Europatipset 30/5 – tips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Det är ett trevligt Europatips maj månad avslutas med. Tysk och dansk fotboll kombineras på kupongen som avslutas med två matcher under måndagen och dessutom innefattar en smaskig jackpot på 3,5 miljoner. Flera fina spikdrag och skrällchanser synas. Nu jobbar vi in full pott!

Spelstopp: 15:29

Till Europatipset

1. Bayern München – Fortuna Düsseldorf 1

Joshua Kimmich blev enda målskytt i veckans Der Klassiker efter ett vackert lobbmål. Den baljan säkrade mer eller mindre åttonde raka titeln för Bayern som nu har sju poäng ner till Dortmund. Här kommer Uwe Röslers Fortuna Düsseldorf på besök, ett lag som lyft sig sedan den tidigare Malmö-tränaren tog över skeppet, men som alltjämt återfinns på kvalplats. Fortuna kan mycket väl lösa kontraktet men på Allianz Arena blir det naturligtvis inga poäng. Banketta!

2. Hertha Berlin – Augsburg 1

Hertha Berlins ledning gjorde onekligen rätt när de ersatte Jürgen Klinsmann med Bruno Labbadia på tränarposten. Sju poäng på tre matcher är facit under Labbadia där Hertha tryckt in inte mindre än nio mål. 2-2 borta mot Leipzig i veckan var ännu ett styrkebesked. Augsburg var i sin tur inblandade i ett riktigt sömnpiller mot jumbon Paderborn som slutade 0-0. Jeffrey Gouweleeuw är avstängd här men däremot närmar sig Alfred Finnbogason en bejublad comeback. Gästerna från Bayern bör hur som helst få det tufft mot ett formtoppat Hertha. Trolig etta.

3. Schalke – Werder Bremen 2

Schalke är utan tvekan Bundesligas sämsta lag just nu. Gelsenkirchen-klubben hade fyra poäng på sju matcher innan uppehållet, statistik som är bra jämfört med hur det sett ut sedan återstarten. Tre raka förluster och nio insläppta har det blivit för de blåklädda som ser Europabiljetten flyga all världens väg. Detta borde vara sista chansen för David Wagner om han vill ha kvar sitt jobb. Nästjumbon Werder Bremen väntar på Veltins-Arena men faktum är att de grönvita lyft sig på slutet. Vinsten mot Freiburg följdes upp med 0-0 mot topplaget Mönchengladbach där Werder låg närmast segern. Tvåan lockar klart mest.

4. Wolfsburg – Eintracht Frankfurt 2

Eintracht Frankfurt stod för sin bästa prestation på länge när de hade lekstuga mot Freiburg i tisdags. Trots det fick “Örnarna” nöja sig med 3-3 efter att återigen alldeles för lätta mål släppts in. Kan Adi Hütters mannar fortsätta på inslagen väg kommer de dock avancera i tabellen. Ilsanker och Paciencia saknas här men gästerna ska likväl kunna stå upp mot ett Wolfsburg som blir hypat efter veckans 4-1-seger mot Leverkusen. “Vargarna” stod där för en lysande prestation men några 60 procent på ettan är inte befogat mot ett på pappret jämnstarkt Eintracht. X2 i utgång.

5. Mainz – Hoffenheim 2

Mainz hade ett guldläge att skaffa sig lite andrum till bottenstriden när de fick spela med en man mer i en dryg halvlek mot Union Berlin. Robin Quaison och company kunde dock inte utnyttja överläget utan fick nöja sig med en pinne i huvudstaden. Det gör att det nu bara skiljer just en poäng till Düsseldorf på kvalplats. Hoffenheim tog första trepoängaren på nästan fyra månader när Köln lades på rygg. Österrikaren Christoph Baumgartner blev stor matchvinnare med sina två mål och en assist i 3-1-segern. Mittbacken Hübner saknas i denna högst ovissa historia. Många mål är hur som helst ingen vild gissning och då passar gaffeln (etta-tvåa) utmärkt.

