Europatipset 3/9 – analyser, spelförslag & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Höstens första landskamper ska gå av stapeln och hela Europatipset är fyllt av fajter från Nations League. Ungern, Serbien och Spanien är lag som ska kunna göra jobbet till mycket trevlig procent, vilket gör att utdelningen kan skjuta i höjden. En annan sak som är bra utdelningen är denna tvådagarskupong innehåller en jackpot på 3 miljoner kronor. Mot 13!

Spelstopp 20:44

Till Europatipset

1. Tyskland – Spanien 2

Spanien satsar på flera unga spelare till denna samling där blott 17-årige Ansu Fati sticker ut. Med sina prestationer i Barcelona ska han dock vara redo för denna uppgiften. Även Citys tonåring Eric Garcia finns med. Det är dock mittfältet som är lagets starkaste lagdel där Rodri, Busquets, Thiago och Fabián alla är extremt passningsskickliga. Tyskland ser något tunna ut defensivt där Rüdiger och Ginter är de försvarare med flest landskamper i bagaget. Dessutom är varken Neuer och ter Stegen med. Bernd Lenbo har varit trea innan men har inte spelat match på länge på grund av sin knäskada. Det finns luckor i detta försvar som Spanien ska kunna utnyttja. Utgå från värdet till höger.

2. Ryssland – Serbien 2

Ryssland kom som bekant efter Sverige i förra upplagan av Nations League och är därmed kvar i andradivisionen. Där har de en tuff grupp mot Serbien, Ungern och Turkiet. Ryssland förlitar sig fortfarande mycket på Dzyubas styrka längst fram men saknar en del kreativitet här då Golovin, Akhmetov och Cheryshev alla saknas. Serbien är ojämna vilket de visade i EM-kvalet då de bland annat åkte på en 0-5-smäll borta mot Ukraina. I det kvalet kom serberna trea men hoppet om EM är ändå inte över. Då de vann sin Nations League-grupp senast det begav sig ska de spela playoff mot Norge i oktober. Serberna behöver spela ihop sitt lag tills dess och lär starta med Mitrovic, Ljajic, Kostic och de andra kanonerna. Då ska de ha god chans att knäppa Ryssland på näsan. Skrälltvåan är av högsta prioritet.

3. Finland – Wales 2

Det är härligt att vara finsk fotbollssupporter för tillfället. De blåvita kom tvåa i sin EM-kvalgrupp bakom Italien och har därmed kvalificerat sig för sitt första stora mästerskap genom tiderna. Av bara farten vann Berguvarna gruppen i Nations League före länder som Ungern och Grekland. Finnarna får dock slå ur underläge här. Teemu Pukki har slutat göra mål i klubblaget och till denna match har de nordamerikanska proffsen Lod, Lappalainen och Raitala inte anslutit. Framförallt den förstnämnda är oerhört viktig. Wales får klara sig utan Ramsey och Brooks men har unga stjärnor som James och Wilson att komplettera Bale i offensiven. Strecka från höger.

4. Bulgarien – Irland 2

Bulgarien är en fotbollsnation som inte mår speciellt bra för tillfället. De kom fyra i EM-kvalet, mil från lag som Tjeckien och Kosovo, samt hamnade efter Norge i Nations League. Ivelin Popov har nu tackat för sig vilket gör att det nu faktiskt inte finns en enda spelare i truppen som gjort fler än tre landslagsmål. Det säger det mesta om kvalitén. Irland brukar inte trivas utanför den gröna ön, de har faktiskt bara vunnit en bortamatch sedan oktober 2017 och det var med 1-0 mot Gibraltar. Är det någon den usla sviten ska brytas är det mot ett lag som Bulgarien. Truppen är stark, inte minst försvarslinjen där Sheffield United-duon Stevens och Egan får sällskap av Doherty och Coleman. Irland är bättre och tvåan spikas trots hård streckning.

