Europatipset 27/9 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

3,5 miljoner i jackpot finns att tampas om under söndagen och det bjuds på en rad som verkligen kan ge ordentligt med flis. Skrällchanser gömmer sig bakom varje hörn och här gäller det att hålla tungan rätt i mun om storkovan ska håvas in. Häng med i vår analys av matcher från Premier League, Serie A, La Liga, Bundesliga och Allsvenskan. Nu kör vi!

Spelstopp: 14:29

Till Europatipset

1. Manchester City – Leicester 1

Manchester City blandade och gav en del i sin premiär mot Wolverhampton. I den första halvleken var de ljusblå ruggigt bra medan de släppte in Wolves i matchen i andra akten. Det blev ändå seger med 3-1 vilket är starkt jobbat på svåra Molineux. Silva, Gündogan och Zinchenko saknas fortfarande men med De Bruyne och Sterling i offensiv riktning kommer Guardiolas armé fortsätta skapa chanser. Leicester är väldigt frejdiga i sitt spel och har dunkat in sju bollar på de två första omgångarna. Vardy, Barnes och Maddison kan absolut störa Aké och Stones i backlinjen. På Etihad har The Foxes dock fyra raka förluster. Trolig etta.

2. Tottenham – Newcastle 2

I norra London är det helt givet att gå emot favoriten. Tottenham besegrade visserligen Southampton med hela 5-2 förra helgen men har sedan dess spelat kval mot Europa League. Mourinho valde då att mönstra en stark elva där Son spelade hela matchen och Kane hoppade in i den andra halvleken. Frågan är hur fräscha hemmabenen egentligen är nu. Newcastle föll tungt hemma mot Brighton och fick då se Saint-Maximin halta av. Fransmannen är tveksam till spel nu men Skatorna kan ändå ställa en slagkraftig elva på benen. Newcastle vann här i fjol och skulle de göra om samma bedrift igen betalar det väldigt bra. Börja med skrällen till höger.

3. West Ham – Wolverhampton 2

West Ham noterades för sin andra raka förlust borta mot Arsenal men det var en match där David Moyes mannar verkligen stod upp bra. Det slutade 2-1 till The Gunners men The Hammers förtjänade minst en poäng. Nu väntar tufft motstånd återigen när Wolverhampton står på andra sidan. Wolves pressade Manchester City hela vägen in i kaklet och ser precis lika stabila ut som förra säsongen. Jiménez har inlett strålande med mål i båda omgångarna som spelats. Podence har lirat fram till dessa baljor och det är en lirare som verkligen sticker ut. Wolves är något vassare i grunden och tvåan är första tecken att rita ned. Här krävs det dock tidiga garderingar.

4. Roma – Juventus 2

Det råder kaos hos Roma. Värvningsstrategin känns väldigt konstig och i premiären mot Hellas Verona kom nästa slag. Diawara var felregistrerad och matchen som slutade 0-0 dömdes istället som en 3-0-seger för Hellas. Anfallsstjärnan Dzeko spelade ingenting då eftersom bosniern såg ut att vara på väg till Juventus. Den affären gick dock i stöpet och nu väntar just Juve. Gästerna är som vanligt stora favoriter till att ta hem titeln och inledde med 3-0 mot Sampdoria där Dejan Kulusevski omedelbart hittade nätet. Det råder större harmoni i Pirlos gäng och tvåan spikas trots överstreckning.

5. Crotone – Milan X

Crotone fick en tuff start på sitt äventyr i Serie A när Genoa körde över nykomlingen med 4-1. Riviere nätade i alla fall och det kommer vara väldigt viktigt för Crotone att fransmannen kan prestera även i Serie A. Tillsammans med Simy bildar han en högintressant anfallsduo. Hos Milan är det såklart Zlatan som är den stora stjärnan men svensken har drabbats av corona och är inte tillgänglig för spel. Rossoneri spelade Europa League-kval i torsdags mot Bodö/Glimt (3-2) där Pioli mönstrade sitt bästa lag. Ett mer utvilat hemmalag ska absolut inte räknas bort. Börja med 1X!

