Europatipset 19/8 – analyser, spelförslag & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Det är mycket Champions League på Europatipset. Hela sju stycken kvalmatcher mot nästa säsongs turnering ska analyseras där Djurgården går upp mot Ferencvaros i ett enkelmöte. Först ut är dock semifinalen mellan Lyon och Bayern München från årets turnering. Häng med mot 13 rätt och evig ära!

Spelstopp: 18.59

Till Europatipset

1. Lyon – Bayern München X

Vilken otrolig urladdning Bayern München stod för i kvartsfinalen mot Barcelona. Katalanerna pulveriserades fullständigt och tyskarna vann med klara 8-2. Lewandowski och Müller glänste som vanligt och dessutom såg Coutinho riktigt fin ut i sitt inhopp. Bayern är nu stora favoriter till att ta hem hela turneringen, men det är svårt att köpa en streckning en bra bit över 80 procent i en semifinal på neutral mark. Lyon har slagit ut både Juventus och Manchester City, två giganter inom den europeiska fotbollen. Visst får fransmännen slå ur underläge men det kan passa OL ganska bra. Måla på med alla tecken fortast möjligt där ettan rensar magiskt.

2. Ferencváros – Djurgården 1

De svenska mästarna Djurgården kliver in i den första kvalomgången mot Champions League och ställs mot ungerska Ferencvaros. En bra lottning för svenskarna men tyvärr blir det bortaplan för Blåränderna. Då det endast kommer spelas enkelmöten genom hela kvalet är det såklart en rejäl nackdel. Ferencvaros krossade allt motstånd i den inhemska ligan i fjol och har skickliga spelare som norrmannen Tokmac Nguen som nätade åtta gånger i ligaspelet förra säsongen. Ungrarna imponerade i Europaspelet när de tog sig hela vägen till gruppspel i Europa League där det endast blev en förlust mot Espanyol, Ludogorets och CSKA Moskva. Djurgården får det tufft. Trolig etta.

3. Celje – Dundalk 2

Dundalk har dominerat den irländska fotbollen i många år och vann ligan 2019 utan några större problem. 2020 har inletts något sämre och det skiljer redan åtta poäng upp till Shamrock i toppen av ligatabellen. Räkna dock med att Dundalk, med sylvassa Patrick Hoban i spetsen, kommer klättra. Här ska de heller inte vara chanslösa. Celje vann den slovenska ligan och har ett på pappret något bättre lag. De har dock inte börjat sin tävlingssäsong än och av UEFA rankas den slovenska ligan bara tio placeringar högre än den irländska. Dessutom ska denna match spelas på neutral plan. Dundalk ska inte räknas bort, plocka med alla tecken.

4. Buducnost – Ludogorets 2

Buducnost startade den montenegrinska ligan i helgen med att få stryk av Decic med 0-2. Nu väntar en betydligt tuffare uppgift när bulgarerna Ludogorets kommer på besök i kvalet till Champions League. I fjol åkte hemmalaget från Podgorica ur Europa League-kvalet mot ukrainarna Zorya med sammanlagt 1-4 och detta får sägas vara en svårare motståndare. Ludogorets har flera skickliga brassar i laget och spelade gruppspel i Europa League förra säsongen. Att de skulle gå på en mina mot Buducnost är inte troligt. Tvåa!

5. Connah’s Quay Nomads – Sarajevo 2

De bästa walesiska lagen tillhör som bekant det engelska seriesystemet vilket gör det något enklare att vinna den walesiska ligan. Connah’s Quay Nomads lyckades med den bedriften för första gången i våras. Den sista matchen spelades i mars och sedan dess har CQN inte varit i skarpt läge. Sarajevo har däremot inlett det bosniska ligaspelet med sju poäng på tre omgångar. Spelare som Oremus och Ahmetovic håller betydligt högre nivå än hemmakrigarna. Trolig tvåa, men Nomads kommer kämpa till sista blodsdroppen. Fyll på med garderingar om plånboken tillåter.

6. Kl Klaksvik – Slovan Bratislava 2

Slovan Bratislava tappade fixstjärnan Andraz Sporar till Sporting Lissabon under vintern vilket såklart försvagade klubben rejält. Samtidigt gav det cirka 60 miljoner kronor till klubben att köpa nyförvärv för. Den bästa förstärkningen har dock tagits från de egna leden då David Strelec, son till den gamla slovakiska landslagsspelaren Milan Strelec, fått speltid i början av säsongen. Supertalangen, som representerat sitt land i alla ungdomslandslag, har gjort tre mål på två seriematcher. Klaksvik visar strålande form i sin liga men fotbollen på Färöarna håller ingen vidare klass. Här blir det kattens lek med råttan. Tvåan spikas.

7. Maccabi Tel Aviv – Riga FC X

De israeliska lagen har haft svårt att hävda sig i Europa på senare år. Förra säsongen kom Maccabi Tel Aviv med hög svansföring och skulle bara ta sig till ett gruppspel. I kvalet mot Champions League blev det en knapp förlust mot svåra Cluj vilket inte är något att skämmas för. Det var däremot 2-4 mot Suduva från lilla Litauen i Europa League-kvalet. Nu ska det återigen spelas match mot ett lag från Baltikum, denna gång är det Riga från Lettland som kommer på besök. Gästerna har vunnit 13 av sina 14 ligamatcher under 2020 och har ett intressant lag med flera importer i truppen. Riga slog ut Piast Gliwice i en kvalrunda förra säsongen och kan hävda sig här. Gardera ordentligt.

