Europatipset 22/7 – speltips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

En hel allsvensk omgång ska avhandlas på veckans första Europatips som sträcker sig över två dagar och avslutas under torsdagen. Med 5 miljoner i jackpot är detta en rad där det gäller att hålla tungan rätt i mun och vi har identifierat flera intressanta drag längs med vägen. Häng med mot 13 gröna bockar!

Spelstopp 18.59

Till Europatipset

1. Liverpool – Chelsea 1

Chelsea löste under söndagen en finalplats i FA-cupen, en turnering de vunnit åtta gånger, genom en imponerande 3-1-seger mot Manchester United. Frank Lampards mannar fortsätter dock att ha kniven mot strupen då de samtidigt slåss om en plats i nästa säsongs Champions League. En seger här skulle säkra den platsen. Vinst lär det dock inte bli, Liverpool har som bekant inte förlorat en enda hemmamatch på hela säsongen. Van Dijk och Alisson lär knappast vara lika generösa som de var mot Arsenal. Ettan är en mysig värdespik.

2. Manchester United – West Ham 1

Manchester United ligger femma inför veckans matcher men de rödklädda står på samma poäng som Leicester. Då just Leicester väntar i den sista omgången har Ole Gunnar Solskjaers mannar Champions League-platsen i egna händer. Nu verkar svenska folket tro att det bara är att ställa ut skorna så blir det seger mot West Ham, men så enkelt är det inte. David Moyes mannar har vaknat till liv och Michail Antonio gör för tillfället mål på allt. West Ham vann höstens möte mellan lagen och till de procent som erbjuds måste det garderas. Finns flis i plånboken åker alla tecken med.

3. Parma – Napoli 2

Parma var stundtals fantastiska under hösten och hängde med i kampen om Europaplatserna. Den tiden är dock sedan länge förbi för värdarna som ligger på den undre halvan av tabellen efter att bara ha plockat en poäng på sina sju senaste matcher. Kucka och Cornelius är skadade och det är två rejäla avbräck. Napoli får klara sig utan Milik som är avstängd men offensivt har Gennaro Gattuso minst sagt gott om alternativ. Napoli har bara förlorat en match sedan februari och ska gälla som klara favoriter. Trolig tvåa.

4. Inter – Fiorentina X

När Juventus besegrade Lazio under måndagen kändes det som att ligan en gång för alla avgjordes. Nu skiljer det åtta poäng mellan ettan Juve och tvåan Inter. Ska Contes mannar ha någon chans att gå ikapp måste de gå rent i resterande matcher. De blåsvarta ställs dock inför ett tufft test direkt. Fiorentina har fem raka utan förlust och har en fruktad offensiv med Cutrone, Ribéry och Chiesa. Här ser det ut som att tvåan streckas under tio procent och det är såklart alldeles för lite. Det är läge att gå för utdelning och inleda med X2.

5. Sampdoria – Genoa 2

Det spelar ingen roll hur det står till i tabellen, när Sampdoria och Genoa möts är det alltid extremt mycket prestige på spel. Lagen kommer från samma stad (Genua) och spelar sin matcher på samma arena (Luigi Ferraris). Ingen hemmaplansfördel här således. Genoa besegrade Lecce med 2-1 i sin senaste match vilket gör att det nu skiljer fyra poäng ner till just Lecce under giljotinen. Kontraktet är dock inte helt säkrat än så räkna med ett heltaggat “bortalag” som springer ut på gräsmattan. Sampdoria har sett bättre ut mot slutet men har stått för en ojämn säsong. Här ser allt värde ut att hamna till höger och då är tvåan en spännande chansspik.

6. Djurgården – Östersund 1

Djurgården har fortsatta problem att få till det. I söndags blev det en neslig förlust borta mot Elfsborg efter att Jacob Une Larsson bröstat in den i egen bur i 88:e minuten. Det är framförallt offensivt det ser trubbigt ut där varken Holmberg eller Kujovic kommit till sin rätt. Att Ajdarevic tagit en timeout tycks också ha påverkat truppen. Östersund tog en stark pinne hemma mot Häcken (2-2) och även om jämtarna huserar i de nedre regionerna har säsongsinledningen varit över förväntan. Att de kan norpa en pinne på Tele2 Arena ska inte uteslutas. 1X!

7. Häcken – AIK 1

Göteborg mot Stockholm gäller på Bravida Arena när dessa två gulsvarta lag strålar samman. Båda spelade 2-2 i bortamatcher de förväntades vinna i helgen och överlag får inledningen sägas vara en besvikelse. Häcken känns dock mer solida vilket både tabelläge och målskillnad understryker. “Getingarna” är framförallt vassa hemma på Hisingen där de har 9-0 (!) på de två senaste. AIK:s nya taktik torde passa ett passningsskickligt hemmalag bra och det är således inget snack om att Häcken är befogade favoriter. Gästerna har dessutom ett tungt avbräck på avstängda Karol Mets. Ettan är en tänkbar spik.

8. IFK Norrköping – Varberg X

IFK Norrköping är laget att slå i Allsvenskan och Sirius lyckades med just den bedriften. 4-2 slutade matchen på Studenternas och efter matchen sa tränare Jens Gustafsson att det kan bli aktuellt med en större rotation framöver. Mer rotation kan knappast Jocke Persson göra med sitt Varberg som byter spelare hejvilt från match till match. De grönsvarta fick 2-2 mot AIK i söndags och har varit svårslagna hela sommaren. Har Astrit Selmani en bra dag kan han näta mot vilket motstånd som helst och här blir Peking väl högt streckade. Måla på med stora penseldrag där X2 rensar finfint.

