Europatipset 16/9 – analyser, spelförslag & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Hammarby ska ta sig an Lech Poznan i den andra kvalomgången mot Europa League. Den fina fajten inleder veckans Europatips som i övrigt består av kamper från Superettan, Ligacupen i England och kvalet mot Champions League. 13 rätt ska inte vara någon omöjlighet. Häng med!

Spelstopp: 18.59

Till Europatipset

1. Hammarby – Lech Poznan 1

Hammarby tog sig till denna kvalomgång genom att slå ut ett coronadrabbat Puskás Akadémia med 3-0. Sedan dess har de grönvita producerat nio mål på tre omgångar i Allsvenskan även om det bara räckt till fem poäng. Tankovic, Kacaniklic, Ludwigson och Jóhannsson är alla sylvassa framåt. Hemma på Tele2 är känslan att de ska kunna skapa chanser även mot ett lag av Lech Poznans kaliber. Gästerna har tre raka utan vinst i den polska ligan och lever mycket på sin svenska stjärna Mikael Ishak. Den gamle U21-hjälten står noterad för sex mål på fyra tävlingsmatcher för klubben. Lyckas Hammarby bara hålla Ishak i schack ska de ses med ypperlig chans att avancera. Ettan lämnas ensam.

2. Ferencváros – Dinamo Zagreb 2

Ferencváros slog som bekant ut Djurgården ur Champions League-kvalet. De svenska mästarna behöver dock inte skämmas för mycket, i rundan efter besegrade ungrarna storklubben Celtic. Tokmac Nguen nätade i båda dessa fajter och i senaste ligamatchen mot Paks hittade han rätt tre gånger. En spelare Dinamo måste hålla ögonen på. Spelare för spelare är dock kroaterna vassare. Théophile-Catherine är avstängd för gästerna men Orsic, Gavranovic och Gojak håller väldigt hög klass. Knapp fördel Zagreb, men här ska det garderas tidigt.

3. Qarabag – Molde 2

Qarabag sänder nog en och annan kall kår ner för IFK Göteborg-supportrars ryggrad. Det var laget från Azerbajdzjan som slog ut Blåvitt senast de var i Europa 2016. Uros Matic, med förflutet i FC Köpenhamn, och Mahir Emreli, som spelade för Azerbajdzjan vid den senaste landslagssamlingen, är två spelare som förtjänar respekt. På det stora hela är Qarabag dock inget lag som skrämmer. Molde är regerande mästare i Norge och har en fin spelartrupp med svenska Andreas Linde i målet. Norrmännen ska hållas något högre och när det ser ut att bli hyfsat värde på tvåan är det en tänkbar spik.

4. Midtjylland – Young Boys 2

Midtjylland fick en usel start på ligasäsongen när de torskade mot Sönderjyske. Nyförvärvet Pione Sisto fick i alla fall hoppa in och det är en spelare som kommer ha massor att ge till detta lag när han är i form. FCM är bra, men här stöter de på en motståndare av högt internationellt snitt. Young Boys tog hem den schweiziska ligan i fjol och har inlett hösten med att vinna den inhemska cupen efter seger mot Basel. Nsame och Spielmann nätade då. Den förstnämnda stod för 32 mål på 32 matcher i ligaspelet i fjol och bildar en ruggigt stark offensiv duo med den schweiziska landslagsmannen Fassnacht. Det är spelare som bör gå in och dominera här. Tvåan ska hållas som troligast.

5. Brage – GAIS 1

GAIS kommer närmast från två mycket fina hemmasegrar mot Trelleborg och GIF Sundsvall. Maric nätade mot de sistnämnda och noterades därmed för sin första fullträff för klubben. Sedan han och färöiska Olsen kom till klubben är Grönsvart mer stabila. Nu är det dock bortaplan som gäller och på resande fot har Makrillarna ännu inte vunnit en enda match. Brage blandar och ger en del men tog en viktig viktoria borta mot Trelleborg i helgen. Hellbergs mål i den första minuten blev matchens enda. Nu är Oscar Lundin avstängd men hemmatruppen ska vara bred nog att kunna ta tag i taktpinnen ändå. På konstgräset i Borlänge ska Brage gälla som klara favoriter. Etta!

