Europatipset 6/6 – spelförslag, analyser & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Den svenska nationaldagen bjuder på i huvudsak tysk fotboll där stormötet mellan Leverkusen och Bayern München smäller högst. Inte mindre än åtta matcher hämtas från Bundesliga där flera stora favoriter återfinns. Några av dessa ska förhoppningsvis kunna fällas i jakten på de stora pengarna. Det är vad vi söker!

Spelstopp: 15:29

Till Europatipset

1. Bayer Leverkusen – Bayern München 2

Spännande toppmöte där Bayer Leverkusen är på jakt efter en CL-plats medan Bayern München trummar på mot ytterligare en ligatitel. De mesta mästarna äntrar BayArena med åtta raka vinster i Bundesliga och sanslösa 28 mål på dessa matcher. 5-0 senast mot Fortuna Düsseldorf var faktiskt i underkant. Leverkusen har med det sagt verktygen för att kunna störa giganterna från Bayern. Faktum är att de rödsvarta vunnit de två senaste inbördes och har en Kai Havertz i kanonform. Det råder inga tvivel om att Bayern ska gälla som favoriter, men för de som är på jakt efter storkovan är garderingen med ettan en spännande lösning.

2. Dortmund – Hertha Berlin 1

Dortmund studsade tillbaka med besked efter den tunga förluster i Der Klassiker. Första halvleken mot Paderborn var medioker men efter en utskällning i paus hade de gulklädda lekstuga och segrade med 6-1. Jadon Sancho var där tillbaka med besked när han stod för ett hattrick i Marco Reus frånvaro. Tuffare motstånd här ska dock sägas när ett uppgraderat Hertha väntar på Signal Iduna Park. Gästerna från huvudstaden har tio poäng på fyra matcher sedan Bruno Labbadia tog över rodret där bland annat en pinne fixats borta mot RB Leipzig. Helt går det inte att räkna bort “Den gamla damen”, särskilt inte till denna låga procent, även om ettan såklart är mest trolig.

3. Eintracht Frankfurt – Mainz X

Eintracht Frankfurt låg pyrt till efter en poäng på sex matcher. Bottenstriden är nu ett minne blott efter att den senaste veckan gett två fina bortasegrar. I hängmatchen mot Werder Bremen i onsdags klev nyförvärvet Stefan Ilsanker fram och stod för sina två första mål för “Örnarna”. Adi Hütters gäng tenderar med det sagt att vara ytterst ojämna i sina prestationer. Därför är det svårt att köpa den benhårda streckningen på ettan när ett desperat Mainz gästar Commerzbank-Arena. Robin Quaison och hans lagkamrater må ha haft det tufft och lider av nedflyttningsångest, men här är det enda rätta att utgå från skrällen till höger.

4. Fortuna Düsseldorf – Hoffenheim 1

Uwe Rösler fick som väntat se sitt Fortuna åka på första förlusten sedan februari när Bayern München stod för motståndet den gångna helgen. 0-5 i baken var ord och inga visor men samtidigt är det inte i den typen av matcher poängen ska tas för att bärga kontraktet. Här har vi dock en sådan match när Hoffenheim kommer på besök till mäktiga Merkur Spiel-Arena. Det blåklädda bortalaget kommer förvisso från två raka vinster, men faktum är att de inte sett bra ut sedan i höstas. Fortuna ska kunna brotta till sig minst en pinne med sin Rösler-filosofi och den överstreckade tvåan utesluts således. 1X!

5. RB Leipzig – Paderborn 1

Kupongens bank hittas i östra Tyskland där RB Leipzig hittade tillbaka till vinnarspåret den gångna helgen när Köln betvingades med 4-2. Glädjande ur blågula ögon sett var att Emil Forsberg var tillbaka på det gröna fältets schack efter lång frånvaro. Här väntar en match som bör passa “Tjurarna” utmärkt i form av jumbon Paderborn. De blåsvarta föll ihop som ett korthus i den andra halvleken mot Dortmund (1-6) vilket gör att degraderingen nu är mer eller mindre klar. Känslan är att det kommer bli storförluster för “jojo-klubben” de avslutande fem omgångarna. Slösa inga tecken här. Spika ettan!