5. Turkiet – Ungern 2

Turkiet stod för ett imponerande EM-kval där de slutade före Island på andraplatsen. Bland annat besegrade de Frankrike hemma i Konya då. I Nations League gick det sämre, där förlorade turkarna båda sina hemmamatcher mot Sverige och Ryssland. Nu bjuder de rödklädda in Ungern till match i Sivas och hemmalaget streckas upp som om de vore ett världslag. Riktigt så är det dock inte, speciellt inte när kaptenen Emre Belözoglu saknas. Defensivt ser det bra ut med Söyüncü och Demiral som mittbackar, men offensiven är trubbig. Ungern har inte jämnheten för att hålla hela vägen i ett långt kval, men höjden finns där vilket de visade när Kroatien slogs tillbaka i EM-kvalet. Här ska ungrarna absolut inte vara chanslösa. Plocka med alla tecken där tvåan rensar riktigt fint.

6. Ukraina – Schweiz 1

Två ruggigt intressanta fotbollsnationer ska göra upp i Lviv. Schweiz har gått från klarhet till klarhet sedan Sverige slog ut alpnationen i VM 2018. De gick hela vägen till finalspelet i Nations League och vann sedan sin kvalgrupp före Danmark och Irland. Mehmedi, Freuler, Schär och Zakaria saknas i truppen nu och det är tunga avbräck. Ukraina har i stort sett med bästa möjliga laget och då är det ett väldigt talangfullt gäng där många spelare plockas från Europa League-semifinalisterna Shakhtar Donetsk. Hemma är de blågula urstarka vilket visades i kvalspelet när Portugal och Serbien fick åka hem tomhänta. Det får också Schweiz göra. Spännande spiketta.

7. Moldavien – Kosovo 2

Moldavien har inte gjort någon glad på senare år. I EM-kvalet slutade de sist i sin grupp, en poäng bakom Andorra, efter nio förluster på tio matcher. Moldavien har inte vunnit en tävlingsmatch, mot annat motstånd än San Marino och Andorra, sedan 2013! Fortsatt är det Beneventos Ionita som ska göra det för moldaverna. Kosovo har gått framåt rejält på senare år och har storstjärnor som Milot Rashica och Valon Berisha i truppen, samt svenskbekantingarna Fidan Aliti och Arbër Zeneli. Det är inget snack om att Kosovo är ett bättre lag i grunden, men då tvåan streckas en bit över 70 procent är det värt att ta med krysset om plånboken tillåter.

Till Europatipset

8. Slovenien – Grekland 1

Europamästarna från 2004, Grekland, har hamnat efter en nation som Finland i både senaste EM-kvalet som i förra upplagan av Nations League. Det säger det mesta om statusen på laget. Sokratis, Manolas och Torosidis är inte med i denna trippen utan istället förlitar sig de blåvita på Stafylidis och Liverpool-förvärvet Tsimikas i de bakre leden. Slovenien saknar Beric, Verbic och sin storstjärna Ilicic, men har en ny kelgris på topp i snabba Sporar. Med Kurtic och Zajc känns även mittfältet intressant och allra längst bak hittas en av världens bästa målvakter i Oblak. På hemmaplan ska Slovenien hållas högt. Ettan spikas.

9. Italien – Bosnien 1

Italien och Bosnien är två lag som faktiskt var i samma kvalgrupp mot EM. Där vann Gli Azzurri båda mötena, även om det ska sägas att resultatet hemma i Italien blev 2-1 efter två hemmamål i den andra halvleken. Dzeko gjorde Bosniens mål då och Roma-anfallaren är såklart gästernas stora hopp, speciellt sedan Pjanic dragit sig ur. I Italien är alla stora kanoner med. Faktiskt så är nästan alla italienska fotbollsspelare överhuvudtaget med. Mancini har galet nog tagit ut en trupp med 37 spelare! Visst ska Italien vara favoriter hemma i Florens, men frågan är hur jättetruppen påverkat. Finns det kräm i börsen är det absolut läge att gardera ettan som är uppe kring 90 procent och snurrar.

10. Nederländerna – Polen 1

Lewandowski har fått semester efter att ha fört sitt Bayern München till Champions League-titeln. Välförtjänt får sägas, anfallaren vann skytteligan i Bundesliga, Tyska Cupen och Champions League den gångna säsongen. Givetvis saknas han oerhört mycket, men Piatek och Milik är två skickliga strikers som är tunga att möta. Nederländerna har gått framåt starkt på senare år efter att ha missat två raka mästerskap och ska såklart hållas som favoriter i Amsterdam. Ettan närmar sig dock 80 procent och då är det läge att gardera, helst med alla tecken.