6. Malmö FF – Häcken 1

Det är en otroligt viktig match som väntar på Eleda Stadion under söndagen. Den allsvenska ettan Malmö FF tar emot tvåan Häcken. Inför fajten skiljer det sex poäng mellan lagen men då ska det sägas att MFF har en match mer spelade än Getingarna. Häcken kommer från två raka oavgjorda matcher och har haft problem på resande fot hela säsongen lång. Tre segrar på tio försök är inget vidare. Malmö FF visade klassen när de krossade Lokomotiva Zagreb i kvalet till Europa League under torsdagen. Lasse Nielsen är avstängd nu medan Anders Christiansen fortfarande är tveksam till spel på grund av sin vadskada. I övrigt kan dock Tomasson mönstra sina kanoner och då får Häcken det väldigt svårt. Ettan streckas egentligen för hårt, men garderingarna sparas till andra matcher. Spika ettan.

7. Djurgården – IFK Norrköping 1

Det känns helt klart som att Djurgården stått för en riktigt misslyckad säsong. Samtidigt ska det sägas att Blåränderna bara har tre poäng upp till tredjeplatsen i tabellen med en match mindre spelad än Elfsborg. Under torsdagen spelade DIF kvalmatch mot Cluj på Tele2 och stod då faktiskt för en riktigt bra insats. Tyvärr för stockholmarna blev det förlust med 0-1 men kan de regerande mästarna fortsätta att prestera likadant kommer de avsluta Allsvenskan riktigt bra. IFK Norrköping har bara vunnit två av sina elva senaste seriematcher och det är svårt att se hur Peking ska ta en trea här. Med 1X är vi i hamn.

Till Europatipset

8. Elfsborg – IFK Göteborg 1

IFK Göteborg har bytt tränare men det hjälper föga. Mot Kalmar FF stod de blåvita för en sällsynt usel insats och föll helt rättvist med 1-2. Roland Nilsson har nu fått ytterligare en träningsvecka med laget men frågan är hur mycket han har hunnit förändra på den korta tiden. Elfsborg ska nu säga farväl till Jesper Karlsson som gör sin sista match för klubben innan äventyret i Holland. Elva mål står Karlsson på och han vill garanterat sänka rivalerna IFK innan han lämnar Borås. På konstgräset i textilstaden har Kamraterna bara vunnit en gång på 15 år och det blir svårt igen. Strecka från vänster.

9. Falkenberg – Hammarby X

Glädjen över segern i derbyt mot Varberg blev kortvarig för Falkenberg. Mot Sirius åkte hallänningarna på ännu en förlust och med 16 poäng är de gulklädda kvar som jumbo i Allsvenskan. Eklunds grabbar är i desperat behov av poäng och det är hemma på Falcon Alkoholfria Arena de ska göra det. Hittills har FFF tagit poäng i hälften av sina matcher här. Hammarby följde upp 0-3 mot Lech Poznan med att torska med samma siffror mot AIK. Bajen har inte alls kommit upp i nivå under säsongen och spelade bland annat 1-1 mot Falkenberg tidigare under säsongen. 1X betalar väldigt bra och då är det där streckningen ska börja. 

10. Helsingborg – Östersund 1

Helsingborg har sett riktigt bra ut en längre period och klättrade faktiskt förbi IFK Göteborg i och med segern mot Varberg. HIF har plockat åtta poäng på de fyra senaste omgångarna och en spelare som Anthony van den Hurk ser helt ostoppbar ut. Här är Diskerud avstängd men i övrigt är truppläget bra. Östersund tippades i botten av tabellen inför säsongen men har återigen hittat unga talanger som jämtarna lyckats förädla. De rödsvarta parkerar i mitten av tabellen och har sju raka utan förlust. Här känns det dock som att Helsingborg är det starkare laget och då skåningarna behöver poängen mest är ettan en helt okej spik.

