Europatipset 2/6 – analyser, spelförslag & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Dags för ännu ett Europatips och det är en salig blandning vi bjuds på. Ligorna i Danmark, Österrike och Portugal har rullat igång och samsas med fotboll från Tyskland och Tjeckien på kupongen som avslutas under torsdagen. Flera stora favoriter går att urskilja. Faller någon?

Spelstopp: 18:59

Till Europatipset

1. Bröndby – Sönderjyske 2

I Danmark gör Bröndby och Sönderjyske sina första tävlingsmatcher på ungefär tre månader denna tisdag. Vid en seger skulle hemmalaget från Köpenhamn säkra en plats bland topp 6. Något positivt åtminstone för de blågula i vad som varit en jobbig säsong. Vi är vana vid att se Simon Tibblings lag i toppen av tabellen, men faktum är att de endast vunnit hälften av sina 24 ligamatcher. Sönderjyske är klara för nedflyttningsgruppen och har Eggert Jonsson avstängd. Samtidigt är det ett lag som har höjt sig mot Bröndby på senare år. Tre segrar på de fyra senaste inbördes talar sitt tydliga språk. Plocka med så många tecken som möjligt där X2 rensar rejält.

2. Austria Wien – Admira Wacker 1

Möte från Nedflyttningsgruppen i Tipico Bundesliga där dessa lag snarare har siktet inställt på att lösa en Europa League-biljett snarare än att degraderas. Austria Wien har kryssat frekvent genom säsongen men har tyngd i truppen, inte minst genom meriterade trotjänaren Alexander Grünwald. Admira Wacker har varit ett stabilt mittenlag i den österrikiska toppdivisionen flera säsonger. De kan blixtra till och står definitivt inte utan chans i huvudstaden. Ettan först men även den understreckade tvåan bör prioriteras.

3. Pribram – Slavia Prag 2

Botten mot toppen är det som gäller i den tjeckiska högstaligan under tisdagen. Jumbon Pribram grep ett sista litet halmstrå till nytt kontrakt när de i helgen besegrade mittenlaget Sigma Olomouc. Nu väntar dock tuffast möjliga motstånd. Slavia Prag sköljer fram i ligan och har mer eller mindre redan avgjort guldracet. Framförallt imponerar åtta insläppta på 26 omgångar. Flera landslagsspelare finns i truppen även om tappet av Tomás Soucek till West Ham såklart är kännbart. Här ska ändå Slavia normalt enkelt skölja över Pribram vilket också sju raka inbördes vinster vittnar om.

4. Werder Bremen – Eintracht Frankfurt 2

Mycket viktiga poäng ska fördelas på Weserstadion under onsdagskvällen. Werder Bremen såg ut som ett lag för andradivisionen men resultaten efter uppehållet har gett nytt mod i den grönvita spelargruppen. Seger här och Ludwig Augustinsson och company tar sig upp på kvalplats förbi Fortuna. En tuff uppgift väntar dock när ett Eintracht Frankfurt som är på gång kommer på besök. “Örnarna” tog en härlig seger i helgen mot topplaget Wolfsburg där Kamada blev stor matchvinnare med sitt 2-1-mål i slutskedet. Det gör att Eintracht kan andas ut och förmodligen spela ut mot ligans sämsta hemmalag. Tvåan lockar mest men gärna fler tecken.

5. Hannover – Dynamo Dresden 1

Dynamo Dresden såg som väntat matchotränade ut när de åter var i spel i söndags mot Stuttgart. Svensklaget från Östtyskland hade inte mycket att sätta emot där och det allt tyder på att det kommer bli degradering, även om de har tre matcher i handen på lagen ovanför. Hannover föll mot Sandhausen (1-3) även om Guidetti stod för en fin match och blev målskytt. Hemma på HDI-Arena har Die Roten faktiskt bara segrat två gånger denna säsong men här ska de såklart gälla som klara favoriter mot ett svagt Dresden. Utgångsetta som kan säkerställas med krysset för de som har råd.

