Europatipset 16/8 – analyser, spelförslag & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Det lurar fina skrälldrag runt varenda hörn på söndagens Europatips. Lag som Umeå, Ljungskile och Mjöndalen kan vara vägen mot de stora pengarna. Raden består av matcher från Sverige och Norge, kryddat med en semifinal från Europa League. Blir det Sevilla eller Manchester United som tar sig till final?

Spelstopp: 14.29

Till Europatipset

1. Sevilla – Manchester United 2

Sevilla har verkligen sett fina ut sedan de landade i Tyskland. Först körde spanjorerna över Roma fullständigt i åttondelen (även om siffrorna stannade vid 2-0) för att därefter besegra Wolverhampton med 1-0. Trots att Wolves missade en straff var det en match som Sevilla dominerade från början till slut. Ocampos, En-Nesyri och Banega ser väldigt bra ut och där får Maguire och Lindelöf något att bita i. Manchester United fick slita hårdare för att slå ut FC Köpenhamn med en storspelande Karl Johan-Johnsson mellan stolparna. Samtidigt har Solskjaers gäng visat under sommaren vilken kvalité som finns i fyran Greenwood, Martial, Rashford och Fernandes. Två bra lag som möts helt klart. Liten, liten fördel United, men här passar en gaffel (etta-tvåa) allra bäst.

2. Hammarby – Elfsborg 1

Elfsborg behövde bara en kvart för att avfärda Falkenberg på hemmaplan. Jesper Karlsson fortsätter att visa att han är för bra för den här serien och mot FFF stod han både för ett mål och en Rabona-assist. Vilken lirare! Elfsborg är det lag som närmast jagar Malmö FF i toppen av Allsvenskan. Nu blir dock boråsarna överskattade, det är inget omöjligt gäng att rå på. Hammarby var ordentligt tillbakapressade på Östgötaporten men löste alla tre poängen mot IFK Norrköping efter ett sent avgörande av Abbe Khalili. Bajen har tagit poäng i sju av sina åtta matcher på Tele2 och får gälla som favoriter här. Fin värdespik.

3. Falkenberg – AIK 1

Nu börjar goda råd sannerligen bli dyra. Efter tränarbytet har AIK en poäng på fyra matcher, detta trots ett ganska tacksamt schema. 0-1 hemma mot Östersund var ett nytt bottennapp och som om inte förlusten i sig vore nog skadade sig Michel medan Per Karlsson drog på sig ett rött kort och är avstängd här. Det går att smaka på ångesten när solnaiterna nu beger sig till västkusten. Hos Falkenberg är det inte speciellt glada miner heller, med tolv inspelade poäng är hallänningarna jumbo i tabellen. De gulklädda har dock inte samma förväntningar på sig och kan spela något mer avslappnat. Ett krampande AIK får svårt igen. Strecka från vänster.

4. Mjällby – Malmö FF 2

Mjällby tog ledningen borta mot Djurgården genom stekheta Moses Ogbu (mål för femte matchen i rad) och var väl så bra som de regerande mästarna. Sölvesborgarna fick ändå åka hem tomhänta efter att Blåränderna vänt till 2-1. Kallt för Lantz mannar som bland annat hade en nick klockrent i ribban vid ställningen 1-1. Nu är viktiga David Löfquist avstängd och det är ett stort avbräck. Malmö FF plockade åttonde raka segern mot Örebro även om det satt hårt inne. Nu kommer Christiansen tillbaka från avstängning och det spetsar såklart till laget ytterligare. MFF är en nivå upp och tar nionde raka.

5. Degerfors – Ljungskile 2

På klassiska Stora Valla hittas kupongens allra bästa skrällchans. Degerfors har varit en maskin inledningsvis och leder Superettan. Närmast kommer värmlänningarna dock från en mållös historia mot bottenlaget GAIS där de rödklädda hade förtvivlat svårt att komma till bra lägen. Gravius och Bertilsson var sjuka då och status kring den duon är oklar. I dessa tider lär lagen ta det säkra före det osäkra med spelare som känner sig hängiga. Ljungskile vann bottenmötet med AFC och har inför den 13:e omgången bara två pinnar upp till säker mark. Framåt har LSK varit frejdiga hela säsongen och med Erik Lunds intåg ser det bättre ut bakåt. Ettan ligger en bra bit över 80 procent och det är såklart för mycket. Gå för pengarna och prioritera X2.

