia. Spika värdeettan!

Till Europatipset

Spiken! – Man City

Arsenal bjuder vilket dänggäng som helst på enorma ytor. Manchester City lever för att utnyttja ytor. Tolvrätters, sa Bill. Tolvrätters, sa Bull.

Skrällen! – Villarreal

Svenska folket verkar inte riktigt vara vid sina sunda vätskor för tillfället. Att bomba upp Sevilla till 80 procent mot Villarreal är visserligen en snäll julklapp till oss vettiga tippare.

Speltips & spelförslag på 432 rader

1. Arsenal – Man City 2
2. Man United – Everton x2
3. Wolves – Tottenham x
4. Bologna – Atalanta 2
5. Milan – Sassuolo 1×2
6. Fiorentina – Inter x2
7. Valencia – Real Madrid 1
8. Espanyol – Real Betis 2
9. Sevilla – Villarreal 1×2
10. Lyon – Rennes x2
11. St. Etienne – PSG 1×2
12. Wolfsburg – M-gladb. 12
13. AZ Alkmaar – Ajax 1

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 14 december, 2019