11. Valladolid – Celta Vigo X

Valladolid inledde La Liga med en hemmamatch mot Real Sociedad. Där var det faktiskt den Ronaldo-ägda klubben som låg närmast segern även om det slutade 1-1. Borta mot Betis förra helgen blev det däremot förlust. Det är just hemma på Estadio José Zorrilla de lilavita trivs bäst. Förra säsongen plockade Valladolid poäng i 15 av 19 matcher här. Celta Vigo har plockat fyra poäng på sina två fajter och med det visat att de har mer att ge än under fjolåret då Celta slogs i botten av tabellen. Gästerna är dock fortfarande extremt beroende av Iago Aspas, kan Valladolid bara stoppa den lilla trollkarlen är mycket vunnet. 1X räcker.

12. Barcelona – Villarreal 2

En av kupongens allra mest intressanta tillställningar hittas på Camp Nou där Ronald Koeman och Henrik Larsson ska försöka bygga ett nytt Barcelona efter sommarens misslyckanden. Efter mycket om och men blev Lionel Messi kvar i Katalonien och det är argentinaren som ska leda styrkorna ännu en gång. Hans parhäst Suárez har försvunnit och istället hoppas de blåröda mycket på att Ansu Fati ska ta ytterligare kliv i sin utveckling. Coutinho är en annan spelare som vill visa att han hör hemma i den absoluta toppen. Villarreal har redan hunnit med att spela två ligamatcher och plockat fyra poäng på dessa. Moreno och Alcácer är ett extremt intressant anfallspar och på mittfältet har Coquelin och Parejo (båda i Valencia tidigare) tagit över efter Santi Cazorla. Ett mycket kompetent lag som inte ska vara chanslösa här. Plocka med alla tecken och jobba in bortaskrällen.

13. Freiburg – Wolfsburg 2

Wolfsburg fick slita ganska hårt under torsdagen men kunde till sist besegra Desna med 2-0 i kvalet mot Europa League. Matchen spelades åtminstone på hemmaplan så Vargarna slapp resa. I ligaspelet inledde de grönklädda med 0-0 mot Bayer Leverkusen i en helt jämn tillställning. Arnold och Schlager styrde då mittfältet på ett strålande sätt och den duon lär ta tag i taktpinnen nu också. Freiburg vann sin premiär mot nykomlingarna Stuttgart med 3-2 efter att alla i den fantastiska trojkan Grifo, Petersen och Sallai nätat. Förutom den trion ser dock Freiburg ganska mediokra ut och nu väntar ett betydligt tuffare motstånd. Tvåan singlas.

Till Europatipset

Bästa spiken! – Manchester City

Ettan kommer streckas högt på Etihad men det kan inte hjälpas. På denna kupongen finns det betydligt många bättre skrällchanser på annat håll. Guardiolas grabbar spikas.

Kupongens luring! – Newcastle

Newcastle har vunnit fyra av sina sex senaste bortamatcher mot Tottenham och Spurs bör ha en del trötta ben efter sin utflykt till Nordmakedonien under torsdagen. Tvåan till väldigt låg procent är ett måste på kupongen.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Man City – Leicester 1
  2. Tottenham – Newcastle x2
  3. West Ham – Wolves x2
  4. Roma – Juventus 2
  5. Crotone – Milan 1x
  6. Malmö – Häcken 1
  7. Djurgården – Norrköping 1x
  8. Elfsborg – Göteborg 1
  9. Falkenberg – Hammarby 1x
  10. Helsingborg – Östersund 1
  11. Valladolid – Celta Vigo 1x
  12. Barcelona – Villarreal x2
  13. Freiburg – Wolfsburg 1

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Man City – Leicester 1
  2. Tottenham – Newcastle 1×2
  3. West Ham – Wolves 1×2
  4. Roma – Juventus 2
  5. Crotone – Milan 1×2
  6. Malmö – Häcken 1
  7. Djurgården – Norrköping 1x
  8. Elfsborg – Göteborg 1x
  9. Falkenberg – Hammarby 1x
  10. Helsingborg – Östersund 1
  11. Valladolid – Celta Vigo 1x
  12. Barcelona – Villarreal 1×2
  13. Freiburg – Wolfsburg 2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 25 september, 2020