Europatipset 5/7 – analyser, tips, & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Formen är i antågande lagom till helgen. Torsdagens Topptips satt fint och utdelningen blev inte så pjåkig heller då Sheffield United gjorde jobbet mot Tottenham. Nu väntar ett smaskigt Europatips med matcher från La Liga, Premier League, Serie A och Allsvenskan där vi försöker fälla giganter som AIK och Inter. Håll i hatten, nu åker vi!

Spelstopp: 14.29

1. Newcastle – West Ham 2

Dessa två lag tog fina vinster i onsdags, framförallt West Ham som lyckades segra hemma mot Chelsea efter att inhopparen Yarmolenko avgjort med ett distinkt mål i slutskedet. Det gör att David Moyes gäng har fått lite andrum i nedflyttningsstriden med tre poäng tillgodo på Aston Villa under strecket. Fler poäng kommer dock krävas och här finns en ypperlig chans, även om Newcastle är inne i sin bästa period för säsongen. Frågan är dock hur stora växlar som ska tas av “Skatornas” seger mot Bournemouth, det var nämligen ett ytterst blekt sydkust-lag som stod för motståndet. Som strecken sitter är X2 den enda vettiga lösningen i denna på förhand öppna tillställning.

2. Liverpool – Aston Villa 1

Det var en rejäl kölhalning Liverpool åkte på i torsdags mot Manchester City. 0-4 i baken slutade det då, men det ska sägas att innan City fick sitt första mål hade Salah två fina lägen där ett av skotten tog klockrent i stolpen. Mål där så hade matchbilden så klart blivit en annan. Nu väntar ett betydligt enklare motstånd då Aston Villa står på andra sidan. The Villains ligger under nedflyttningsstrecket och har inget att hämta på Anfield. Räkna med ett mästarlag som vill visa vart skåpet ska stå.

3. Southampton – Manchester City 2

Det blev alltså en klar seger för Manchester City som innan matchen mot Liverpool stod i en “guard of honour”. Raheem Sterling glänste med två mål (4-0 var visserligen ett självmål, men det var Sterling som var sista City-spelare på bollen) och en fixad straff. Överhuvudtaget såg det ruskigt bra ut offensivt, men bakåt var det lite skakigt i början av matchen. Möjligen något som Danny Ings kan utnyttja. Ings satte dit två bollar i 3-1-segern borta mot Watford och jagar skytteligatiteln. The Saints har ett ganska spännande lag som i sina bästa stunder kan störa även de stora drakarna, även om det ska sägas att hemmaspelet har varit bedrövligt hela säsongen. Tvåan är såklart troligast, men här är det absolut inte fel att få med skrälltecken.

4. AIK – Falkenberg 2

Vart står egentligen AIK anno 2020. Det är inte helt enkelt att svara på den frågan efter den revolution som Rikard Norling håller på med. När markeringsspelet fungerar perfekt leder det till snabb återerövring och kortare väg till mål. Blir en spelare bortspelad öppnar det sig dock rena autostradorna bakåt. Dessutom börjar det skönjas trötthetstecken i det täta matchandet, det är en krävande spelstil Gnaget anammat. Falkenberg har åtta raka torsk mot AIK och har tre raka förluster i seriespelet. Hallänningarna såg dock ganska bra ut i förlustmatchen mot Sirius tidigare i veckan och ska absolut inte räknas bort här. Superskrällen till höger måste med.

5. Elfsborg – Malmö FF 2

Två obesegrade lag ska göra upp på Borås Arena. Elfsborg kryssar vidare och står efter 1-1 mot IFK Norrköping på fyra raka oavgjorda matcher. Ändå ett starkt facit av Jimmy Thelins mannar som haft ett ganska tufft spelschema. Boråsarnas problem är att truppen är tunn och det slits hårt på viktiga pjäser. Raka motsatsen mot Malmö FF som egentligen kan byta ut hela sin startelva utan att det skulle försämra kvalitén märkbart. Med lirare som Christiansen, Kiese Thelin och Rieks är de himmelsblå svårstoppade och trots bortaplan och plastunderlag ska de mesta mästarna vara favoriter. Trolig tvåa.

