Europatipset 23/8 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Final i Champions League, sex fajter från Allsvenskan samt en ren seriefinal från Damallsvenskan. Sämre kuponger har setts. När det dessutom är 3 miljoner kronor i jackpot och det finns värde lite överallt är det läge att göra en noggrann analys. Häng med så jagar vi 13 rätt!

Spelstopp: 14:29

Till Europatipset

1. PSG – Bayern München 2

Så var det äntligen dags för final i Champions League. Bayern München ser otroligt starka ut och har hela sin fina trupp tillgänglig då Pavard har återhämtat sig från sin skada. Frågan är nu om fransmannen tar plats på högerbacken och Kimmich plockas upp på mittfältet eller om Flick startar likadant som mot Barcelona och Lyon. Det har ju gått hyfsat i de matcherna också.. PSG såg betydligt bättre ut mot Leipzig än mot Atalanta och har finalens två bästa spelare i Mbappé och Neymar. De måste vara på topp för att parisarna ska ha någon chans. Bayern är dock ett betydligt tyngre lag och det mesta tyder på att det blir tysk vinst. Tvåan spikas.

2. AIK – Helsingborg 1

Det råder kris i AIK och ledningen har agerat. Under veckan har tre nyförvärv kommit in där Papagiannopoulos och Rogic har gjort det bra i Allsvenskan förr. Bojan Radulovic är ett mer osäkert kort då han knappt har spelat A-lagsfotboll än i sin karriär. Gnaget behöver all hjälp de kan få för de har åtta raka utan vinst och det skiljer bara en poäng ner till jumboplatsen. Där hittas Helsingborg som står för motståndet på Friends Arena. Olof Mellbergs mannar är seriens sämsta bortalag med raden 0-4-4 och här är Andreas Randrup avstängd. Mycket talar mot HIF, men samtidigt har skåningarna kvalité i spelare som Abubakari, Olsson och Van den Hurk. En lurig match helt klart men det är från vänster det ska streckas.

3. Elfsborg – Östersund 2

På Borås Arena råder det avstängningskaos denna söndag. Östersund får klara sig utan tre spelare, Haugan, Fritzson och Sonko Sundberg, medan Elfsborg har Per Frick och Simon Strand på botbänken. Strand har faktiskt dragit på sig tre röda kort redan. Elfsborg har bara förlorat en match i Allsvenskan på hela säsongen och lever mycket på Jesper Karlssons briljans. Mot Hammarby (2-2) blev det ännu ett mål från Karlsson som leder skytteligan på nio mål. Här blir dock boråsarna övervärderade. Trots att Östersund har tre spelare avstängda är det ett lag som förtjänar respekt. De rödsvarta trillar boll på ett småtrevligt sätt och lirare som Perry och Ssewankambo håller hög klass. ÖFK har tagit fyra poäng på sina tre senaste besök till denna arena och ska inte räknas bort. Alla tecken där tvåan är en kupongrensare av rang!

4. Malmö FF – Falkenberg 1

Malmö FF har gjort sig av med Guillermo Molins och Tim Prica under de senaste veckorna men har ändå seriens kanske bredaste trupp. I senaste fajten mot Mjällby (2-2) saknades både Kiese Thelin och Toivonen i anfallet. Den duon lär vara tillbaka nu och då är de himmelsblå tunga att möta. Falkenberg stod för en bra insats mot AIK och förtjänade mer än den poäng de tog. Lånet från Häcken, Gustaf Nilsson, såg intressant ut och kommer göra mycket nytta för hallänningarna. FFF kommer göra det svårt för MFF här också, men visst är ettan väldigt trolig.

5. Varberg – Örebro 1

Örebro är väldigt ojämna i prestationerna. Efter 1-2-förlusten borta mot Malmö, där ÖSK stundtals var riktigt bra, föll närkingarna hemma mot Djurgården med klara 0-3. Då var de vitsvarta direkt svaga. Varberg har inte vunnit en match sedan den 16:e juli och föll dessutom när dessa två lag möttes på Behrn Arena tidigare under säsongen. Nu är det dock naturgräs som gäller och de grönsvarta har ett spännande lag, inte minst sedan Junes Barny kom till klubben. Knapp fördel hemmalaget på Påskbergsvallen.

6. Jönköpings Södra – Västerås 2

Västerås har haft en ganska knölig sommar och befinner sig på den undre halvan i Superettan. Kvalitén i truppen är dock odiskutabel. Amerikanen Span är dödlig framför mål och Safari är i sina bästa stunder en av seriens bättre anfallare. Mot Umeå satte Emil Skogh dit en frispark och det är en annan pjäs som har mer att ge än vad han visat under säsongsinledningen. Jönköpings Södra hade svårt att komma till i 0-2-förlusten mot Örgryte och blir brutalt överstreckade här. Allt värde finns till höger och då är det därifrån vi ska strecka.

7. Trelleborg – AFC Eskilstuna 2

Trelleborg tog sin andra raka trepoängare när de kunde vända och vinna borta mot Norrby. Fatawu gjorde mål igen och både Hallberg och Söderqvist stod för bra insatser. Laget från palmstaden har ett stabilt lag på pappret, men mycket mer än så är det inte. Skåningarna ska definitivt inte streckas över 70 procent mot något motstånd i serien. AFC har haft stora problem under sommaren, framförallt på resande fot, och är jumbo. Insatsen mot Akropolis (1-2) var dock förbättrad och kan Melkemichel bygga vidare på den prestationen ska jumbon kunna klättra i tabellen. Skrällchans på Vångavallen, den lågt streckade tvåan är ett måste på alla kuponger.