6. Boavista – Moreirense 1

2001 skrällde sig Boavista hela vägen till en ligatitel när de slutade en poäng för stadsrivalerna Porto. Sedan dess har det inte gått något vidare för “Pantrarna” även om de nu gör sin sjätte raka säsong i finrummet. Målsnålt har varit signifikant i de svartvitas matcher med färre än två mål per match. Följaktligen åker de inte på speciellt många förluster. Moreirense är desto mer målglada där angolesen Fabio Abreu sticker ut med sina tio fullträffar. På denna arena har dock “Männen från Conego” haft det kämpigt och 1X bör lösa biffen i en förmodat fysisk historia.

7. Werder Bremen – Wolfsburg 2

Bundesligas två grönvita lag gör upp på Weserstadion under söndagseftermiddagen. Werder Bremen spelade här så sent som i onsdags och åkte då på ännu en käftsmäll när det blev 0-3 i baken mot Frankfurt. Fyra poäng på 14 matcher på denna arena är horribelt skrämmande och frågan är hur stor support Augustinsson och hans lagkamrater haft om publik varit tillåten. Wolfsburg krigar för att lösa den sista Europa League-biljetten och mötte också Frankfurt i senaste matchen. Det blev förvisso också förlust för “Vargarna” men det ska sägas att de då var det klart bättre laget. Noterbart är dessutom att de plockat 13 poäng på sina fem senaste resor. Tvåan kan gott lämnas allena i Tysklands elfte största stad.

8. Union Berlin – Schalke X

Union Berlins kontrakt kändes mer eller mindre klart när Corona slog till. Efter en poäng på fyra matcher börjar det ändå osa katt för Sebastian Andersson och company. Framförallt oroar en mängd insläppta mål. Här ställs de dock mot ligans allra sämsta lag för stunden, både poäng- och målmässigt. Schalke gick strålande under hösten men har fallit igenom totalt. Raden utan trepoängare är nu uppe i elva matcher och på dessa har bara tre mål mäktats med i rätt bur. Att McKennie och Serdar saknas här gör knappast saken bättre. Två mediokra lag borgar för ett kryss. Börja där men täck gärna upp med båda flanker i denna ångestfyllda drabbning.

9. Augsburg – Köln 2

Köln tillhör den fem lag stora skara som inte plockat någon trepoängare sedan omstarten. Problemet har varit försvarsspelet då sju mål framåt på dessa fighter är klart godkänt. Drexler och Bornauw är avstängda här samtidigt som Uth saknas på grund av skada men “Getterna” bör likväl ses med god chans mot ett halvdant Augsburg. Värdarnas enda vinst under det nya kalenderåret har kommit mot mediokra Schalke och Werder Bremen. Till rådande streck ser tvåan klart mest intressant ut. Córdoba avgör för Köln!

10. Erzgebirge Aue – Karlsruhe 2

Karlsruhe har gnetat sig upp på en kvalplats från sin tidigare nästjumbo-position efter att ha radat upp fyra raka matcher utan förlust. För att avancera upp på säker mark måste dock trepoängarna börja rulla in. Vassa anfallaren Philipp Hofmann må vara avstängd här men med ett försvar som sett allt tätare ut finns onekligen förutsättningarna till en seger i Sachsen. Erzgebirge Aue ligger i något av ingenmansland och har agerat trubbigt de två senaste omgångarna. Bästa målskytten Dimitrij Nazarov, som kom från just Karlsruhe 2016, satt fast på bänken i 0-3-förlusten mot Heidenheim och lär således vara hungrig här. När ettan streckas upp till 50 procent i en öppen historia är det ändå läge att utgå från X2.

