Europatipset 6/9 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Samtliga 13 matcher på Europatipset hämtas från Nations League. Bland annat ska vi titta till ett oerhört intressant möte mellan Nederländerna och Polen. Den matchen går under måndagen tillsammans med fyra andra på kupongen. Återigen är det en riktigt klurig rad som mycket väl kan generera i fin utdelning. Här är vår väg mot 13.

Spelstopp: 17:59

Till Europatipset

1. Schweiz – Tyskland 1

Tyskland var på väg mot en blytung seger mot Spanien i Stuttgart men släppte in 1-1 i matchens absolut sista sekund. Tungt för Jogi Löw och hans mannar som annars skapade ganska mycket chanser. Draxler visade bra form och Werner gladde Chelsea-supportrarna med ett mycket fint mål. Det blev dock en hel del bolltapp när Tyskland försökte spela sig fram från backlinjen, något som hade kunnat bli kostsamt. Schweiz föll borta mot Ukraina men spelmässigt var det ingen dålig prestation från alpnationen. Med lite mer skärpa kan de störa detta Tyskland som saknar fyra-fem ordinarie pjäser. Plocka med alla tecken där ettan rensar fint.

2. Spanien – Ukraina 2

Spanien fick en rejäl självförtroende-boost när de tryckte in 1-1 på övertid mot Tyskland. Luis Enrique gav flera unga spelare chansen och bland annat fick 17-årige Ansu Fati en hel halvlek på plan. Tonåringen hade faktiskt en boll i nät som dömdes bort på grund av ruff från Ramos sida. Annars var det Thiago som var lagets bästa spelare och låg bakom det mesta framåt. Bakåt släppte La Furia Roja till lite väl stora ytor, något som kan kosta här. Ukraina tog en fin trepoängare mot Schweiz efter att Englands-proffsen Yarmolenko och Zinchenko nätat och har ett mycket spännande landslag. En bra dag kan de blågula störa även Spanien. Skrällen till höger lockar extremt mycket, men helst ska helgarderingen åka in.

3. Ungern – Ryssland 2

Ungern tog en mycket meriterande bortaseger mot Turkiet efter att Szoboszlai stod för det snyggaste målet under premiärdagen av Nations League. Tonåringen drog iväg en riktig hästspark när han satte en frispark stolpe in från långt håll. 1-0 till Ungern och på det stora hela en bra insats. Nu ska de dock slå ur underläge. Ryssland är tunga att möta vilket de visade i 3-1-segern mot Serbien. Artem Dzyuba är väldigt svår att hålla i schack, något serbernas försvar inte lyckades med. Den storväxte anfallaren satte dit två baljor i segermatchen. Känslan är att Dzyuba blir för tung även för ungrarnas försvar. Tvåan spikas.

4. Serbien – Turkiet 1

Trots förlusten borta mot Ryssland var det en bra landskamp från Serbiens sida. De hade störst bollinnehav, flest avslut samt flest hörnor. Truppen ser extremt stark ut med stjärnor som Mitrovic, Milinkovic-Savic, Lazovic, Kostic, Ljajic och Djuricic. I Belgrad kommer de bli svårstoppade. Turkiet förlorade hemma mot Ungern och såg faktiskt inte alls speciellt bra ut då. Kommer de ut med samma låga intensitet mot ett lag med Serbiens kvalitéer blir det ännu en förlust. Trolig etta.

5. Irland – Finland X

Finland spelade helt jämnt med Wales i sin första match av Nations League men föll efter ett sent avgörande av Kieffer Moore. Tungt för Berguvarna som i ärlighetens namn inte hade jättemycket chanser framåt. Det blir knappast enklare nu när ännu ett motstånd från de brittiska öarna står på programmet. Irland löste en pinne borta mot Bulgarien vilket får sägas vara en liten missräkning. Mittbacken Shane Duffy kvitterade i den 93:e minuten och det är försvaret som är den klart bästa lagdelen hos de grönklädda. Det lär bli målsnålt i Dublin och då ser krysset riktigt fint ut. Börja där.

6. Slovenien – Moldavien 1

Kupongens allra största favorit hittas i match 6. Slovenien gjorde inte alls någon bra landskamp mot Grekland och ska vara nöjda med att det slutade 0-0. Många av landets största stjärnor saknades då, men Jan Oblak i målet var som tur med. Det ska finnas goda möjligheter till ännu en nolla för Oblak när hans slovener ställs mot Moldavien. Gästerna rankas som en av Europas allra sämsta fotbollsnationer, men lyckades ta en pinne mot Kosovo under torsdagen. Det var dock helt oförtjänt och på bortaplan kommer det bli mycket försvara för besökarna. Ettan ska hållas som väldigt trolig.

7. Kosovo – Grekland X

Spelare som Sokratis, Manolas och Torosidis är inte med i den grekiska truppen. Mot Slovenien var det istället Leganés veteran Siovas som bildade mittbackspar med unga Svarnas från AEK Aten. Det såg väldigt intressant ut. Överhuvudtaget var det ett bra Grekland som förtjänade mer än den poäng de fick borta mot Slovenien. Nu väntar ett liknande motstånd i form av Kosovo. Balkan-nationen hade verkligen hoppats på en trepoängare mot svaga Moldavien men fick nöja sig med 1-1 då. Nu krävs det bättring från Aliti, Zeneli, Rashica och de andra. Det kommer bli en extremt het drabbning då Grekland ännu inte erkänt Kosovo som nation vilket lett till att supportrar till lag från Kosovo bränt grekiska flaggor. Det står mer än bara poäng på spel här och det lär bli en fysisk, väldigt tät match. Då känns krysset bäst.

