Europatipset 15/7 – speltips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Det sprakar minst sagt om onsdagens Europatips där vi bjuder på en mängd spännande skrällförslag. I Italien ska klubbar som Napoli, Milan, Lazio och Juventus alla kunna fällas medan spikarna duggar tätt i England. Jakten mot 13 rätt är igång!

Spelstopp: 18:59

1. Arsenal – Liverpool 2

Tungviktsmöte från Emirates Stadium där båda dessa storheter kommer från mindre smickrande insatser. Arsenal föll tungt i rivalmötet mot Tottenham vilket gör att The Gunners ser ut att kunna missa Europaspel för första gången sedan mitten av 90-talet. Insatsen var skaplig men bristerna bakåt syntes återigen. Det ska givetvis ett skickligt Liverpool kunna utnyttja, även om The Reds sett mer tafatt ut sedan titeln blev ett faktum. Citys poängrekord kan alltjämt slås och här har gästerna ett bra truppläge med endast Henderson och Matip på skadelistan. Trolig tvåa i norra London.

2. Newcastle – Tottenham 2

Det blev en ytterst skön triumf för Mourinho i hans första “North London Derby”. Alderweireld blev stor matchhjälte när han knoppade in en hörna i slutskedet. Därmed har Spurs skaffat sig ett bra läge att norpa en Europa League-biljett. Här ställs de mot ett skadedrabbat Newcastle som inte har mycket att spela för. Värdarna saknar Clark, Hayden och Longstaff samtidigt som frågetecken sätts kring en rad pjäser. “Skatorna” har presterat fina resultat hemma på St. James’ Park, men här talar det mesta till Tottenhams fördel. Banka in tvåan på den engelska östkusten!

3. Burnley – Wolverhampton 2

Minst sagt spännande drabbning från Turf Moor. Fem poäng skiljer dessa lag emellan, men hela fyra placeringar. Burnley har visat enorm styrka under sommaren där de senast lyckades bryta Liverpools svit på nästan 1,5 år utan poängtapp i PL på Anfield. När man betänker att Barnes och Mee saknas blir bedriften med fem raka utan nederlag än mer imponerande. Här bör ändå The Clarets få det bekymmersamt mot ett Wolves som stod för en strålande insats när Everton krossades med 3-0. “Vargarna” agerar väldigt stabilt, inte minst på bortaplan där de bara förlorat fyra av 17 matcher. Traoré är ett frågetecken men med namn som Jiménez, Jota och Neves finns offensivt kraft. X2 torde räcka i Lancashire.

4. Manchester City – Bournemouth 1

Det är ett Manchester City som kommer rejält boostat in till denna match. 5-0-krossen mot Brighton var ingenting jämfört med måndagens besked om att de ljusblå får spela Champions League till hösten. Andraplatsen i PL är cementerad men Peps mannar är på jakt efter att lösa 100 mål framåt. Räkna dock med rotation i hemmalägret då Arsenal väntar i FA-cupen på lördag. Bournemouth bör trots det bli en munsbit. Sydkust-laget fick förvisso proppen ur mot Leicester i den andra halvleken, men totalt sett hade “Körsbären” marginalerna på sin sida där. Här är de ett nummer för små och nedflyttningen kommer allt närmare. Banketta!

5. AIK – Sirius 2

Det är ett pressat och till synes slitet AIK som äntrar nationalarenan. 0-2 i baken mot jumbon Helsingborg var både rättvist och signifikativt för Gnagets säsong så här långt. Markeringsspelet är stundtals obefintligt och nu ställs de gulsvarta mot ett frejdigt Sirius. Uppsalas stolthet var det bättre laget mot Hammarby (0-0) och återfinns välförtjänt på en topposition i tabellen. Faktum är att de inte förlorat sedan premiären trots en radda tuffa matcher. Här är känslan att de kan dyrka upp AIK:s halvdana presspel. Tvåan ser minst sagt lockande ut och spikas till trevlig procent.