11. Norge – Österrike 2

Lars Lagerbäck har fått ordning på Norge som i oktober ska spela en playoff-match mot Serbien. Det är förra upplagan av Nations League som ska avgöras och Norge är två steg från att ta sig till EM. I laget finns spännande spelare som Sander Berge, Joshua King och Alexander Sörloth. Den stora stjärnan är dock Erling Haaland som varit helt otroligt bra den gångna säsongen. Han och hela Norge stöter på tufft motstånd i form av Österrike som har lirare som Sabitzer, Schlager och Hinteregger i truppen. Ytterst ovisst på förhand och alla tecken är att föredra.

12. Rumänien – Nordirland X

Det förväntas bli jämnt i Rumäniens huvudstad Bukarest när Nordirland kommer på besök. Rumänerna hade ett ganska misslyckat kvalspel mot EM och kom efter både Sverige och Norge. Deac, Stanciu och Maxim är tre rutinerade lirare som har ett stort spel i sig medan Hagi och Puscas är relativt nya i landslaget med mycket att ge. De är dock sällan rumänerna rullar ut något motstånd och här väntar en lurig uppgift. Nordirland är välorganiserade och alltid väldigt farliga på fasta situationer. Det är många spelare från The Championship och League One kryddat med lirare från skotska Premiership. Räkna med att Rumänien har ett skenbart spelövertag medan britterna är nöjda med att backa hem och slå långt. Det kan räcka. Den överstreckade ettan skippas helt.

13. Slovakien – Tjeckien 2

Tjeckien och Slovakien, de två rivalnationerna, är i samma grupp i Nations League för andra gången i rad. Senast det begav sig vann Tjeckien båda mötena och det är en nation som verkligen är på uppgång. Slavia Prag och Viktoria Plzen har gjort det riktigt bra i Europaspelet på senare år och landslaget tog sig till EM efter ett lyckosamt kval där de blev tvåa i gruppen bakom England. Soucek har stått för en fantastisk sommar för sitt West Ham och är en av många spelare att hålla ögonen på. I Slovakien är det fortfarande Hamsik som regerar men han blir knappast yngre. Här får han och hans lagkamrater slå ur underläge. Tvåan singlas.

Till Europatipset

Bästa spiken! – Ukraina

Ukraina var extremt bra på hemmaplan i EM-kvalet och med flertalet formstarka spelare från Shakhtar Donetsk, som gick långt i Europa League, i truppen får Schweiz se upp. Ettan singlas i Lviv.

Kupongens luring! – Ungern

Szalai och Sallai är ett dugligt anfallspar som lär kunna skapa en del chanser på detta Turkiet. En tvåa under tio procent är ett måste i Sivas.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Tyskland – Spanien x2
  2. Ryssland – Serbien x2
  3. Finland – Wales x2
  4. Bulgarien – Irland 2
  5. Turkiet – Ungern x2
  6. Ukraina – Schweiz 1
  7. Moldavien – Kosovo 2
  8. Slovenien – Grekland 1
  9. Italien – Bosnien 1x
  10. Nederländerna – Polen 1x
  11. Norge – Österrike 12
  12. Rumänien – Nordirland X
  13. Slovakien – Tjeckien 2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Tyskland – Spanien x2
  2. Ryssland – Serbien x2
  3. Finland – Wales x2
  4. Bulgarien – Irland 2
  5. Turkiet – Ungern 1×2
  6. Ukraina – Schweiz 1
  7. Moldavien – Kosovo 2
  8. Slovenien – Grekland 1
  9. Italien – Bosnien 1×2
  10. Nederländerna – Polen 1×2
  11. Norge – Österrike 1×2
  12. Rumänien – Nordirland x2
  13. Slovakien – Tjeckien 2

Till Europatipset

Till Topptipset

Skribent: Mathias

Skriven den 2 september, 2020