6. Portimonense – Gil Vicente 1

Portimonense tog klivet upp till Primeira Liga 2017 och har därefter stått för två gedigna säsonger när de slutat i tabellens mittenskikt. Nu är det dock fara på färde för de svartvita som återfinns på en nästjumbo-position efter endast två trepoängare på 24 försök. Med Jackson Martínez och överlag en trupp som är tillräckligt bra för den portugisiska toppdivisionen ska ändå ett nytt kontrakt kunna lösas. Gil Vicente är nykomlingar i finrummet efter att ha fått en kontroversiell fribiljett av förbundet. De har tackat, tagit emot och gjort det riktigt bra men här blir de för betrodda trots att värdarna saknar avstängda duon Pedro Sá och Bruno Costa. Vänd på klacken och lira 1X!

7. Famalicao – Porto X

Famalicao tog Primeira Liga med storm när de forsade fram i inledningen av säsongen. Sedan dess har verkligheten kommit ikapp och resultaten har som väntat inte varit lika bra efter den magiska hösten. Samtidigt har de vitklädda visat klass vid ett par tillfällen, bland annat genom att besegra Sporting strax innan uppehållet. Porto toppar ligan och är i en klass för sig med Benfica. Med Alex Telles och Ivan Marcano på frånvarolistan kan ändå vissa frågor ställas. Några 80 procent är inte befogat på “Drakarna” som bör garderas med övriga tecken illa kvickt. Kupongens bästa skrällchans?

8. Sturm Graz – Wolfsberger 1

Under onsdagen rullar Mästerskapsrundan i Österrike igång där de åtråvärda placeringarna ska fördelas. Wolfsberger norpade en Europa League-biljett i fjol och har chansen att återigen ta sig dit. Efter tappet av succétränaren Gerhard Struber till Barnsley har dock de svartklädda inte riktigt sett lika heta ut. Stor tilltro sätts till skytteligaledaren Shon Weissman som pangat in 22 mål på 21 matcher. Sturm Graz är annars det något mer homogena laget här och kan de stänga ner den israeliska skyttekungen är mycket vunnet. Här är det läge att ta ställning och det görs för ettan som ser ut att bli mest spelvärd.

9. Red Bull Salzburg – Rapid Wien X

De sexfaldigt regerande mästarna, Red Bull Salzburg, såg ut som ett slaget lag före uppehållet när de bara tog fem poäng på lika många Bundesliga-matcher. En stor anledning till det stavas naturligtvis tappen av stjärnorna Håland och Minamino. Trots den skrala poängskörden går “Tjurarna” in som ledare av Mästerskapsgruppen efter att LASK Linz åkt på sex minuspoäng. Nu återstår det att se om de kan försvara den ledning de gratis har fått till skänks. I helgen plockades cupen hem mot skrällgänget Austria Lustenau och att värdarna har en tävlingsmatch i benen är naturligtvis en fördel. Rapid Wien såg dock riktigt bra ut innan uppehållet där de öste in mål. Här blir de väl stora underdogs mot ett Salzburg de spelat jämnt mot två gånger tidigare under säsongen. In med samtliga tecken och jobba in skrällen på Red Bull Arena!

10. Sparta Prag – Teplice 1

Den tjeckiska huvudstaden har sett ett maktskifte det senaste decenniet. Slavia Prag har tagit över tronen och än mer tydligt har det varit denna säsong när Sparta inte alls kommit upp i förväntad nivå. Ett högt kunnande finns med det sagt i truppen vilket inte minst visades i andra halvlek mot Karvina i helgen, 0-1 blev då till 4-1 efter att en formstark David Moberg Karlsson iscensatt vändningen. Nu väntar enkelt motstånd i form av ett skadedrabbat och bortasvagt Teplice. Gästerna läcker bakåt just nu och ska inte ha en suck mot ett Sparta som har bättre spelare på varje position. Slösa inga tecken här, särskilt inte med tanke på att ettan ser ut att bli spelvärd.