6. Västerås – Umeå FC X

Västerås går väldigt tungt för tillfället. 0-1 mot Trelleborg under onsdagen var Grönvitts femte förlust på de sex senaste. Därmed är bottenstriden ett faktum. Frontfyran Awad, Span, Tronet och Safari håller hög klass, men i övrigt är det ett mediokert lag Askebrand förfogar över. Umeå FC är också ett bottenlag och lär få tampas långt ner i tabellen hela säsongen lång. Det finns dock kvalitéer hos gästerna som plockat poäng i hälften av sina bortamatcher. Mot ett formsvagt VSK ska Umeå absolut inte vara chanslösa. Alla tecken är bäst, men X2 är av allra högst prioritet.

7. Norrby – Trelleborg 2

Trelleborg vann premiären borta mot Halmstad med 1-0, sedan dess har skåningarna inte vunnit fler matcher utanför palmstaden. Truppen är dock intressant och i 1-0-segern hemma mot Västerås i veckan visade de blåvita fina tendenser. Nye Carl Björk gjorde då sin första start för klubben och offensivt är det gott ställt hos TFF. Söderqvist, Fatawu, Håkansson och Camara-Jönsson är andra alternativ i offensiven. Norrby har större problem på anfallspositionerna. Mot Brage saknades Akpoveta och dessutom gick Montagna sönder i den första halvleken. Trelleborg trivs inte speciellt bra på konstgräs, men här underskattas skåningarna lite väl mycket. Tvåan är en trevlig chansspik.

8. Haugesund – Strömsgodset 1

Strömsgodset hade ingen vidare lycka med sig förra söndagen då de torskade hemma mot nykomlingen Sandefjord med 3-4 i Eliteserien. Vid ställningen 3-3 missade Mikkel Maigaard, som redan hade satt dit en straff, en elvametare och i 94:e minuten kunde istället Sandefjord avgöra. Tungt för Godset som därmed förlorade sin fjärde match på de fem senaste omgångarna. Haugesund åkte på stryk borta mot Mjöndalen vilket var en rejäl missräkning. Hemma på Haugesund Stadion har de dock besegrat Stabaek och Rosenborg i sina senaste fajter och visst ska Haugesund gälla som favoriter här med. Ettan är troligast.

9. Brann – Mjöndalen 2

Efter sju raka förluster kändes det som att Mjöndalen var den norska ligans klart sämsta lag. Förra helgen slog de dock till hemma mot Haugesund och helt plötsligt är det glada miner i Mjöndalen igen. Kvalitet finns i Brochmann, Brustad och inte minst målkungen Ibrahim, som stod för matchens enda mål i segerfajten mot Haugesund. Nu ska de brunvita försöka rida vidare på vågen när de beger sig till Bergen. Brann kommer även de fulla med självförtroende efter den fina bortasegern mot storlaget Molde. Här streckas dock Brann upp till månen och tillbaka. Dessa två lag har mötts sex gånger de senaste sju åren och det har slutat med fyra vinster för Mjöndalen och två oavgjorda resultat. Superskrällen till höger måste med, även om alla tecken bör streckas.

10. Odd – Kristiansund 1

Kristiansund, med svenska doldisen Liridon Kalludra i laget, kommer från tre raka trepoängare och har inte förlorat en match på en månad. Fredrik Ulvestads två bröder Dan Peter och Pål tillhör stommen i laget och på det stora hela är Kristiansund ett svårslaget gäng. Nu ställs de dock inför en väldigt tuff uppgift. Odd har fyra raka triumfer och har tagit upp jakten med Bodö/Glimt och Molde i toppen av tabellen. Det sprakar inte framåt (21 mål är färre än hälften så många som Bodö mäktat med), men defensivt är de vitsvarta ramstarka. 14 insläppta är näst bäst i serien. Klar hemmafördel på Skagerak Arena.