6. Degerfors – Dalkurd 1

Vilken säsong Degerfors gör! Den klara hemmasegern mot Jönköpings Södra gör att värmlänningarna har åtta poäng ner till tredjeplatsen efter 17 spelade omgångar. Doften av Allsvenskan sticker allt starkare i näsborrarna. Insatsen mot J-Södra var dock inte den bästa de rödvita stått för under säsongen rent spelmässigt. Bland annat förlorade de hörnstatistiken med 13-2. Dalkurd har spets i John Junior, Offia, Selmani och Berggren. Spelare som absolut kan störa det rödvita hemmalaget på Stora Valla. Ettan är såklart troligast, men den ser ut att streckas en bit över 80 procent och det är alldeles för mycket för den här serien. Gardera tidigt och helst med alla tecken.

7. GIF Sundsvall – Akropolis 1

De var inte speciellt längesedan som det såg ut som att GIF Sundsvall var en solklar uppflyttningskandidat men efter fyra raka förluster har de sjunkit som en sten i tabellen. Allt hänger fortfarande på att Pontus Engblom har en bra dag, även om hans kedjekamrater Johan Blomberg och Jamie Hopcutt håller bra nivå i grunden. På hemmaplan brukar dock Giffarna leverera, endast två förluster på åtta försök är inte så pjåkigt. Akropolis är svåra att möta men torskade sin senaste bortamatch mot bottengänget Ljungskile med 1-2. Det är dags för Sundsvall att ta sig i kragen och finns ettan under 50 procent är det bara att spika på.

Till Europatipset

8. Jönköpings Södra – Örgryte 1

ÖIS trivs verkligen bra på Gamla Ullevi. 2-0 mot Norrby följdes upp av 4-0 mot Ljungskile där Bergmark-Wiberg och Aílton båda gjorde mål för andra matchen i rad. Tillsammans med lånet Ndione bildar de en grymt bra kedja. De rödblåa närmar sig nu toppstriden och har bara fyra poäng upp till onsdagens kombattanter J-Södra. Tyvärr för göteborgarna har de bara triumferat en gång på resande fot på hela sommaren. De småländska värdarna har samtidigt raden 6-2-1 på Stadsparksvallen och med Kozica, Omondi och Hamidovic på topp skapas det alltid chanser. Hemmaplan avgör detta. Etta!

9. Halmstad – Umeå FC 2

En av kupongens bättre skrällchanser hittas på Örjans Vall. Halmstad ligger tvåa i Superettan med fem poäng ner till trean J-Södra inför den 18:e omgången. I lördags plockade hallänningarna en enkel 3-0-seger mot jumbon AFC Eskilstuna. Magnus Haglund förfogar över seriens kanske bästa trupp och när allt flyter är HBK tunga att möta. Samtidigt har de blåvita tappat poäng i fyra av nio hemmamatcher. Umeå är inte så pjåkiga. Norrlänningarna har plockat poäng i fyra raka omgångar och har skickliga lirare som Ahmetovic, Takahashi och Ajeti i laget. Ettan ser ut att hamna runt 80 procent och det är alldeles för mycket. Plocka med alla tecken där X2 rensar magiskt.

10. Ipswich – Fulham 2

Fulham fick ingen vidare start på sitt Premier League-äventyr när de ställdes mot Arsenal i premiären. 0-3 i baken var inte så mycket att snacka om, även om Kamara fick ett friläge i matchens första minut. Här lär Parker rotera en del vilket innebär speltid för Knockaert och Reid bland andra. Inga dåliga spelare. Ipswich har en del skickliga spelare i truppen som Sears, Judge och Norwood, men det ska inte räcka till. Hamnar tvåan runt 50 procent är det bara att spika gästerna och gå vidare.

