Europatipset 26/12 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Janssons frestelse och det understa lagret i Alladin är bara en formalitet, fotbollsälskarnas julklapp levereras på annandagen. Boxing Day är helig och denna gång är extra härlig med tanke på att Europatipset bjussar på 8 millar i jackpot!

Spelstopp: 15.59

1. Leicester – Liverpool 2

King Power Stadium öppnar upp torsdagen med seriefinalen i världens bästa liga. Frågan är hur finallik denna drabbning är, hur jämnt det blir i praktiken. Liverpool är nyblivna världsmästare efter att ha slagit brasilianska Flamengo i finalen för VM i klubblag. Leicester har ännu en gång överträffat sig själva och slagit sig in i toppen av Premier League, dock skall sägas att The Foxes verkligen haft maximal utdelning och har tio poäng upp till Pool trots en match mer spelad än serieledarna. Rävarna var chanslösa i helgens möte med Manchester City och lär inte vara något annat när Mané och Salah kommer flygande. Tvåan är klappad och klar!

2. Manchester United – Newcastle 1

Drömmarnas teater är Mardrömmarnas teater för Newcastle. En(!) seger på de senaste 20 årens 20 besök är ingen rolig läsning för Steve Bruce. 15 av fighterna har slutat med seger för Manchester United. Även i närtid är Old Trafford ett fort för de röda djävlarna som bara besegrats en gång här det senaste halvåret. Newcastle har fått på näbben borta mot nykomlingarna Norwich och Aston Villa, då har man knappast någon chans att hävda sig på sin mardrömsarena. Bergetta.

3. Bournemouth – Arsenal 2

Efter Unai Emery kom Fredrik Ljungberg och efter hallänningen kommer nu Mikel Arteta in för att rädda Arsenals sjunkande skepp. Ljungan lämnar över The Gunners till spanjoren med en elfteplats som knappast kan försämras. Londons rödvita lirare har ett svagt försvar men i offensiv riktning finns kvalitet för att nypa en Europaplats i slutändan av säsongen. Bournemouth strider som väntat i den nedre regionen av tabellen. Körsbären har endast vunnit två av nio strider på Vitality Stadium och ska inte kunna stå emot när Arteta släpper ut Aubameyang på grönbete. Tvåa.

4. Chelsea – Southampton 1

Om någon sitter säker på sin tränarstol så är det Frank Lampard. Trots transferförbud har gamle Frankie lyckats föra Chelsea till en position inom toppkvartetten samtidigt som The Blues avancerat i Champions League. Ruggigt starka papper som skapats tack vare ungdomlig entusiasm från Tammy Abraham och Mason Mount. Southampton har Ralph Hasenhüttl vid spakarna och österrikaren får fortsätta slipa på en taktik som ska räcka till nytt kontrakt. I nuläget ligger Hasenhüttls herrar på rätt sida av giljotinen efter tre segrar på de senaste fem fighterna. Danny Ings är i pangform med sju baljor på sina senaste sju framträdanden, rensarkrysset måste få plats!

5. Aston Villa – Norwich 1

Villa Park arrangerar mötet mellan två klubbar som känner varandra väldigt väl. Förra säsongen slutade Norwich etta i The Championship medan Aston Villa slutade femma. Då vann Norwich båda inbördes möten men första mötet i finrummet artade sig på ett helt annat sätt. Det urartade, ur de gröngulas synvinkel. Att torska med 1-5 hemma på Carrow Road mot en nykomlingskollega som dessutom kostar på sig att bränna en straff, det är skamligt. Vad gäller färsk form är den lika illa i båda läger, tabellgrannarna på nedflyttningsplats lär kriga med näbbar och klor denna annandag. Ettan som utgång men var inte blyg med garderingspennan.

6. Crystal Palace – West Ham 2

The Hammers ska försöka hamra ihjäl The Eagles i Londonderbyt hemma hos Roy Hodgson. Sverigevännen Roy stoltserar inte med någon stilig fotboll men Crystal Palace tar säsong efter säsong de pinnar som krävs för en stabil mittenplacering. West Ham har inte varit lika stabila under hösten, vad beträffar spelet på Olympiastadion. Pellegrinis pojkar tillhör den udda skara som plockar desto fler poäng på främmande gräs. Örnarna har 3-3-3 på Selhurst Park medan West Ham har 3-3-3 på resande fot. Ettan tycks övervärderas av svenska folket, högläge att vända på klacken!

7. Everton – Burnley 2

Efter Marco Silvas kompletta misslyckande fick klubbikonen Duncan Ferguson hoppa in till Evertons räddning. Trots att Duncan höll The Toffees obesegrade blev han inte kvar särskilt länge för redan nu kliver silverräven Carlo Ancelotti in i handlingen. Ancelotti har många skruvar att snurra på, Everton har lämnat mycket i övrigt att önska under hösten och endast en av de senaste sju tävlingsmatcherna har slutat med blåklätt firande. Burnley ligger på den övre halvan av Premier League, Chris Wood och Ashley Barnes är två tankar som kan välta vilken julfest som helst. The Clarets har två raka segrar i bagaget och dessutom har gästerna plusstatistik vad gäller de senaste tre säsongernas inbördes möten. När tvåan erbjuder tvärdrag i kuponghögen måste den prioriteras.