11. Sandefjord – Bodö/Glimt 2

I två raka bortamatcher har Bodö/Glimt tappat poäng. 2-2 mot både Stabaek och Vålerengen gör att många ställer sig frågande till om bubblan ska spricka nu. Samtidigt har de gulsvarta raden 11-2-0 efter 13 omgångar så det är inte direkt någon fara på taket. Dessutom fortsätter Bodö att vräka in mål, de har faktiskt gjort minst två baljor i samtliga matcher under säsongen. Sandefjord hittade rätt hela fyra gånger mot Strömsgodset och är en pigg nykomling. Nu får dock Anton Kralj och hans lagkamrater klara sig utan avstängda Kreuzriegler. Klar fördel bortalaget här och det är endast den höga streckningen som gör att tvåan garderas.

12. Viking – Stabaek X

Stabaek, som leds av svenska Jan Jönsson, blandar och ger en hel del. De var det första laget för säsongen som tog poäng av Bodö/Glimt men närmast kommer Stabaek från två raka förluster. Samtidigt ser truppen intressant ut med Mattias Sandberg i mål, Mats Solheim i backlinjen och Romain Gall oftast på bänken. Här blir gästerna från Baerum undervärderade. Viking har förlorat över hälften av sina matcher hittills och placerar sig precis ovanför bottentrion efter 13 omgångar. Visst har Viking ett rejält övertag i inbördes möten men värdet på gästerna går inte att bortse från. X2 i utgång!

13. Eskilstuna United – Piteå 1

Piteå har nyligen fått ett fantastiskt tillskott då Madelen Janogy valde att bryta sitt kontrakt med Wolfsburg och flytta hem till Damallsvenskan. Anfallaren har otroligt hög potential, något hon inte minst visade i VM, men då Janogy inte har spelat match på länge är frågan hur formen ser ut och om Piteå kommer använda henne under söndagen. Eskilstuna är ojämna men har höga toppar i laget där Felicia Rogic är värd ett extra omnämnande. På hemmaplan ska United hållas snäppet högre och ettan lämnas ensam.

Till Europatipset

Bästa spiken!

Hammarby – Hemma på Tele2 är Hammarby väldigt tunga att möta och Elfsborg överskattas en hel del här. Bajen tar en blytung trea på hemmaplasten.

Kupongens luring!

Ljungskile – Trots placeringen i botten är Ljungskile ett intressant lag som definitivt kan hota de flesta lagen i serien. Degerfors fick inte hål på GAIS senast och kan få problem igen. Tvåan måste med.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Sevilla – Man.United 12
  2. Hammarby – Elfsborg 1
  3. Falkenberg – AIK 1x
  4. Mjällby – Malmö FF 2
  5. Degerfors – Ljungskile x2
  6. Västerås – Umeå FC x2
  7. Norrby – Trelleborg 2
  8. Haugesund – Strömsgodset 1
  9. Brann – Mjöndalen 12
  10. Odd – Kristiansund 1
  11. Sandefjord – Bodö/Glimt x2
  12. Viking – Stabaek x2
  13. Eskilstuna – Piteå 1

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Sevilla – Man.United 12
  2. Hammarby – Elfsborg 1
  3. Falkenberg – AIK 1×2
  4. Mjällby – Malmö FF 2
  5. Degerfors – Ljungskile 1×2
  6. Västerås – Umeå FC 1×2
  7. Norrby – Trelleborg 2
  8. Haugesund – Strömsgodset 1x
  9. Brann – Mjöndalen 1×2
  10. Odd – Kristiansund 1
  11. Sandefjord – Bodö/Glimt x2
  12. Viking – Stabaek x2
  13. Eskilstuna – Piteå 1

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 14 augusti, 2020