6. Djurgården – Falkenberg 1

Bergstrand/Lagerlöf var knappast nöjda med sitt lags insats borta mot IFK Göteborg i söndags, trots att det blev tre poäng. Med tanke på att Djurgården hade 2-0 och spel med en man mer tidigt var ändå insatsen direkt svag då det var nära att bli poängtapp. Mästarna har inte alls fått till det så här långt där de lider av en förhållandevis trubbig offensiv. Det kan straffa sig mot ett Falkenberg som inte ska underskattas. Hallänningarna är förvisso nästjumbo men har en tro på sitt spel och har bjudit upp till kamp i majoriteten av matcherna. På bortaplan har faktiskt fyra av fem poäng tillkommit. Åtminstone rensarkrysset bör leta sig in på Tele2 Arena.

7. IFK Göteborg – Helsingborg 1

Blåvitt gjorde det riktigt bra mot Djurgården trots att de drabbades av både tidigt underläge och en utvisning på unga Tolinsson. Han är avstängd nu och problemen finns defensivt för göteborgarna. Här kan dock möjligen Jakob Johansson vara tillgänglig och det skulle ge en rejäl boost. Kommer IFK upp i samma spelmässiga nivå som de senaste matcherna så ska de trots allt ha toppchans denna onsdag. Helsingborg besegrade förvisso AIK, men det finns alltjämt stora problem i detta HIF. Andreas Granqvist saknas samtidigt som Rasmus Jönsson är formsvag. Stor tilltro sätts till holländaren Van den Hurk som var vass i söndags. Summa summarum känns ändå ettan gångbar på Gamla Ullevi.

8. Bologna – Napoli X

Bologna var på väg mot en kassaskåpssäker seger i Derby dell’Emilia. Då rämnade allt och de blåröda släppte in två mål på tilläggstid vilket skrev slutresultatet till 2-2 mot Parma. Slarvigt och där försvann troligen chansen till att norpa en Europabiljett. Mihajlovic manskap trivs med det sagt mot storklubbar – Roma, Inter och just Napoli har alla besegrats under säsongen. Gästerna från Kampanien har gått starkt under en längre tid men fick nöja sig med 2-2 mot Milan. Brister finns defensivt och säkert går definitivt inte Gattusos mannar på Dall’Ara. Samtliga tecken rekommenderas!

9. Milan – Parma 2

Parma stod för en magisk upphämtning i derbyt mot Bologna som gjorde att de klarade sig från ett nytt rekord i Serie A med fem raka hemmatorsk. Kurtic och Ingelse ordnade poängen via dubbla strutar på tilläggstid där svenske Gagliolo agerade framspelare till det sista målet. Flera tongivande spelare vilades från start där så det är således ett piggt bortalag som kommer till spel på San Siro. Tufft väntas det bli mot ett Milan som gått starkt under sommaren, men samtidigt är detta rödsvarta gäng inget lag att lita på. Zlatan och company har gått på ett gäng minor under säsongen och skulle mycket väl kunna straffas mot ett Parma som trivs när de kan ligga på rulle. Skrällen lockar minst sagt i modemeckat.

10. Udinese – Lazio 1

Efter att ha gått som tåget under en längre period har Lazios spel kommit av sig fullständigt. Närmast kommer Simone Inzaghis gäng från tre raka förluster där försvaret sett minst sagt ihåligt ut. Patric är avstängd efter sitt bett senast medan namn som Correa, Lulic och Marusic alla återfinns på skadelistan. Detta kan bli en tuff afton för “Örnarna” mot ett Udinese som inte ska underskattas. Värdarna föll förvisso här hemma på Dacia Arena i helgen, men insatsen var det inget fel på och dessförinnan hade “Zebrorna” sju poäng på tre matcher. Tvåan blir för hårt ansatt och då får 1X agera utgång i Friuli-Venezia Giulia.

