Europatipset 4/3 – tips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Cupmatcherna dominerar Europatipset med flera engelska, italienska, franska, tyska och nederländska giganter i farten. Även Spanien och Österrike är representerade, och sedan har vi en rad skotska ligakamper att se fram emot. Greppa 13 rätt direkt!

Spelstopp: 20:44

Till Europatipset

1. Sheffield Wednesday – Manchester City 2

Kupongen startar med dess tyngsta spik i FA-cupen. City tog som bekant sin sjunde ligacuptitel i söndags efter att ha besegrat Aston Villa på Wembley (2-1). Som så många gånger förr var det Sergio Agüero som inledde målskyttet, men trots detta är The Citizens inte beroende av argentinaren. Med en seger på åtta försök sedan Sheffields cupavancemang mot QPR ser The Owls ganska tillplattade ut. Garry Monk vet att segerchanserna är mikroskopiska, och Steven Fletcher i all ära – här gäller det att hålla nere siffrorna. Fort Knox-tvåa!

2. Tottenham – Norwich 1

José Mourinho upplever sin kanske mörkaste tid i Tottenham då förlusterna i både Europa och Premier League hopas. Motståndet har i sanningens namn varit svårbemästrat, och med de många skadorna (Kane, Lloris, Heung-min Son med flera) är det inte förvånande att det blivit som det blivit mot Leipzig, Chelsea och Wolves. Därmed kan ett cupavancemang mot jumbon Norwich vara precis vad Spurs behöver. 1-0 mot Leicester skänkte gästerna en strimma hopp, men resan till London blir utan Sam Byram, Onel Hernández och Timm Klose. Nej, The Canaries står inför en övermäktig uppgift och får satsa på att rädda sin Premier League-status. Betongetta!

3. Leicester – Birmingham 1

The Foxes ypperliga säsong gör att diverse hattar lyfts för Brendan Rodgers manskap, men nu måste värdarna studsa tillbaka efter en serie poängtapp. FA-cupmötet mot Championship-klubben är en bra möjlighet att genomföra detta. Jamie Vardy kan komma att hoppa in om det krisar, men truppen i sin helhet ska inte ha några problem med att avfärda detta kryssande Birminghamn City. The Blues har ett kännbart avbräck i mittfältaren Jacques Maghoma och får svårt att hålla ihop det mot “Rävarna” som ligger en och halv division ovanför dem själva. En säker hemmavinst blir det nu på King Power Stadium. Spik!

4. Juventus – Milan 2

Matchen mellan Juventus och Milan har skjutits upp.

5. Lyon – PSG 1

Även i grannlandet Frankrike ska det avgöras vilka som tar den ena finalplatsen, och vilket möte det blir! Bägge lagen kommer med två raka segrar, men det är Lyons insatser som imponerar mest. I helgen slogs rivalen St. Etienne med 2-0 efter dubbla kassar av Moussa Dembélé, dock var det 1-0-viktorian mot Juventus ett par dagar dessförinnan som gav störst eko. Tredje raka prestigesegern inför hemmafansen? Åtta mål på två ligakamper är typiskt PSG, men i Champions League blev resan till Dortmund småbitter då tyskarna triumferade med 2-1. Nästa vecka är det retur, och det är inte helt otroligt att Tuchel vilar ett par spelare redan nu. Ettans återbäring lockar fram en streckning från vänster.

6. Mirandés – Real Sociedad 1

Precis som hos de latinska kusinerna Italien och Frankrike är spanska Copa del Rey framme i semi. Det första mötet i Baskien slutade med seger 2-1 för Real Sociedad som sedan dess plockat ytterligare två raka hemmaviktorior. På främmande mattor är “La Real” dock beskedligare. Resan till Kastilien blir inte lätt då Mirandés bara förlorat en hemmakamp under hela säsongen. Mittenlaget i Segunda är ett målglatt gäng där särskilt Matheus Aiás Barrozo sticker ut med sina cupbaljor, och han gjorde det så viktiga bortamålet på Anoeta. En fin skräll med mycket värde. Givetvis fylls det på efter förmåga.

7. Utrecht – Ajax 1

En olycka kommer sällan ensam heter det, och för Ajax är det verkligen fallet. Utslaget av Getafe ur Europa League och två förluster i följd i Eredivisie varav den andra kom i seriefinalen på Johan Cruijff Arena mot AZ Alkmaar (0-2). Storklubben från Amsterdam uppvisar inga direkta tecken på återhämtning, och saknar Ryan Babel. Ligasexan Utrecht gör vad man kan förvänta sig av dem, och särskilt på hemmagräset går det bra; 7-0-4 med bland annat hemmaseger mot PSV (3-0) visar att värdarna inte är att leka med på Stadion Galgenwaard. Hoppa det osannolika krysset och satsa på ett-tvåan!

8. Eintracht Frankfurt – Werder Bremen 1

290 minuter utan att mål framåt för vanligtvis måltokiga Bremen är lika överraskande som det är illa för de grönvita. Kvartsfinalen är på ett sätt en skön paus från de annars så dystra ligaresultaten där nederlagen nu är upp i fem i följd och degraderingen troligtvis blir ett faktum i maj. För Eintracht betydde oavgjort i Österrike ingenting då Die Adler gick vidare i Europa League, och dessutom fick igång André Silva då portugisen satte två baljor i Alperna. Allt pekar på en kross, och då känns det märkligt att inte spika Frankfurt nere i Hessen!

