Europatipset 8/3 – tips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Länderna att besöka äro sju till antalet, och storklubbarnas framfart är givetvis av störst intresse. Derby i Manchester, titankamp i Lille och mycket mer. Även Svea gör ett instick med Svenska Cupen. Nu håvas 13 in!

Spelstopp: 14:59

Till Europatipset

1. Manchester United – Manchester City 2

Slaget om Manchester är en öppningsakt värdig ett Europatips. Så här långt under 2020 har Manchester City haft bättre jaktlycka än sin röda kollega och har ett stabilt grepp om andraplatsen. Sergio Agüero fixade avancemang i FA-cupen i onsdags mot Wednesday (1-0) och går för cuper i England som i Europa. På torsdagskvällen gick även United vidare i samma turnering, men skadeläget hos The Red Devils börjar bli akut nu även när Maguire är tveksam till spel. Prestigen att åter vinna på Old Trafford driver gästerna och därmed vågar vi oss på en härlig bortaspik på Theatre of Dreams!

2. Chelsea – Everton 2

Liverpool slogs ut ur FA-cupen av värdarna på tisdagskvällen, men 2-0-viktorian kanske kostade mer än den smakade då Willian och Kovacic båda drog på sig fotskador. Med Jorginho avstängd och sjukstugan överfylld blir det en krävande kamp på Stamford Bridge. “Carletto” Ancelottis manskap har visat sig vara riktiga fenor mot storklubbarna, med finfina insatser och flera poäng mot klubbar som United och Arsenal för att nämna några. The Toffees vet vad som behövs för att mäta sig med The Blues. Inled med stora skrällen och buffra med fler tecken.

3. Derby – Blackburn 1

En trappa ner väntar The Championship och Pride Park där Derby var i stort sett chanslösa mot United i torsdags och fick se sig slagna med 0-3. Nu väntas dock Cocu byta tillbaka till den elva som besegrade Sheffield Wednesday (3-1) i föregående omgång och skadeläget ser helt ok ut. Tre oavgjorda i följd för Blackburn. För gästerna gapar ett stort hål då Irlands landslagsback är avstängd Lenihan. Lägg till att Bradley Dack är fortsatt borta och det ser lite tunt ut för The Rovers. Ettan är en fin spik.

4. Levante – Granada X

Soliga Spanien blir det nu och i Valencia ska det spelas en mittenmatch. Granada besegrade Bilbao i cupen (2-1, 2-2 totalt), men missar finalen på grund av bortamålet. Skademässigt är det rätt ok hos andaluserna, och här kanske det kan bli en pinne i bagaget. Levante är ett habilt hemmalag, men med Rubén Rochina (skadad) och Sergio Postigo (avstängd) borta kan det bli en utmaning att klara kollegan från landets södra delar. Poängtappen kommer mot alla möjliga lag så det är upplagt för en miss. Krysset ger pengar, och 1X blir en bra lösning för att pressa fram lite deg.

5. Real Betis – Real Madrid 2

En bit ner i landet ska två kungliga lag göra upp på Benito Villamarín. Real Madrid gick triumfernade ur “El Clásico” med 2-0 och framtiden gjorde sitt intåg hos Los Blancos; 19-årige Vinícius Júnior satte 1-0 och har erövrat fansen. Inget större frånvaroproblem hos huvudstadslaget som är stor favorit i Andalusien. På fyra hemmamatcher har Real Betis bara tagit en seger, vilket är lite ovanligt. Marc Bartra är tillbaka efter avtjänad avstängning, men det hjälper föga mot Zidanes pansarkryssare. Tvåa spikas trots viss överstreckning.

6. Villarreal – Leganés X

Tillbaka till regionen Valencia. Lilla Leganés tar små steg mot nytt kontrakt, och har många bättre insatser bakom sig även om poängskörden kan ge ett annat intryck. “Gurkodlarna“ var starka under förvåren även i fjol och reser sig när det krävs som mest. Säsongens andra svacka kan ha inletts för Villarreal som nu är uppe i två nollpoängare efter varandra. “Den Gula Ubåten” är klart vassare på Estadio de la Cerámica, men både Espanyol och Vigo har vunnit här. Ett så generöst hemmalag får finna sig att krysset väljs för att maxa återbäringen. 1X totalt sett.

7. St. Etienne – Bordeaux 1

En månad utan segrar; Girondins de Bordeaux ligger i mitten av Ligue 1, och torde sluta där när seriens summeras. Den ordinarie mittbackens Pablos blessyr gör att gästerna kommer att fortsätta släppa in baklängesmål. Väggarna tränger sig allt närmare på St. Etienne nere i botten, men det kan också vara den tändvätska Les Verts behöver för att ge säsongen en mening, utöver den fina cupsemifinalsegern i torsdags mot Rennes (2-1). William Saliba har slagit sig in i laget igen, och nu gasar de grönklädda mot seger och säkrare mark. Jämnt, men vi tar ställning och säger etta!

8. Rennes – Montpellier 2

Här snackar vi skräll. Rennes åkte en mycket bitter förlust i Coupe de Frances semifinal i St. Etienne. På övertid släppte Edouard Mendy in Ryad Boudebouz första cupmål. Tung hemresa norrut, och kanske har det flyt de rödsvarta tidigare haft tagit slut? Montpelliers säsong är med beröm godkänd, och mot Strasbourg var det den egna produkten Téji Savanier som med två bollar stod i förgrunden. En svår match, absolut, men “La Pallaide” har visat att potentialen i laget är enorm. Väga skrälla, och våga skippa ettan!