6. Häcken – Hammarby 2

Två lag som inte fått det att lossna i inledningen av Allsvenskan möts på Bravida Arena. I fjol var Hammarby seriens klart målgladaste lag med sina 75 fullträffar, 2,5 mål i snitt per match alltså. Denna säsong står de grönvita hittills på 1,2 fullträffar per fajt. Det går att säga att serien är ung men det har ändå spelats en sjättedel av Allsvenskan. I torsdags blev det åtminstone vinst mot Varberg och då fick Ludwigson måla. En spännande spelare. Häcken tappade Paulinho till just Hammarby och har ersatt honom med Alexander Söderlund. Varken han eller någon annan lyckades näta borta mot Örebro i en match som slutade 0-0. Häcken såg inget vidare ut då och det är något som fattas för Andreas Alms gäng. Två lag som behöver steppa upp och känslan är att Bajen tar tag i taktpinnen. Tvåan spikas.

7. Sirius – Örebro 1

Örebro såg intressanta ut mot Häcken men gick mållösa av planen för tredje gången på fem matcher. Laget är helt klart intressant med lirare som Besara, Gerzic och Larsson, men varken Mehmeti, Björndahl eller Lahne är några spelare som dunkar in 12-15 mål på en säsong. Där ligger närkingarnas problem. Sirius är däremot seriens näst målgladaste gäng med sina åtta fullträffar. Björnström, Andersson, Sugita och Vecchia ser ruskigt intressanta ut och det är ingen slump att Uppsala-gänget ligger trea efter fem omgångar. Faktum är att Rydströms adepter mycket väl hade kunnat få med sig mer i alla tre matcher de tappat poäng i hittills. Ettan känns bäst på Studenternas.

8. Napoli – Roma 1

Roma roterade en hel del i hemmamötet med Udinese och lämnade till exempel Edin Dzeko på bänken. Då stod Roma för sin sämsta match på mycket länge och föll med 0-2. Dessutom blev Perotti utvisad och är därmed avstängd här. Dzeko lär visserligen komma in igen och visst kan inte Roma vara lika dåliga igen, men mot Napoli får ändå huvudstadslaget slå ur underläge. Gattuso-ledda Napoli har sett ganska bra ut efter uppehållet med vinst i Coppa Italia och två triumfer på tre ligaomgångar. Enda plumpen kom borta mot svåra Atalanta i torsdags (0-2) och det var ändå en match där de ljusblå presterade helt okej. På San Paolo ska hemmalaget hållas högst. Strecka från vänster.

9. Inter – Bologna X

Inter ligger trea i Serie A med nio omgångar kvar att spela och med åtta poäng upp till serieledarna Juventus har de blåsvarta nog inte gett upp hoppet om Scudetton helt och hållet än. Då får de dock inte gå på fler minor som i hemmamötet mot Sassuolo för en och en halv vecka sedan när Inter bara löste en pinne. Bologna är dock inget lag det bara är att köra över. Gästerna såg väldigt bra ut mot Cagliari och borde definitivt fått in ett segermål då. San Siro är heller inget som skrämmer Mihajlovic mannar som faktiskt besegrade Inter här i fjol. Ettan ser ut att överstreckas rejält och då är X2 av högsta prioritet.

10. Cagliari – Atalanta 2

Cagliari må ha tagit sju poäng på sina tre senaste matcher, men insatsen mot Bologna imponerade inte. Laget från Sardinien har en ganska tunn trupp som är väldigt beroende av Rog och Nainggolan på mitten samt Joao Pedro och Simeone på topp. Spelare som bör vara något slitna. Gasperini har fler alternativ i sitt Atalanta, bland annat sat Ilicic på bänken i 90 minuter när de blåsvarta slog tillbaka Napoli med 2-0. Det var faktiskt den nionde raka segern i alla tävlingar för gästerna som gör en helt makalös säsong. Segertåget fortsätter nu. Tvåan spikas.