6. Mönchengladbach – Union Berlin X

Två lag som har en svag vecka bakom sig gör upp på Borussia-Park. Mönchengladbach föll i toppmötet mot Leverkusen och fick bara med sig en pinne mot nästjumbon Werder Bremen i veckan. Union hade inget roligt derby mot Hertha (0-4) men stred tappert och löste en pinne mot Mainz trots Andrich utvisning i den första halvleken. Mittfältaren är avstängd här. Helt ska ändå inte nykomlingarna från huvudstaden räknas bort mot ett Gladbach som inte sett lika bra ut som innan uppehållet. Den hårda streckningen på ettan bjuder in till garderingar. Helst alla tecken.

7. Paderborn – Dortmund X

Botten mot toppen är det som gäller Benteler-Arena men någon promenad i parken är inte att vänta för Dortmund. 0-1-torsken i Der Klassiker kan mycket väl ha tagit hårt psykiskt på de gulsvarta som här ser ut att få klara sig utan både Håland och Reus. Paderborn har kryssat tre raka matcher och knappast gett upp hoppet om nytt kontrakt. I höstas tog faktiskt de blåsvarta en pinne på Signal Iduna Park. Skrällen ska onekligen inte uteslutas denna söndagsafton även om värdarna saknar avstängda Gjasula. Helgardera!

8. Esbjerg – Aalborg 2

En viktig match stundar på Blue Water Arena när den danska fotbollen är åter. Esbjerg kämpar i botten av Superligan för nytt kontrakt medan Aalborg innehar den sista biljetten till Mästerskapsgruppen dit de sex bästa tar sig. Även om det är en omstart är det också onekligen så att Aalborg är det snäppet bättre laget här. En avstängning på Tom van Weert samt skadekänningar på bästa målskytten Lucas Andersen stör, men AaB ska likväl ses med toppchans. Esbjerg saknar nämligen i sin tur viktiga finnen Kauko. Håller sig tvåan kring 50-strecket är spiken klart godkänd.

9. Dynamo Dresden – Stuttgart 2

Dynamo Dresden drabbades av två nya Corona-fall i samband med att den tyska fotbollen var tillbaka och svensklaget har således varit satt i karantän. Nu är det dock redo att åter kliva in i hetluften och det är ett prekärt läge de gulsvarta har med sin jumboposition. Innan uppehållet plockades dock två raka vinster och man ska ha i åtanke att de har tre matcher i handen på övriga lag. Här lär det dock synas att Wahlqvist, Jeremejeff och övriga spelare i hemmalaget är matchotränade. Då blir det såklart tufft mot ett Stuttgart som kommer maximalt boostade in till denna drabbning. De stod nämligen för en magisk vändning i toppmötet mot Hamburg när 0-2 blev till 3-2. Tvåan är ohotad.

10. Hamburg – Wehen X

Tungt, tungt för Hamburg som hade 2-0 mot Stuttgart men tappade i den andra halvleken. Därmed blev “Rödbyxorna” av med den andra direktplatsen till Bundesliga och nu är även kvalplatsen i högsta grad hotad. Här väntar ett motstånd de normalt inte ska ha några problem avfärda, men samtidigt har de fått två dagars kortare vila och Hamburg-spelarna såg inte direkt pigga ut de avslutande 45 minuterna i torsdags. Wehen har en fixstjärna i skytteligatvåan Manuel Schaffler och laget från Wiesbaden kommer kriga till sista blodsdroppen på Volksparkstadion. Att det kan räcka till poäng mot ett ängsligt Hamburg som har allt att förlora ska inte uteslutas. Tillåter plånboken rekommenderas samtliga tecken.