8. Floriana – Cluj 2

Cluj var härliga att skåda förra säsongen när de besegrade storlag som Celtic, Lazio och Rennes på sin väg mot slutspel i Europa League. Där blev det till sist stryk mot Espanyol. Viktiga lirare som Deac och Omrani är fortfarande kvar i klubben och det är spelare på en nivå Floriana inte har sett maken till på länge. Värdarna hör hemma på Malta och det är en liga som inte har speciellt hög status. Under sommaren träningsspelade Floriana två gånger om mot Hibernians och då slutade det faktiskt oavgjort i båda matcherna. Det var dock en träningsmatch, Floriana har inte tävlat sedan mars månad. Cluj är flera nummer för stora och vinner enkelt.

9. Zenit – CSKA Moskva 1

Zenit dominerar den ryska fotbollen. Laget från St. Petersburg vann ligan klart i fjol och har inlett med två raka 2-0-segrar nu. Artem Dzyuba är seriens bästa anfallare och här får han bra uppbackning av lirare som Driussi och Azmoun. En mycket skicklig trio. CSKA Moskva får klara sig utan sin storstjärna Dzagoev som är skadad och på den här arenan har inte huvudstadslaget haft någon större lycka på senare år. CSKA har faktiskt inte vunnit borta mot Zenit sedan 2011 och det ändras inte nu. Spika ettan.

10. Karlberg – Brommapojkarna 2

Svenska Cupen bjuder på ett lurigt huvudstadsderby då Karlberg tar emot Brommapojkarna. Karlberg var ytterst nära att avancera upp till Division 1 i fjol men kom tvåa i sin serie och lyckades inte avancera vidare från sitt kval. Nu har KBK gett sig tusan på att ta sig upp och säsongen har börjat med fyra raka (klara) segrar. Brommapojkarna befinner sig endast en division ovanför efter att ha trillat ur Superettan förra säsongen. Kvar finns namn som Simon Helg och Albin Linnér som har mycket kvar att ge, annars är det som vanligt mycket nytt hos de rödsvarta. Lurig match som behöver garderas, men då det trots allt skiljer en division mellan klubbarna är det tvåan som inleder.

11. Rosengård – IFK Malmö 1

IFK Malmö är 25:a i maratontabellen i Damallsvenskan och har gjort 13 säsonger i det svenska finrummet genom åren. Det var dock längesedan Kanariefåglarna var uppe på de nivåerna. I fjol var Malmö en hårsmån från att trilla ur Division 2 Västra Götaland och denna säsong har inletts med en seger och en bortaförlust mot Eslöv. Nu ska det spelas derby mot Rosengård som har betydligt högre kapacitet. Värdet i detta derby ligger klockrent på ettan och då är det helt klart första tecken att rita ner. Gardera om börsen tillåter.

12. Eslöv – Olympic 1

Olympic var ytterst nära att ta klivet upp till ettan förra säsongen då de slutade tvåa i tabellen. I kvalet misslyckades Malmö-klubben och därmed får de ta nya tag under 2020. Nu känns gästerna något svagare och i 1-3-torsken hemma mot Vinberg var Olympic inte alls bra. Eslöv har blandat och gett en del inledningsvis men visade potential i 2-1-segern mot IFK Malmö där Pontus Gressman kunde avgöra med tio minuter kvar att spela. Visst ska Olympic hållas något högre, men här ser tvåan ut att hamna runt 70 procent och det är såklart alldeles för mycket. Plocka med alla tecken och jobba in hemmaskrällen.

13. Västra Frölunda – Prespa Birlik 1

Det är ett ångestmöte som ska gå av stapeln på Ruddalens konstgräs i Göteborg. Västra Frölunda, som var ett allsvenskt lag för 20 år sedan, harvar numer i botten av Division 2. Poängen senast mot Onsala var dock med mersmak och nu väntar ett lag helt tömt på självförtroende. Prespa Birlik har hunnit med att spela tre matcher och förlorat samtliga. Dessutom har Malmö-klubben ännu inte lyckats göra mål. Önur Körhan visades ut i 0-4-förlusten mot Ängelholm och är avstängd här. Fördel hemmalaget således, men då Prespa höll emot ganska bra mot Ängelholm innan det röda kortet bör ettan garderas.

Till Europatipset

Bästa spiken!

Cluj – Här finns det många klara favoriter att välja mellan men jag faller till sist för Cluj som ställs mot Floriana från Malta. Med Omrani och Deac på planen vinner rumänerna hur enkelt som helst.

Kupongens luring!

Eslöv – Olympic ser inte riktigt lika vassa ut som i fjol och borta mot ett Eslöv, som har inlett helt okej, blir de alldeles för stora favoriter. Ettan till låg procent måste med.

128 rader

  1. Lyon – Bayern München x2
  2. Ferencváros – Djurgården 1
  3. Celje – Dundalk 12
  4. Buducnost – Ludogorets 2
  5. Connah’s Quay – Sarajevo x2
  6. Klaksvik – Sl.Bratislava 2
  7. Maccabi Tel Aviv – Riga 1x
  8. Floriana – Cluj 2
  9. Zenit – CSKA Moskva 1
  10. Karlberg – BP x2
  11. Rosengård – IFK Malmö 1x
  12. Eslöv – Olympic 1x
  13. Frölunda – Prespa Birlik 1

1296 rader

  1. Lyon – Bayern München 1×2
  2. Ferencváros – Djurgården 1
  3. Celje – Dundalk 1×2
  4. Buducnost – Ludogorets 2
  5. Connah’s Quay – Sarajevo x2
  6. Klaksvik – Sl.Bratislava 2
  7. Maccabi Tel Aviv – Riga 1x
  8. Floriana – Cluj 2
  9. Zenit – CSKA Moskva 1
  10. Karlberg – BP x2
  11. Rosengård – IFK Malmö 1×2
  12. Eslöv – Olympic 1×2
  13. Frölunda – Prespa Birlik 1x

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 18 augusti, 2020