11. Leeds – Hull X

Leeds imponerade stort i sin återkomst i Premier League. Det är inte många lag som lyckas göra tre mål borta mot Liverpool. Två straffar emot förstörde dock dagen och det blev torsk med 3-4. Frågan är nu hur hårt de vitklädda satsar på Ligacupen. Två år i rad har The Peacocks åkt ur turneringen just i andra rundan och båda gångerna har matchen spelats på Elland Road. Precis som nu alltså. Hull slog ut Sunderland i första rundan och kommer sälja sig dyrt här. Ettan är uppe och snurrar runt 85 procent vilket såklart inte är vettigt i Ligacupen. Plocka med alla tecken.

12. Southampton – Brentford 1

Ralph Hasenhüttl och hans mannar fick en kall start på säsongen. 0-1 mot Crystal Palace var en missräkning för Southampton som nu ska ställas inför ett tufft test hemma på St. Mary’s. Samtidigt ska det sägas att de rödvita har en mycket bred trupp där Djenepo, Long, Vestergaard och Obafemi alla började på bänken mot Palace. Brentford, med Pontus Jansson som kapten, föll på målsnöret i The Championship förra säsongen och inledde hösten med att torska borta mot Birmingham. Inga vidare resultat från Londonklubbens sida, men kapacitet finns i truppen. Strecka från vänster och gardera efter storleken på plånboken.

13. Bristol City – Northampton 2

Trots stora skadebekymmer lyckades Bristol City besegra Coventry med 2-1 i sin ligapremiär. Det satt dock långt inne och truppen ser något felbalanserad ut. Svenska Eliasson satt på bänken mot Coventry och ska ses med goda chanser till en plats i startelvan nu. Northampton må ligga i League One, men de slog ut Cardiff med hela 3-0 i den senaste omgången av Ligacupen. Gästerna gick upp från League Two i somras och har en positiv känsla när de går in i säsongen. Här ska de ses med betydligt större chans att ta sig vidare än vad streckningen antyder. Tvåan måste plockas med, men helst ska alla tecken få plats.

Till Europatipset

Bästa spiken!

Jönköpings Södra – Örgryte trivs inte alls speciellt bra utanför Gamla Ullevi och på svårspelade Stadsparksvallen lär göteborgarna bli satta under hård press. J-Södra är stabila och tar tre poäng.

Kupongens luring!

Umeå FC – Fyra raka matcher har Umeå tagit poäng i och Halmstad kan få svårt att bryta ner detta välorganiserade gäng. Den lågt streckade tvåan är ett måstetecken på kupongen.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Hammarby – Lech Poznan 1
  2. Ferencváros – Din.Zagreb x2
  3. Qarabag – Molde 2
  4. Midtjylland – Young Boys 2
  5. Brage – GAIS 1
  6. Degerfors – Dalkurd 1x
  7. Sundsvall – Akropolis 1x
  8. Jönköping – Örgryte 1
  9. Halmstad – Umeå FC x2
  10. Ipswich – Fulham 2
  11. Leeds – Hull 1x
  12. Southamp. – Brentford 1x
  13. Bristol C – Northampton 12

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Hammarby – Lech Poznan 1
  2. Ferencváros – Din.Zagreb x2
  3. Qarabag – Molde 2
  4. Midtjylland – Young Boys x2
  5. Brage – GAIS 1
  6. Degerfors – Dalkurd 1×2
  7. Sundsvall – Akropolis 1x
  8. Jönköping – Örgryte 1
  9. Halmstad – Umeå FC 1×2
  10. Ipswich – Fulham 2
  11. Leeds – Hull 1×2
  12. Southamp. – Brentford 1x
  13. Bristol C – Northampton 1x

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 15 september, 2020