Europatipset 28/1 – spelförslag, analyser & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Veckan rullar vidare och arbetsdag nummer två kommer med ett Europatips med brittisk dominans. En ligacupseminal, mycket Championship samt lite League One. En nypa italienskt och franskt utgör resten – nu prickar vi 13 rätt!

Spelstopp: 20.44

Till Europatipset

1. Aston Villa – Leicester 1

Returmötet i ligacupens semifinal står för dörren, och utgångsläget gynnar Villa. 1-1 på King Power Stadium gav värdarna lite luft under vingarna, och mot både Brighton (1-1) och Watford (2-1) har det sett bättre ut. Mot The Hornets var det mittbacken Tyrone Mings som fällde avgörandet i 95:e. Och då har nyförvärvet Ally Samatta ännu inte brukats. Ingen Vardy i Leicester, och The Foxes som cupspelade i lördags mot Brentford (1-0) får en ny bortaresa. Wilfred Ndidi är inte redo för 90 minuter, och då kanske Birminghamklubben löser detta. Tyngdpunkten till vänster.

2. Milan – Torino X

Cupspelet fortsätter, men nu i Italien. Kanske hade Torino denna batalj i tankarna, eller så mötte “Il Toro” bara Serie A:s vassaste offensiv; i vilket fall slutade det 0-7 för de mörkröda mot Atalanta. Å andra sidan kan detta innebära en rejäl skärpning i defensiven på San Siro. Att säga att Milan dominerade mot Brescia (1-0) är inte sant, och Donnarumma tvingades till ett par vassa räddningar. Med oavgjort fylls plånboken rejält, och med ettan på det går man tryggt.

3. Monaco – St. Etienne 1

Europa får inte nog av cupen, och denna gång är det lilla Furstendömet Monaco som står i fokus. Just nu är Coupe de France ASM:s andningshål efter att i sextondelen enkelt klarat av Saint Pryve Saint Hilaire. Keitá Baldé (två fullträffar) och Ben Yedder fick ökat självförtroende i 3-1-segern, och undantaget den förra säsongens pinor och plågor brukar de rödvita betvinga St. Etienne på Stade Louis II. Att ta sig till åttondelen var lite svettigt för Les Verts eftersom Paris FC, Ligue 2:s nästjumbo, stretade emot bra. 3-2 skrev slutsiffrorna till, och här får inte bortasvajiga Etienne tipset. Hård etta!

4. Blackburn – QPR 1

Vi släpper cuperna och inriktar oss på The Championship. En orgie i seger och triumf var vad Blackburn fick njuta av borta mot Sheffield Wednesday. Mittfältaren Lewis Holtby gjorde säsongens bästa match med två baljor och en målgivande passning i 5-0-krossen. Är The Rovers på väg att haka på i toppen? 5-9 och noll poäng för QPR på tre resor gnager i bakhuvudet på gästerna knappast kan bli mer av ett mittenlag än vad de redan är. Ettan till 50% spikas med rätta.

5. Brentford – Nottingham 1

Toppmöte i London slår aldrig fel. En klart positiv januari-månad för Brentford fick sig en liten törn efter 0-0 mot Huddersfield. 7-1 på de övriga två kamperna är emellertid viktigare att ha i åtanke, och i Ollie Watkins har The Bees 18 mål på 28 kamper. Londonlaget kan mycket väl spela i Premier League i höst om detta fortsätter. En poäng före värdarna återfinns Nottingham. Malmö FF:s banemän 1979 har tappat viktiga poäng mot Reading två gånger om i januari, och känns på väg nedåt. Skadorna hos värdarna till trots; kör på ettan med full kraft!

6. Cardiff – West Bromwich 1

Wales är nästa destination, och här finns kulor att tjäna. Serieledande West Brom har inte segerjublat i The Championship på över en månad, och 0-1 hemma mot Stoke var direkt pinsamt. Ingen vet riktigt vad som hänt med The Baggies, men skadan på Grady Diangana tvingar fram flera rockader i offensiven och hjälper definitivt inte. Cardiff har tätat luckorna efter fadäsen i början av januari, och i det senaste hemmamötet mot gästerna från Birmingham blev det en 1-0-viktoria. Besökarna kommer inte ur hålet – gå för ettan i förstaläget och plussa på med kryss senare.

7. Leeds – Millwall 1

Det må vara andradivisonen, men ett av England absoluta största hatmöten är det mellan Leeds och Millwall. Ett effektivt Leeds United fick se sig besegrade på Loftus Road (0-1) för tio dagar sedan, och saknar även Kalvin Philips då denna såg rött med ett par minuter kvar. Generellt sett är dock “The Peacocks” så pass hemmastarka att de ska kunna klara av sina bittra rivaler från London. Sakta men säkert har The Lions slipat bort en del av sitt slarv och börjar ha häng på toppen. Den goda formen är emellertid delvis en produkt av mediokert motstånd som Reading, Stoke och Luton. På mitten lämnar Ben Thompson ett hål efter sig som gör att huvudstadslaget med stor sannolikhet får se sig slaget på Elland Road.