9. Helsingborg – Örebro 2

Helsingborg kvitterade sent för andra matchen i rad när de ställdes mot Falkenberg på västkusten. Det speciella med den matchen var att 2-2-målet gjordes av målvakten Anders Lindegaard. Skönt med poäng för Mellbergs gäng men spelmässigt ser det fortfarande illa ut. Örebro var däremot trevliga att beskåda mot Mjällby. Besara hängde dit en frispark och Erik Björndahl fick spräcka sin nolla i ÖSK. Spelare för spelare känns gästerna betydligt stabilare och då Anthony van den Hurk dessutom är avstängd för de rödblå är tvåan en spännande utgång. Ettan åka mer om plånboken räcker till.

10. IFK Göteborg – Falkenberg X

De ryktas om att IFK Göteborg är ute efter Alexander Jeremejeff och det hade varit ett välkommet tillskott. Blåvitt skriker verkligen efter en anfallare. Mot Hammarby spelade göteborgarna återigen trevlig fotboll men effektiviteten finns inte där. Abraham var största målsumpare med två rejäla missar. När bottenlaget Falkenberg kommer på besök lär IFK återigen ha mycket boll men frågan är om de kan göra något med den. FFF fick en pinne med sig från hemmamatchen mot Helsingborg där matchens behållning var Sylisufajs kanon i krysset i den första halvleken. I fjol tog hallänningarna poäng av Blåvitt i båda mötena och de gulklädda ska inte vara chanslösa på Gamla Ullevi denna torsdag. Plocka med alla tecken.

11. Kalmar FF – Sirius 2

Det var en jobbig söndag för Nanne Bergstrand. Dels fick han se sitt Kalmar FF tappa 1-0 till 1-2 mot Malmö FF och dels haltade Viktor Elm och Isak Magnusson av planen. Den duon är tveksamma till spel nu och med tanke på att de rödklädda kommer från sex raka förluster är det inget bra alls. Perfekt läge för Henrik Rydström att svepa in och knäppa sin gamla läromästare på näsan. Rydström har gjort underverk med Sirius som stundtals spelar seriens bästa fotboll. 4-2 mot IFK Norrköping var inte alls orättvist och under veckan har dessutom lånet med Sugita förlängts. Väldigt viktigt för Uppsala-gänget. Trots naturgräs torskar inte Sirius detta. X2 är tillräckligt.

12. Malmö FF – Hammarby 1

Hammarby nämndes av många som en guldfavorit inför säsongen men de grönvita har inte alls kommit upp i den nivå som krävs. Efter nio omgångar ligger Bajen inte bättre än elva i tabellen. Mot Blåvitt (1-1) blev både Widgren och Paulinho skadade, ersättarna Söderström och Khalili gjorde dock båda bra ifrån sig så visst kan Billborn ställa en skicklig elva på benen här. Malmö tar sina poäng och ligger tvåa i tabellen inför den tionde omgången utan att för den delen imponera särdeles mycket. Matchvinnare finns det i massor och visst är ettan av högsta prioritet. Det är dock inte fel att plocka med garderingar då Bajen kan mer än de visat hittills.

13. Mjällby – Elfsborg 1

Med 0-6 i baken mot Häcken och Okumu på skadelistan trodde de flesta att Elfsborg skulle springa på pumpen mot Djurgården. Så blev det dock inte. Jimmy Thelins mannar löste en moralhöjande 1-0-seger efter Une Larssons självmål i slutet av matchen. Thelin fortsätter dock att slita hårt på lirare som Olsson, Frick, Alm och Karlsson. Hur mycket orkar dessa herrar? Mjällby har på sina senaste två hemmamatcher besegrat Hammarby och Häcken. Lantz får ut max av sitt spelarmaterial och med Nilsson, Bergström, Löfquist och Moro i offensiv riktning skapas det alltid chanser. Ettan är en fin spik på Listerlandet.

Till Europatipset

Bästa spiken! – Napoli

Parma har bara plockat en poäng på sina sju senaste matcher i Serie A och ser riktigt svaga ut för tillfället. Napoli är tyngre och bör lösa en trea.

Kupongens luring! – Fiorentina

Fiorentina har äntligen börjat få ut lite av den enorma potential som finns i laget. Inter agerar ojämnt och ska inte streckas upp så högt som de blåsvarta gör. Högersidan måste med på San Siro!

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Liverpool – Chelsea 1
  2. Man United – West Ham 1x
  3. Parma – Napoli 2
  4. Inter – Fiorentina x2
  5. Sampdoria – Genoa 2
  6. Djurgården – Östersund 1x
  7. Häcken – AIK 1
  8. Norrköping – Varberg x2
  9. Helsingborg – Örebro 2
  10. Göteborg – Falkenberg 1x
  11. Kalmar – Sirius x2
  12. Malmö – Hammarby 12
  13. Mjällby – Elfsborg 1

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Liverpool – Chelsea 1
  2. Man United – West Ham 1×2
  3. Parma – Napoli 2
  4. Inter – Fiorentina 1×2
  5. Sampdoria – Genoa 2
  6. Djurgården – Östersund 1x
  7. Häcken – AIK 1
  8. Norrköping – Varberg 1×2
  9. Helsingborg – Örebro 12
  10. Göteborg – Falkenberg 1×2
  11. Kalmar – Sirius x2
  12. Malmö – Hammarby 12
  13. Mjällby – Elfsborg 1

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 21 juli, 2020