11. Marítimo – Vitória Setúbal 1

Marítimo håller till ute på vackra Madeira i Atlanten, ön som är känd för sin magiska gastronomi. Att resa hit har historiskt alltid varit tufft för klubbarna från fastlandet. Föga förvånande har Marítimo också plockat lejonparten av sina poäng hemma på Estádio dos Barreiros. Setúbal vann förvisso här i fjol men det var första viktorian för de grönvita på arenan sedan 2010. Värdet finns till vänster men en förmodat målsnål batalj mellan två matchotränade lag sänder varningsklockor gällande mittentecknet. 1X blir således valet.

12. Benfica – Tondela 1

I den portugisiska huvudstaden är det bara serieseger som gäller för Benfica. “Örnarna” från Lissabon blev dock av med serieledningen till rivalerna Porto efter att ha gått på ett par minor innan uppehållet. Denna torsdag ska det dock väldigt mycket till för att de rödvita ska tappa poäng. Tondela trivs förvisso på resande fot men rent truppmässigt skiljer det mil mellan dessa gäng. Gästerna vann faktiskt här 2018 men det är de enda poäng de plockat på nio försök sedan de tog klivet upp till Primeira Liga 2015. Ettan är, tyvärr, lika trolig som strecken antyder.

13. Guimaraes – Sporting 1

I norra Portugal ska viktiga poäng fördelas under torsdagen. Sporting innehar den sista Europaplatsen men med Bruno Fernandes på förlustkontot och en del svaga resultat känns knappast den positionen säker. Den största utmanaren stavas förmodligen Guimaraes som har en stark trupp och är svårslaget hemma på Estádio D. Afonso Henriques. Även om ingen publik är tillåten här har gästerna från Lissabon historiskt haft det tufft på denna arena. Jämn match att vänta där den skeva streckningen dock gör det enkelt att ta ställning. Finfint värde på ettan gör spiken till vänster högintressant!

Till Europatipset

Bästa spiken!Sparta Prag

Att ett Sparta Prag på uppåtgående ska tappa poäng mot ett för stunden uselt Teplice hemma i huvudstaden känns som utopi. Det är bara att spika Moberg Karlsson och hans lagkamrater på Generali Arena.

Kupongens luring!Famalicao

Nykomlingarna från Vila Nova de Famalicao har visat att de även kan brottas med de portugisiska jättarna när de har sin dag. Porto saknar några viktiga kuggar och huruvida statusen är på stjärnorna som kommer till spel är högst oklar. Kupongens bästa rensare hittas i Portugal!

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Bröndby – Sönderjyske x2
  2. Austria Wien – A.Wacker 12
  3. Pribram – Slavia Prag 2
  4. W.Bremen – E.Frankfurt x2
  5. Hannover – D.Dresden 1
  6. Portimonense – Gil Vicente 1x
  7. Famalicao – Porto x2
  8. Sturm Graz – Wolfsberger 1
  9. Salzburg – Rapid Wien 1x
  10. Sparta Prag – Teplice 1
  11. Marítimo – Vitória Setúbal 1x
  12. Benfica – Tondela 1
  13. Guimaraes – Sporting 1

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Bröndby – Sönderjyske 1×2
  2. Austria Wien – A.Wacker 12
  3. Pribram – Slavia Prag 2
  4. W.Bremen – E.Frankfurt 1×2
  5. Hannover – D.Dresden 1x
  6. Portimonense – Gil Vicente 1x
  7. Famalicao – Porto 1×2
  8. Sturm Graz – Wolfsberger 1
  9. Salzburg – Rapid Wien 1×2
  10. Sparta Prag – Teplice 1
  11. Marítimo – Vitória Setúbal 1x
  12. Benfica – Tondela 1
  13. Guimaraes – Sporting 1

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 1 juni, 2020