8. Reading – Bristol City 1

Starkt av Reading att knipa två pinnar mot Forest på kort tid, och hemmabanan är lite av ett lotteri för The Royals. Sam Baldock kan räkna med en start-tröja efter den sena kvitteringen mot Nottingham och överlag är tongångarna positiva jämfört med i höstas. Möjligtvis är Niclas Eliassons Bristol på gång, men i så fall är signalerna tvetydiga. Vinsterna har kommit, men att vänta till så sent i matcherna är inget jättebra tecken. Marley Watkins vadskada minskar handlingsutrymmet för Lee Johnson, och med detta sagt blir det väljs ettan till spännande 45%!

9. Luton – Derby 1

1-5-7 – Derby på resande fot bara skriker hemlängtan vilket även förklarar den senaste tidens formboost med tre hemmamather på fyra omgångar. Till och med i FA-cupen, mot Northampton från League Two, blev det vara 0-0 för The Rams. Luton kämpar med näbbar och klor för att hålla sig kvar i serien, och lätt blir det inte. Dock har The Town ett hyfsat hemmafacit, och med nytillskottet Peter Kioso, som jagades av flera klubbar, kan värdarna kanske vända uppåt. Ettan och krysset är späckade med utdelning, och tvåan tas med för säkerhets skull.

10. Hull – Huddersfield 2

Två 0-1-förluster i följd för Hull – har tåget uppåt gått för The Tigers? Tydligt är att de skadedrabbade värdarna hackar betänkligt, och utan duktige Jordy de Wijs som styr defensiven sprider sig oron i hela laget. Mållöst mot Brentford var en stor framgång för Huddersfield som stoppade det totala poängtappet och spikade igen efter autostradan bakåt i föregående omgångar. The Terriers är ganska förskonade från skador, och med 3-0 i minnet från i höstas håller vi tummarna för en repris. Att fylla på är ett måste.

11. Wigan – Sheffield Wednesday 1

Den sista kampen från andradivisionen. Den senaste månaden har Wigan visat livstecken där 3-2 borta mot Birmingham var den stora behållningen. Bristol och Swansea kan vara svåra att rå på, men i den senaste bataljen mot gästande Sheffield segrade faktiskt The Tics med 3-2. Usel form på Wednesday när seriespelet bara gett tre poäng av femton möjliga den senaste månaden. Uppflyttningskandidaten sjunker stadigt och kommer troligtvis se Sam Hutchinson ta avstängde Massimo Luongos plats på mitten vilket får ses som en försvagning. Bra statistik för The Owls på Wigan, men nu blir det jobbigt. För att maximera pengaflödet kommer tecknen indansande från vänster.

12. Lincoln – Portsmouth 1

Ett bungy-jump ner till League One ger variation. Det blev inga poäng i Ipswich för Lincoln (0-1), men har man seriens högsta vinstprocent i hemmamatcherna gråter ingen på Sincil Bank Stadium blod för det. Mittfältaren Michael Bostwick är fortsatt borta, men The Imps har klarat sig bra utan honom tidigare. Portsmouth följer hemmalagets trend att köra över det mesta inför sina egna fans, medan resorna innebär stora svårigheter för Pompey. Besökarna är överstreckade, och då skippas tvåan.

13. Rotherham – Ipswich 1

Seriefinalen i League Two spelas på New York Stadium (som inte ligger i Amerika) och tvåan Rotherham är favoriter. Surt att åka på stryk av Peterborough (1-2), men 49 baljor på 27 omgångar går inte snacka bort. Målen är uppdelade på många spelare högt upp i banan med Michael Smith och Freddie Ladapo för att nämna några. The Tractor Boys toppar inför omgången serien, men besökarna har bara kammat hem en trea på de sex senaste försöken. Slamdunka in ettan!

Till Europatipset

Bästa spiken!

Monaco – Monaco har här en chans till omstart, med St. Etienne som ett utmärkt motstånd då problemen Les Verts tampas med är värre. Gasen i botten, ASM!

Kupongens luring!

Huddersfield – 0-0 på Brentford sågs som en seger för Huddersfield, och är möjligtvis avstampet för en stigande formkurva. Hull kommer till bataljen som ett stukat lag där en måltorka kan vara annalkande. Ryt ifrån, terriers!

Speltips & spelförslag på 128 rader

  1. Aston Villa – Leicester 1x
  2. Milan – Torino 1x
  3. Monaco – St. Etienne 1
  4. Blackburn – QPR 1
  5. Brentford – Nottingham 1
  6. Cardiff – West Brom 1x
  7. Leeds – Millwall 1
  8. Reading – Bristol City 1
  9. Luton – Derby 1x
  10. Hull – Huddersfield x2
  11. Wigan – Sheffield W 1x
  12. Lincoln – Portsmouth 1x
  13. Rotherham – Ipswich 1

Speltips & spelförslag på 1296 rader

  1. Aston Villa – Leicester 1x
  2. Milan – Torino 1x
  3. Monaco – St. Etienne 1
  4. Blackburn – QPR 1
  5. Brentford – Nottingham 1
  6. Cardiff – West Brom 1x
  7. Leeds – Millwall 1x
  8. Reading – Bristol City 1
  9. Luton – Derby 1×2
  10. Hull – Huddersfield 1×2
  11. Wigan – Sheffield W 1×2
  12. Lincoln – Portsmouth 1×2
  13. Rotherham – Ipswich 1

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 28 januari, 2020