11. Heidenheim – Erzgebirge Aue 1

Heidenheim hänger på i toppen av Zweite Bundesliga och är just nu den största utmanaren till topptrion. Framförallt har hemmaspelet på Voith-Arena varit bra där de rödklädda bara åkt på pumpen två gånger denna säsong. Målskyttet har spökat lite på slutet men bakåt Frank Schmidts lag ett av ligans allra solidaste. Erzgebirge Aue har gjort en finfin säsong efter förutsättningarna men i veckan fick de åka bananbåt när de föll med 1-3 mot Darmstadt. Bortaspelet har genomgående varit bedrövligt under säsongen även om den statistiken i viss mån kan nonchaleras under nuvarande omständigheter. Ettan får ändå betraktas som givet utgångstecken i Baden-Württemberg.

12. Köln – RB Leipzig 2

Måndagsmatch från RheinEnergieStadion där Kölns fina vinterform stagnerat. Nykomlingarna från Nordrhein-Westfalen återfinns alltjämt på en stabil mittenposition men Markus Gisdols gäng har inte fått smaka på segerns sötma sedan Coronas utbrott. Offensivt producerar Köln men Mark Uth har nu missat straff två matcher i följd samtidigt som det läcker defensivt. Sju insläppta på tre matcher håller naturligtvis inte. Leipzig har heller inte gått som tåget men ser spännande ut spelmässigt även om veckans 2-2 mot Hertha var ett steg åt fel håll. Halstenberg är avstängd för gästerna här medan Bornauw saknas hos Köln av samma anledning. Detta bör ligatrean från Östtyskland ta. Tvåan är en gångbar spik.

13. Lyngby – FC Köpenhamn 2

FC Köpenhamn kommer av allt att döma inte försvara sin titel i Danmark. Midtjylland har sprungit ifrån i toppen efter att Ståle Solbakkens lag gått på ett gäng onödiga minor under säsongen. Andraplatsen är däremot inte speciellt hotad vilket sänder vissa orossignaler kring motivationen. Tar FCK ordentligt på detta derby så ska dock Lyngby inte ha en sportmössa. Gästerna må sakna N’Doye och Wind men det är egentligen bara Frederik Gytkjaer hos Lyngby som möjligen skulle platsa i Köpenhamns elva. De vitklädda giganterna från den danska huvudstaden får hela vårt förtroende.

Till Europatipset

Bästa spiken!Stuttgart

Magisk vändning av klassiska Stuttgart i veckan som nu ställs mot ett Dynamo Dresden som inte lirat tävlingsfotboll sedan början av mars. Tvåan är gjuten i betong på Rudolf-Harbig-Stadion.

Kupongens luring!Eintracht Frankfurt

Örnarna från flygplatsstaden var överlägset Freiburg i veckan och kan de bara täta till defensiven har de alla möjligheter att störa ett något överskattat Wolfsburg. Finfin tvåa i bilstaden!

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. B.München – F.Düsseldorf 1
  2. Hertha Berlin – Augsburg 1
  3. Schalke – Werder Bremen x2
  4. Wolfsburg – E.Frankfurt x2
  5. Mainz – Hoffenheim 12
  6. M-gladb. – Union Berlin 1x
  7. Paderborn – Dortmund x2
  8. Esbjerg – Aalborg 2
  9. D.Dresden – Stuttgart 2
  10. Hamburg – Wehen 1x
  11. Heidenheim – Erzgebirge 1x
  12. Köln – RB Leipzig 2
  13. Lyngby – FC Köpenhamn 2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. B.München – F.Düsseldorf 1
  2. Hertha Berlin – Augsburg 1x
  3. Schalke – Werder Bremen x2
  4. Wolfsburg – E.Frankfurt 1×2
  5. Mainz – Hoffenheim 12
  6. M-gladb. – Union Berlin 1×2
  7. Paderborn – Dortmund 1×2
  8. Esbjerg – Aalborg 2
  9. D.Dresden – Stuttgart 2
  10. Hamburg – Wehen 1×2
  11. Heidenheim – Erzgebirge 1x
  12. Köln – RB Leipzig 2
  13. Lyngby – FC Köpenhamn 2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 29 maj, 2020