8. Sheffield United – Watford X

Sheffields eget United lyckades slå Graham Potters Brighton på bortaplan, det är inte illa pinkat. Vad som är ännu bättre pinkat är att slå Manchester United med 2-0. Det lyckades Watford med trots sin jumboplacering, en äkta knall och en inte helt oförtjänt sådan. Watford är ett minst lika bra lag som Sheffield United i grunden, de 16 poäng som skiljer nu kommer tveklöst vara kraftigt förminskade inom överskådlig framtid. The Hornets höll stången mot The Blades för drygt två månader sedan och har toppchans för detsamma med nyvunnen vind i seglet. Helgardera och gå till trappan.

9. Leeds – Preston X

Vi kliver ner en våning i hierarkin och landar på Elland Road. Marcelo Bielsa sliter sitt argentinska hår just nu, att tappa 3-0 till 3-3 mot Cardiff var en dödssynd och att Leeds dessutom förlorade mot Fulham därefter var en säck salt i demontränarens sår. Preston är ett av lagen som ligger och fiskar bakom toppduon Leeds/West Brom, The Invincibles besegrade nyligen nyss nämnda Fulham och luggade även Bielsa på poäng i säsongens första drabbning. Streckningen har vänstervridits på ett oacceptabelt sätt, X2 måste med om vi ska håva hem jackpotten!

10. Blackburn – Birmingham 1

Det är inte bara Roy Hodgson som coachat HBK och MFF för att nu befinna sig i den brittiska elitfotbollen, detsamma gäller Pep Clotet Ruiz. Den gode Clotet hade inte samma framgång som Roy på svensk mark och inte heller på brittisk. Frågan är hur länge spanjoren stannar i Birmingham om inte skutan vänder, gästerna har tre raka torsk och försvarsspelet hade förmodligen fått Roy att begå harakiri. Blackburn ligger på den övre halvan efter att ha visat upp en solid sida på Ewood Park där bara två besökande föreningar övermannat den blåvita armén inför julveckan. Endast en gång under 2000-talet har Blånäsorna från Birmingham triumferat borta mot Blackburn. Halvgarderingen till vänster kan betraktas som en helgardering.

11. Brentford – Swansea 1

Livet efter Graham Potter har som väntat inte varit någon lek för Swansea. Att The Swans ändå lyckats slå sig in på den övre halvan är imponerande. Storsatsande Brentford låg långt under svanvingarna under första delen av höstsäsongen men därefter har Ponne Jansson och hans vänner stuckit iväg mot toppen som de bin de är. En del i Brentfords starka upphämtning är bedriften borta mot Swansea, 3-0 där lär ha boostat Ponne, Frank och hela hären. Nu kommer värdarna närmast från ett meriterande poängplock borta mot suveräna serieledarna på The Hawthorns. I huvudstaden kan vi med god hand lämna The Bees till sitt öde!

12. Cardiff – Millwall X

Blåfåglar och Lejon ska göra upp i Drakarnas rike under annandagens eftermiddag. Cardiff trivs gott hemma i huvudstaden, endast en torsk på walesiskt gräs lär ge råg i The Bluebirds rygg. Millwall är å andra sidan ett stabilt bortalag som segrade vid sitt besök i Wales för en månad sedan. Då lyckades skarpskytten Jed Wallace sänka Swansea på Liberty Stadium. Därefter har The Lions plockat ytterligare sju av nio möjliga pinnar på resande fot. Två senaste inbördes mellan Cardiff och Millwall har slutat 0-0 på den här arenan. Som om inte det vore nog är dessa tabellgrannar hela The Championships två mest kryssglada gäng. Kupongens bästa spikkryss!

13. Hull – Nottingham 1

Julens sista måltid hämtas från KCOM Stadium i Kingston upon Hull. Här huserar seriens mest produktiva spelare, Jarrod Bowen har hunnit komma upp i 16 fullträffar och fyra framspelningar när The Championship nått halvvägs. Bowens tigrar ligger elva efter 23 rundor och tar nu emot ett av lagen som ligger strax ovanför dem. Nottingham har främst övertygat med sin kompakta defensiv, även om Sheffield Wednesday tilläts pumpa in fyra påsar på City Ground för mindre än två veckor sedan. Formen talar för värdarna som även segrade på City Ground i höstens första uppgörelse mellan dessa föreningar. Med hänsyn till värdet får krysset haka på som en försäkring i Boxing Days sista strid!

Till Europatipset

Bästa spiken!

Man United

Solskjaers trojka är ensamma om att ha plockat poäng mot Liverpool den här hösten, det säger allt om vilket ointaglig borg Old Trafford är.

Kupongens luring!

Burnley

Man kan undra hur djupt Ancelotti har kommit i sin glöggflaska. Gubben yrar om Champions League med Everton som inte är aktuella för annat än max nytt kontrakt. Burnley har sett bättre ut och måste huggas i miljonjakten!

Speltips & spelförslag på 432 rader

  1. Leicester – Liverpool 2
  2. Man United – Newcastle 1
  3. Bournemouth – Arsenal 2
  4. Chelsea – Southampton 1x
  5. Aston Villa – Norwich 12
  6. Crystal P – West Ham 2
  7. Everton – Burnley 1×2
  8. Sheffield U – Watford 1×2
  9. Leeds – Preston 1×2
  10. Blackburn – Birmingham 1x
  11. Brentford – Swansea 1
  12. Cardiff – Millwall x
  13. Hull – Nottingham 1x

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 25 december, 2019