9. Lille – Lyon 1

Vi är kvar i norra Frankrike ett litet tag till. På Stade Pierre-Mauroy är Lille i det närmaste omutbara då endast toppduon Paris SG och Marseille lyckats inta detta hypermoderna fort innevarande säsong i Ligue 1. Skadorna är två till antalet och inget som påverkar denna mycket slagkraftiga startelva. I onsdags gjorde Olympique Lyonnais vad de kunde mot PSG i Coupe de Frances semifinal, men det blev storförlust; 1-5 hemma i Lyon och dessutom rött på vänsterbacken Fernando Marçal. Tunga huvuden och ben i OL – dunka värdeettan!

10. Mainz – Fortuna Düsseldorf 1

Mainz har prickat rätt när man lånat in Jeffrey Bruma från Wolfsburg och nu ser försvaret klart robustare ut. Sju poäng på fyra omgångar har gjort att värdarna lämnat strecket bakom sig, och med en trea mot direktkonkurrenten Dusseldorf kan bottentrion sågas av. MFF:s före detta tränare Uwe Rösler tog över på Fortunas tränarbänk i slutet av januari, och efter det har “Die Rheinländer” blivit ett kryssande lag. Försvaret är alltjämt mycket slappt, och det känns inte som gästerna klarar en pinne här. Hammaren faller på ettan!

11. Groningen – PSV Eindhoven 1

Eredivisie är jämnare än på länge och de tre stora har flera gånger under säsongen fällts av de medelstora klubbarna. “Nordens stolthet” FC Groningen har sänkt Ajax (2-1) och kryssat mot Feyenoord (1-1) hemma på Noordlease Stadion. 7-1-4 är ett facit som skvallrar om kontinuitet och målmedvetenhet. När Eindhoven åker den, med nederländska mått mätt, långa resan på 250 km är det utan långtidsskadade Donyell Malen. Utan honom har PSV tappat en dimension i offensiven. Gott värde på skrällettan som ska rustas med fler tecken. 

12. Sivasspor – Galatasaray 1

Fyrkejsarslaget uppe i toppen av turkiska Süper Lig involverar i allra högsta grad dessa två lag som ska utkämpa en stenhård batalj på täta Yeni Sivas 4 Eylül Stadyumu. Värdarna är näst efter toppduon Trabzonspor och Basaksehir bäst i serien på att näta med sina 45 baljor. Även om Mustapha Yatabaré gjort flest i laget (11 stycken) är det mittfältarna Mert Hakan Yandas och Emre Kilinc som får mest beröm för sina insatser. Gala ligger på samma poäng som hemmalaget och går fram som en ångvält, men det är egentligen bara Fener som gett riktigt motstånd, och annars har Cimbom haltat en hel del borta. Grova pengar på ettan som förstärks maximalt.

13. Elfsborg – Örebro 2

Svensk avslutning på Europatipset. Den sista och avgörande gruppspelsmatchen i Grupp 8. Elfsborg är piskade att vinna efter den pinsamma nollpoängaren i Oskarshamn (1-2). Inte nog med skammen – skicklige Jesper Karlsson åkte ut i matchens sista minuter och får därmed sitta Borås Arenas läktare. För ÖSK blev den förra omgången en svängig historia med dubbla underlägen mot Brage som till slut blev 3-3. Robin Book hette matchens lirare med sina två baljor, och på konstgräset i Borås kan Kubanerna kontra bort desperata Guliganer. Så många tecken som möjligt då Brage har en teoretisk chans att gå vidare och påverkar denna match.

Till Europatipset

Bästa spiken!

Real Madrid – Real Madrid visade klassen i El Clásico och med en serieledning att försvara kommer Zidanes mannar vara fullt påkopplade. Då finns det inget annat än vinst mot svaga Betis.

Kupongens luring!

Örebro – Superläge för närkingarna att gå vidare, och dessutom skaffa sig en psykologisk fördel mot ett Elfsborg som kan komma att slåss i samma tabellregion som ÖSK. Boråsarna såg sådär ut mot Oskarshamn – Kämpa, Svartvitt!

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Man United – Man City 2
  2. Chelsea – Everton x2
  3. Derby – Blackburn 1
  4. Levante – Granada 1x
  5. Real Betis – R.Madrid 2
  6. Villarreal – Leganés 1x
  7. St. Etienne – Bordeaux 1
  8. Rennes – Montpellier x2
  9. Lille – Lyon 1
  10. Mainz – Düsseldorf 1
  11. Groningen – PSV 1x
  12. Sivasspor – Galatas. 1x
  13. Elfsborg – Örebro x2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Man United – Man City 2
  2. Chelsea – Everton 1×2
  3. Derby – Blackburn 1
  4. Levante – Granada 1x
  5. Real Betis – R.Madrid 2
  6. Villarreal – Leganés 1x
  7. St. Etienne – Bordeaux 1x
  8. Rennes – Montpellier x2
  9. Lille – Lyon 1
  10. Mainz – Düsseldorf 1
  11. Groningen – PSV 1×2
  12. Sivasspor – Galatas. 1×2
  13. Elfsborg – Örebro 1×2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 7 mars, 2020