11. Parma – Fiorentina X

Fiorentina har bara vunnit en av sina tio senaste tävlingsmatcher och skulle nog behöva lite mer poäng för att känna sig säkra på nytt kontrakt. Efter 29 spelade omgångar skiljer det nio poäng ner till Lecce under strecket. Viola får nu klara sig utan avstängda Vlahovic men har ändå ett tillräckligt bra lag för att kunna hota de flesta lag i serien. En spelare som Ribéry kan hitta på lite vad som helst. Parma har sin egen trollgubbe i svenska Dejan Kulusevski som målade mot Verona under onsdagen. Det blev dock förlust med 2-3 för Parma som inte har hållit nollan på sina fyra matcher sedan ligan startade om igen. Ettan ser ut att överstreckas ganska rejält här och då är det ett måste att gå på värdet till höger i första hand.

12. Osasuna – Getafe 1

Getafe stod upp bra i derbyt mot Real Madrid men föll med 0-1 efter ett straffmål med tio minuter kvar att spela. Förlusten där gör att Champions League-tåget är på väg att lämna perrongen och Getafe står kvar. Nu är det bortamatch som gäller och gästerna har bara vunnit en av sina sex senaste på resande fot i alla tävlingar. Osasuna har stått för en storstilad säsong och kommer från tre raka segrar. Ännu en trepoängare här skulle faktiskt göra att gänget från Pamplona börjar utmana om Europaplatserna. Getafe bör ha ödslat mycket kraft mot Real och får svårt här. Strecka från vänster.

13. Villarreal – Barcelona 2

Villarreal har varit fantastiska seda omstarten. Fem segrar och en oavgjord innebär hela säsongens bästa period för de gula ubåtarna som med nio omgångar kvar att spela bara har tre pinnar upp till fyran Sevilla. Gerard Moreno ser giftig ut och har avancerat till tredjeplatsen i skytteligan. Nu ställs dock Villarreal mot ett motstånd de minst sagt haft svårt med en längre tid. Det har faktiskt gått tolv år sedan de gulklädda lyckades knäppa Barcelona på näsan. Gästerna har dessutom en viss Messi som leder skytteligan och tre poäng är ett måste för katalanerna om chansen på ligatiteln fortfarande ska existera. Barca torskar inte denna gången heller, men tvåan får gärna ta sällskap av ett kryss.

Till Europatipset

Bästa spiken!

Liverpool – Klopps gäng har inte mycket att spela för längre men nu vill de rödklädda säkert visa sig från sin bästa sida efter överkörningen i torsdags. Då blir det åka av för Villa.

Kupongens luring!

Falkenberg – AIK såg trötta ut mot IFK Göteborg och det är kort vila tills matchen mot Falkenberg. Gästerna var inte så pjåkiga mot Sirius och ska absolut inte räknas bort på förhand.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Newcastle – West Ham x2
  2. Liverpool – Aston Villa 1
  3. Southamp. – Man City 12
  4. AIK – Falkenberg x2
  5. Elfsborg – Malmö FF 2
  6. Häcken – Hammarby 2
  7. Sirius – Örebro 1
  8. Napoli – Roma 1
  9. Inter – Bologna x2
  10. Cagliari – Atalanta 2
  11. Parma – Fiorentina x2
  12. Osasuna – Getafe 1x
  13. Villarreal – Barcelona x2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Newcastle – West Ham x2
  2. Liverpool – Aston Villa 1
  3. Southamp. – Man City 1×2
  4. AIK – Falkenberg 1×2
  5. Elfsborg – Malmö FF 2
  6. Häcken – Hammarby 2
  7. Sirius – Örebro 1
  8. Napoli – Roma 1x
  9. Inter – Bologna 1×2
  10. Cagliari – Atalanta 2
  11. Parma – Fiorentina 1×2
  12. Osasuna – Getafe 1x
  13. Villarreal – Barcelona x2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 3 juli, 2020