11. Hannover – Heidenheim 2

John Guidetti blev målskytt för andra matchen i följd när han sänkte ett blekt Dynamo Dresden i veckan. Det var egentligen ingen värdemätare för Hannover som i och med vinsten säkrade kontraktet. Här har de således inte nämnvärt mycket att spela för. Det har däremot Heidenheim som jagar avancemang till Bundesliga för första gången i klubbens historia. Frank Schmidts gäng ser ruskigt solida ut där burväktaren Kevin Müller har tre raka nollor bakom sig. Tvåan ser ut att streckas till låga 25 procent. Då är chansspiken högaktuell!

12. Stuttgart – Osnabrück X

Med fem återstående omgångar innehar Stuttgart den andra direktplatsen upp till Bundesliga. De rödvita utmanas dock av både Hamburg och Heidenheim så någon comeback i finrummet är långt ifrån klar. Även om de tyska mästarna från 2007 är ligans bästa hemmalag går de knappast så säkert som tipparna tycks tro denna söndag. Osnabrück må vara nykomlingar men de lilaklädda har blixtrat till ett antal gånger under säsongen. I senaste bortamatchen slogs dåvarande tabellsexan Greuther Fürth tillbaka (2-0) och resan innan plockades poäng mot serieledande Bielefeld (1-1). Bra läge att helgardera så tidigt som möjligt och jobba in skrällen till höger.

13. Rio Ave – Pacos de Ferreira 1

Rio Ave har länge varit ett stabilt lag strax under toppen i Primeira Liga. Så är de grönvita även denna säsong där de är med och krigar om den sista Europabiljetten. Innan uppehållet plockades en urstark pinne borta mot Porto vilket innebar nionde matchen i följd utan förlust. Defensivt är Carlos Carvalhals mannar extremt organiserade och framåt finns den snabbe iraniern Mehdi Taremi att tillgå. Pacos de Ferreira är nykomlingar i högstadivisionen och håller inte i närheten av samma nivå. Än så länge ligger “Bävrarna” på rätt sida nedflyttningsstrecket men frågan är om de inte får se sig passerade av Portimonense när säsongen summeras. Här ska de väga för lätt mot ett starkt Rio Ave. Spiketta!

Till Europatipset

Bästa spiken! – Rio Ave

Den kvalitet grönvita Rio Ave besitter återfinns inte hos Pacos de Ferreira. Det lär återspeglas i norra Portugal, även om detta är dessa lags första match på ett bra tag. Stabil etta på kupongens avslutande match.

Kupongens luring! – Mainz

Två ojämnt presterande lag på Bundesligas nedre halva gör upp på Commerzbank-Arena. Trots det streckas Eintracht Frankfurt till månen. Då är det ett bra läge att gå emot och jobba in ett Mainz i stort poängbehov.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Leverkusen – B.München 2
  2. Dortmund – Hertha Berlin 1x
  3. E.Frankfurt – Mainz x2
  4. F.Düsseldorf – Hoffenheim 1x
  5. RB Leipzig – Paderborn 1
  6. Boavista – Moreirense 1x
  7. W.Bremen – Wolfsburg 2
  8. Union Berlin – Schalke x
  9. Augsburg – Köln x2
  10. Aue – Karlsruhe x2
  11. Hannover – Heidenheim 2
  12. Stuttgart – Osnabrück 1x
  13. Rio Ave – P.Ferreira 1

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Leverkusen – B.München 12
  2. Dortmund – Hertha Berlin 1
  3. E.Frankfurt – Mainz 1×2
  4. F.Düsseldorf – Hoffenheim 1x
  5. RB Leipzig – Paderborn 1
  6. Boavista – Moreirense 1x
  7. W.Bremen – Wolfsburg 2
  8. Union Berlin – Schalke 1×2
  9. Augsburg – Köln x2
  10. Aue – Karlsruhe 1×2
  11. Hannover – Heidenheim 2
  12. Stuttgart – Osnabrück 1×2
  13. Rio Ave – P.Ferreira 1

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 5 juni, 2020