Till Europatipset

8. Rosengård – Kopparbergs/Göteborg 2

Det svänger om Rosengård. 9-1 mot Uppsala följdes med 7-1 mot topplaget Linköping. Otroliga siffror. I den senaste omgången mot Djurgården såg dock skåningarna trubbiga ut och 0-0 där var en klar missräkning. Därmed skiljer det nu tre poäng upp till serieledarna Kopparbergs/Göteborg, ett lag som står för motståndet under söndagen. Kopparberg satsar hårt på guldet denna säsong och har klass i varje lagdel. Stina Blackstenius har börjat hitta målet i sin nya klubb och tillsammans med Pauline Hammarlund och Rebecka Blomqvist bildar hon en minst sagt svårstoppad trio. Göteborgarna torskar inte detta. Strecka från höger.

9. St. Johnstone – Hibernian 2

Hibernian nollades för första gången under säsongen i hemmamatchen mot Motherwell. 0-0 slutade det då och det var siffror som de grönvita ska vara nöjda med. Något enklare motstånd nu och då ska anfallarna Nisbet och Doidge återigen kunna spräcka nollan. St. Johnstone förlorade hemma mot Hibs med hela 1-4 i fjol och torskade just här mot Aberdeen så sent som i torsdags. Kort vila för värdarna således som  grunden inte håller samma klass som bortalaget från Edinburgh. Utgå från tvåan.

10. Kalmar FF – Mjällby 1

Kalmar stod för en direkt dålig insats borta mot Östersund där smålänningarna förlorade med 0-2. Därmed är KFF näst sist inför den 17:e omgången. Truppen ser dock något bättre ut med nyförvärven Israelsson och Bergqvist och dessutom tar en spelare som Isak Jansson stora kliv hela tiden. Den vindsnabbe 18-åringen har mycket att ge till Bergstrands lagbygge. Mjällby har gjort det väldigt bra inledningsvis, men bortaspelet har lämnat mer att önska. På Guldfågeln får Marcus Lantz mannar slå ur underläge. Ettan singlas.

11. IFK Norrköping – Häcken 1

Häcken besegrade IFK Norrköping hemma på Bravida Arena för några veckor sedan i en match där Filip Dagerstål blev utvisad. Läge för revansch nu för östgötarna som normalt sett är svårspelade i hemstaden. Här har inte Peking torskat mot Häcken sedan 2012 och då alla kanoner med Thern, Haksabanovic och Nyman i spetsen är tillgängliga för spel blir de vitblåa svåra att rå på. Häcken har fått igång Alexander Söderlund på topp och det är viktigt för Andreas Alms lag som behöver tyngd längst fram. Med Leo Bengtsson och Ahmed Yasin bredvid sig kommer även göteborgarna hota. En underhållande match att vänta där vi lär få se en del mål. Då passar gaffeln (etta-tvåa) utmärkt. 

12. Akropolis – Degerfors 2

Akropolis har imponerat stort under sommaren och hänger med i toppen av Superettan. Insatsen senast mot AFC var dock något sämre och där hade stockholmarna en hel del tur som löste en 2-1-seger. Nu skruvas nivån på motståndet upp flera snäpp när Degerfors kommer på besök. Värmlänningarna spelar en fantastiskt fin fotboll och leder serien klart. Johan Bertilsson är bäst i serien och bredvid honom finns alternativ som Edvardsen, Dahlström, Astvald och Ayaz. Akropolis klarar inte av att stoppa DIF:s frammarsch. Tvåan spikas.

13. Brage – Dalkurd X

Även om Dalkurd har lämnat Borlänge och numer huserar i Uppsala är det två stora rivaler som möts på Domnarvsvallen. Brage var ytterst nära att ta sig upp till Allsvenskan i fjol men föll i kvalet mot Kalmar. Den säsongen vann Brage båda mötena mot Dalkurd med 3-1. Nu visar dock värdarna ganska svag form och 2-4 mot Öster var inget styrkebesked direkt. Dalkurd spelade oavgjort mot Halmstad förra veckan och i matchen innan dess var de ytterst nära poäng borta mot Jönköpings Södra. Cissoko och Sejdiu löser minst en balja här. Supervärde till höger och då är X2 av högsta prioritet.

Till Europatipset

Bästa spiken! – Degerfors

Degerfors rusar mot Allsvenskan och kör över Akropolis av bara farten. En tvåa runt 60-strecket är bara att spika av.

Kupongens luring! – Östersund

Östersund fortsätter att plocka poäng och en spelare som Perry ser ruggigt svårfångad ut. Elfsborg gör det fortsatt väldigt bra men övervärderas rejält. Den lågt streckade tvåan är ett måste.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. PSG – B.München 2
  2. AIK – Helsingborg 1x
  3. Elfsborg – Östersund x2
  4. Malmö FF – Falkenberg 1
  5. Varberg – Örebro 1x
  6. Jönköping – Västerås x2
  7. Trelleborg – AFC Eskils. x2
  8. Rosengård – Kopp/Göteb. 2
  9. St. Johnst. – Hibernian 2
  10. Kalmar FF – Mjällby 1
  11. Norrköping – Häcken 12
  12. Akropolis – Degerfors 2
  13. Brage – Dalkurd x2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. PSG – B.München 2
  2. AIK – Helsingborg 1x
  3. Elfsborg – Östersund 1×2
  4. Malmö FF – Falkenberg 1x
  5. Varberg – Örebro 1×2
  6. Jönköping – Västerås 1×2
  7. Trelleborg – AFC Eskils. x2
  8. Rosengård – Kopp/Göteb. 2
  9. St. Johnst. – Hibernian 2
  10. Kalmar FF – Mjällby 1
  11. Norrköping – Häcken 12
  12. Akropolis – Degerfors 2
  13. Brage – Dalkurd 1×2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 22 augusti, 2020