9. Livingston – Celtic 2

Över till skotska Premier League där Celtics hegemoni ser ut att fortsätta. Glasgow-klubben studsade tillbaka från debaclet mot FCK genom att i söndags ta sig till semifinal i cupen. Med sin frispark avgjorde Ryan Christie mötet mot St. Johnstone med tio minuter kvar. Mot inhemska lag sopar de grönvita mattan med alla lag 19 dagar av 20. Livingston är ett starkt hemmalag, och har helt ok statistik mot gästerna i de senaste mötena. Formen är emellertid för svag, och då blir det en banktvåa på Almondvale Stadium!

10. Kilmarnock – Aberdeen 1

“So we meet again, Mr. Bond”. För ungefär tre veckor sedan möttes dessa lag i Kilmarnock i cupspelet, och den gången segrade Aberdeen med uddamålet i förlängningens sista minut. “Killies” inhoppare Connor Johnson blev syndabock då hans självmål avgjorde det hela, men den unge försvararen ska inte lastas. Fyran Aberdeen FC blandar och ger, och kommer från en 2-0-seger mot St. Mirren. Dessförinnan blev det 1-2 mot bottenlaget Ross County så gästerna är svåra att analysera. Ganska jämna odds, men värdarna ger mer för stålarna. Denna gång blir det revansch för de blåvita. Kör på 1X!

11. Motherwell – Ross County 1

The Steelmen, som Motherwell kallas, ligger inför omgången på en tredjeplats bakom Glasgows titaner. Detta trots en trist februarimånad med endast en pinne för The Well. Nu är Chris Long tillbaka från sin avstängning och kan klämma in en eller ett par bollar och få värdarna att lyfta. Formkurvan på Ross County verkar vara stigande, men är man fyra från slutet med två bortatriumfer på 15 försök i ligan är formtopp ett starkt ord. Billy McKay sänkte Aberdeen med sina två mål, men detta blir en svårare nöt att knäcka. 1X på sin höjd.

12. St. Mirren – St. Johnstone 1

Den sista matchen i säckpipornas land är en chans för St. Mirren att försöka hitta tillbaka till det spel som två gånger på en vecka bortaslog Motherwell först i cupen på straffar och sedan 2-1 i serien. Jonathan Obika var särskilt framstående då, och kommer att ger St. Johnstones porösa försvar något att bita i. Två oavgjorda i liagspelen för besökarna, och sedan var “The Saints” ganska nära på att hålla 0-0 i cupen mot Celtic innan ett frisparksmål sköt de blåvita i sank. Blandade resultat över säsongen när gästerna varit på turné – ettan med kryssgardering blir lagom.

13. Red Bull Salzburg – LASK Linz 2

Avslutningen i form av ytterligare en semifinal i en cup är minst sagt passande. Red Bull Salzburg har haft en tuff vecka. Först kom uttåget ur Europa League mot Frankfurt (3-6 totalt) och i måndags blev det 2-3 mot mittenlaget Altach. Hwang Hee-chan satte två bollar och är i gott slag, men det är de defensiva lagkamraterna som behöver gaska upp sig. LASK går som tåget, har avancerat i Europa och leder den österrikiska ligan. Senast lagen möttes vann Linz-klubben med 3-2, och med värde på svartvita är tvåan den givna starten.

Till Europatipset

Bästa spiken!

Man City – Med en trupp som till bredden är fylld av kvalitet är det inte konstigt att The Citizens besegrar det mesta. Wednesday kommer att få det hett om öronen när gästerna går vidare till nästa runda!

Kupongens luring!

Milan – Milanesarna är taggade, och kan lägga all mental kraft på cupen. Juve, utan publiken, hänger löst i Champions League och kan missa Serie A-titeln. Forza Rossineri!

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Sheffield W – Man City 2
  2. Tottenham – Norwich 1
  3. Leicester – Birmingham 1
  4. Juventus – Milan x2
  5. Lyon – PSG 1x
  6. Mirandés – Sociedad 1x
  7. Utrecht – Ajax 12
  8. E.Frankfurt – W.Bremen 1
  9. Livingston – Celtic 2
  10. Kilmarnock – Aberdeen 1x
  11. Motherwell – Ross C 1
  12. St. Mirren – St. Johnst. 1x
  13. Salzburg – LASK Linz x2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Sheffield W – Man City 2
  2. Tottenham – Norwich 1
  3. Leicester – Birmingham 1
  4. Juventus – Milan 1×2
  5. Lyon – PSG 1×2
  6. Mirandés – Sociedad 1×2
  7. Utrecht – Ajax 12
  8. E.Frankfurt – W.Bremen 1
  9. Livingston – Celtic 2
  10. Kilmarnock – Aberdeen 1x
  11. Motherwell – Ross C 1x
  12. St. Mirren – St. Johnst. 1x
  13. Salzburg – LASK Linz 1×2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 4 mars, 2020