Till Europatipset

8. Malta – Lettland 2

I den lägsta divisionen av Nations League finns Europas riktiga blåbär och Lettland är ett av dem nuförtiden. Det känns märkligt att tänka på att landet från Baltikum spelade EM för bara 16 år sedan. Letterna inledde sitt äventyr med att spela 0-0 hemma mot Andorra. En missräkning men ändå en match där de vinröda dominerade och faktiskt missade straff. Malta fick samtidigt stryk av Färöarna med 2-3 och visst ska Medelhavsön hållas snäppet lägre än Lettland. X2 ska vara ett lås i Valletta.

9. Nederländerna – Italien 1

Roberto Mancini vill testa alla spelare som är landslagsaktuella nu när Gli Azzurri samlas igen. Det har gjort att förbundskaptenen kallat hela 37 spelare. Bland dessa finns debutanter som Bastoni, Locatelli och Caputo. Dessutom är Chiellini med, men med tanke på att kaptenen knappt spelat under året lär det bli Acerbi och Bonucci som startat som mittbackar. Något att stångas med för Nederländernas fina anfallslinje. Memphis Depay och Luuk de Jong lär få en hel del speltid och det är en duo som kompletterar varandra på ett bra sätt. Värdnationen har stundtals sett riktigt bra ut på senare år och bland annat besegrat Tyskland, Frankrike och England sedan hösten 2018. Hemma i Amsterdam är det Oranje som ska gälla som favoriter. Ettan spikas.

10. Nordirland – Norge X

Norge målas upp som solklara favoriter av svenska folket när Lagerbäcks armé reser till Belfast. Det känns inte helt riktigt. När det kommer till tävlingsmatcher har Norge under de fem senaste åren bara besegrat San Marino, Cypern, Färöarna och Malta på resande tass. Med Ödegaard borta saknas det också en del kreativitet hos vårt västra grannland. Nordirland rankas faktiskt högre av FIFA och är svåra att bryta ner med Dallas, Cathcart och Evans i försvarslinjen. Gå för värde och spela 1X.

11. Tjeckien – Skottland 2

Tjeckien fick inte med sig sina två största stjärnor, Patrick Schick och Tomas Soucek, till matchen mot Slovakien då de sitter i karantän. Det är fortfarande oklart om duon kommer till spel här. Utan dessa lirare är tjeckerna rejält försvagade. Ändå streckas värdnationen väldigt högt här. Skottland var visserligen inte bra i EM-kvalet, men de blåvita krigarna har något på gång. Bakåt finns Kieran Tierney och Andy Robertson som båda håller extremt hög klass och på mittfältet hittas Premier League-lirare som Fleck, McGinn och Armstrong. Värdet till höger är av högsta prioritet även om alla tecken smakar bäst.

12. Bosnien – Polen 1

Bosnien får klara sig utan viktiga mittfältare Pjanic som missar denna samling, men på den positionen finns Visca, Besic och Gojak. Tre skickliga spelare som ska kunna leverera bollar framåt till landets kapten och storstjärna, Edin Dzeko. Strikern gjorde inte sin bästa säsong i Roma, men när det vankas landskamper är han alltid påkopplad. Polen får å sin tur avvara sin bästa målskytt Lewandowski. Milik och Piatek är inga dåliga ersättare, men det är inget snack om att det märks när en spelare av Lewandowskis kaliber inte är med. Värdet ser ut att hamna till vänster och då är det 1X som ska spelas.

13. Österrike – Rumänien X

Trots att Rumänien inte blev bättre än fyra i Sveriges EM-kvalgrupp har de fortfarande chansen att ta sig till EM. I oktober ska de spela playoff-semifinal mot Island och vinnaren där får möta Bulgarien eller Ungern i finalen. Ett jämnt startfält på förhand. Rumänernas trupp ser småintressant ut med Deac, Stanciu, Maxim och Puscas. Österrike har med Marcel Sabitzer som förde sitt RB Leipzig till semifinal i Champions League, men Alaba och Laimer finns inte med i truppen. Rejäla avbräck för de rödklädda. Ettan streckas alldeles för hårt, värdet till höger lockar.

Till Europatipset

Bästa spiken! – Moldavien

Moldavien håller väldigt låg klass och hade ren tur som löste en pinne hemma mot Kosovo. Borta mot Slovenien lär det bli ännu tuffare och då ska såklart ettan hållas som väldigt trolig.

Kupongens luring! – Ukraina

Spanien imponerade inte jättemycket mot Tyskland. En hel del bolltapp kunde blivit kostsamma och det är något Yarmolenko och Moraes kan utnyttja. Tvåan måste med.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Schweiz – Tyskland 1x
  2. Spanien – Ukraina x2
  3. Ungern – Ryssland 2
  4. Serbien – Turkiet 1
  5. Irland – Finland 1x
  6. Slovenien – Moldavien 1
  7. Kosovo – Grekland X
  8. Malta – Lettland 2
  9. Nederländerna – Italien 1
  10. Nordirland – Norge 1x
  11. Tjeckien – Skottland x2
  12. Bosnien – Polen 1x
  13. Österrike – Rumänien x2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Schweiz – Tyskland 1×2
  2. Spanien – Ukraina 1×2
  3. Ungern – Ryssland 2
  4. Serbien – Turkiet 1
  5. Irland – Finland 1x
  6. Slovenien – Moldavien 1
  7. Kosovo – Grekland X
  8. Malta – Lettland x2
  9. Nederländerna – Italien 1
  10. Nordirland – Norge 1x
  11. Tjeckien – Skottland 1×2
  12. Bosnien – Polen 1x
  13. Österrike – Rumänien 1×2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 5 september, 2020