11. Sassuolo – Juventus 1

Trots blott en poäng på de två senaste har Juventus åtta poängs försprång till närmast jagande konkurrent. Scudetton ska således inte vara i fara efter att Ronaldo satt dit en mycket viktig 2-2-kvittering i slutskedet mot Atalanta. Just portugisen är formstark men i övrigt ser “Den gamla damen” inget vidare ut. Det gör däremot Sassuolo som just nu är Serie A:s mest formstarka lag. De grönsvarta öser in mål framåt och kommer närmast från fyra raka vinster, något som gör att de har häng på Milan på den sista Europaplatsen. Tillsammans med Atalanta är Sassarna ensamma om att ha plockat poäng borta mot Juventus denna säsong, och här har de en mängd formstarka spelare att ställa på benen. Ettan är kupongens kanske mest attraktiva tecken.

12. Roma – Hellas Verona 1

Efter trippla förluster har Roma studsat tillbaka med dubbla segrar mot Parma och Brescia. Därmed har “Vargarna” greppet om femteplatsen. Extra glädjande var att långtidsskadade Zaniolo hittade nätet i helgen, där har de vinröda ett stort tillskott. Verona kryssade för andra matchen i rad och är stabila i sina prestationer. Med tanke på att Fiorentina kvitterade i den 96:e minuten var det dock en bitter eftersmak som matchen i Florens förde med sig. Är det något vi lärt oss är det ändå att inte räkna bort nykomlingarna från Veneto. De är riktigt tunga att möta och har faktiskt bara sex pinnar upp till en Europaplats. Ettan är i fara och bör garderas omgående.

13. Lecce – Fiorentina 2

Lecce stod återigen för en bra prestation när de fick en pinne mot Cagliari i en svängig historia där 0-0 verkligen inte speglade matchen. Då Genoa samtidigt vann föll dock nykomlingarna från Apulien ner på en nedflyttningsplats. Viktig sexpoängsmatch här mot ett Fiorentina som återfinns sju pinnar före i tabellen. Gästerna från Florens kan så gott som säkra kontraktet via tre poäng på Via del Mare och det är såklart de violetta medvetna om. Cutrones kvittering sent in på tilläggstiden mot Verona var moralhöjande och Viola har nu tre raka matcher utan nederlag. På bortaplan är de skapliga och med tanke på att hela manskapet finns till förfogande är de befogade favoriter i södra Italien. Bra spiktvåa!

Bästa spiken! – Fiorentina

Viola vet betydelsen av onsdagens fight för att inte bli indragna i bottenstriden. Det kommer Lecce få smaka på. Ribéry avgör i Apulien!

Kupongens luring! – Sassuolo

Juventus är inte mycket för världen just nu och det ska ett formstarkt Sassuolo kunna utnyttja. De grönsvarta har kvaliteter som ska kunna såra “Den gamla damen”. Högintressant etta i Emilia-Romagna.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Arsenal – Liverpool 2
  2. Newcastle – Tottenham 2
  3. Burnley – Wolves x2
  4. Man City – Bournemouth 1
  5. AIK – Sirius 2
  6. Djurgården – Falkenberg 1x
  7. Göteborg – Helsingborg 1
  8. Bologna – Napoli x2
  9. Milan – Parma 12
  10. Udinese – Lazio 1x
  11. Sassuolo – Juventus 12
  12. Roma – H.Verona 1x
  13. Lecce – Fiorentina 2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Arsenal – Liverpool 2
  2. Newcastle – Tottenham 2
  3. Burnley – Wolves x2
  4. Man City – Bournemouth 1
  5. AIK – Sirius 2
  6. Djurgården – Falkenberg 1x
  7. Göteborg – Helsingborg 1x
  8. Bologna – Napoli 1×2
  9. Milan – Parma 1×2
  10. Udinese – Lazio 1x
  11. Sassuolo – Juventus 1×2
  12. Roma – H.Verona 1×2
  13. Lecce – Fiorentina 2

Skribent: Mathias

Skriven den 14 juli, 2020